"Cu busola-ntraripata-n coaste imi caut inceputurile -fara virgule- de comete ce gandesc a noiembrie tumultos."


    As fi vrut sa-si intrerupa timpul existenta, in linii curbe,discontinue ce-si cauta crestete de colturi imperfecte. As fi vrut sa-si uite timpul trairea, sa-si opreasca pendulul in nefiinta si sa fim doar noi, sa ne intamplam numai noi, unu-ntr-altul nivelandu-ne infinitul ce ne dezbina-n gropi si vai de neintamplare, cu pasi ascunsi de trestii plangatoare.
    E asa de lunga vremea de cand nu mai e azi, ti-e  trupul migdalat si aromat in trairi si-as vrea sa-l imbratisez divergent, tinzand sprea neanturi nenascute, contopindu-ma in tine. Ce mozaic frumos ne-ar fi atunci trupurile-vasle prin valuri de vazduh incremenit. Ni s-ar dezarticula gandurile, ni s-ar dezordona miscarile...
   As vrea sa-ti prind ochii ce miros, piano, a tremur de chitara, sugrumati in sofisme de oase crude, ce alearga -naluci prin mine. Sa-i prind sa mi gravez prin coaste, aripi destrabalate cu pene-nmuiate-n zbor de vitraliu crepuscular.

    Macar sa ma saruti, sa ma iubesti macar o data, una singura, cu trupul si cu sufletul tau frumos si apoi pot sa-mi asez linistita,cu suspin cusut in sfarsituri timpurii ,ochii drept flori morbide pe-al meu mormant de inima moarta in foamea de tine.Sa pier, sa mi te caut in existenta pentru niciodata intamplare.


    As fi vrut sa-mi lucesti stelar, dar al meu cer duhneste a nori beti de ploaie si pagani. As fi vrut sa fim corabie inecata-n rom,cu zambete-n furtuna si privirile luate de mana,purtata-n nicaieri de constelatii  absurde in nefire si mute-n lumina.
   As fi vrut, dar esti tu hain si nu ne lasi sa ne intamplam,sa ne intamplam numai noi, devorand timpul ce-si cere dreptul la cianura noastra de apus in doi.

Vizualizări: 86

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor