O bătrânică de pe o banca din Cluj ajunge în atenția lumii printr-un concurs internațional de fotografie

Fotografia mea cu titlul "OLD LADY WITH THE RED BAG" participă la un concurs de fotografie cu tema ”Sărăcia în lume” organizat de Europe DirectFirenze. Imaginea prezintă clasa defavorizată a bătrânilor din
ţara noastră.


Există şi un premiu al publicului la care votarea se face pe facebook. Dacă vă place poza şi aveţi cont pe facebook, puteţi să votaţi fotografia în felul următor: dați "Back to Group” deasupra pozei, pe pagina nouă ”Join Group” sau "Alătura-te" apoi un ”I LIKE” la poză.


Aici găsiţi fotografia:http://www.facebook.com/photo.php?pid=31435833&fbid=1562178860137&op=1&o=all&view=all&subj=133917949955941&aid=-1&oid=133917949955941&id=1405294250

Vă mulțumesc tuturor!


Vizualizări: 694

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Narcisa Popescu pe Noiembrie 5, 2011 la 7:13pm
fotografia este interesanta dar... e doar un moment... momentele astea nu ne reprezinta in totalitate....
Comentariu publicat de Sanda Elena pe Octombrie 22, 2011 la 12:13pm
Bunica mea, Dumnezeu sa o ierte, avea acelasi costum taranesc. Se mai intalnesc aceste costume la femeile in varsta din jurul Clujului sau din zona Manastur (fost sat pana in 1895, inglobat apoi orasului Cluj). Din pacate, in cativa ani, nu vom mai vedea aceste minunate straie decat in muzee.
Comentariu publicat de April77 pe Iulie 2, 2011 la 11:09am

Am vazut si eu fotografia si am fost impresionata,dar arfy,are dreptate cu aceasta descriere,este femeia romana care a trecut prin viata adunind bucurii,tristeti in ani multi,iar aceasta se vede pe fata obosita de atita truda.

Dar si Liliana are dreptate,ea nu reprezinta starea de saracie ci mai degraba simplitatea femei de la tara,venita sa-si viziteze copii intr-o zi de Duminica.

Daca acea sau acel fotograf dorea o fotografie adevarata cu batrini amariti si saraci trebuia sa mearga sa viziteze azilurile in care se adapostesc,uitati de cei dragi,uitati de soarta,uitati de guvernanti....

Comentariu publicat de arfy pe Martie 5, 2011 la 2:03pm
a aţipit pentru o clipă, liniştită, fără teamă, cu traista ce-şi aşteaptă jucăriile nepotului zburdalnic. Unde sărăcie?
Comentariu publicat de LILIANA BERTEA pe Decembrie 17, 2010 la 7:43pm

Nu inteleg !  Este nevoie de un anume numar de voturi, pentru aceasta fotografie ? Cred, ca nu ati vazut fotografii ale homeless- ilor din America.

Batrinica, din fotografie, nu mi se pare ca ar putea reprezenta starea de saracie, ci mai degraba o stare de profunda tristete. Nu o putem incadra nici in categoria, cersetorilor, deoarece vestimetatia acesteia,-cojocul imblanit, marama de lina si cizmele - , ne pot indica portul traditional, dintr-o anume zona a tarii.

Coloritul bancii, mi se pare kitsch-ul maxim, produs al gustului, unui super nationalist, ce ar putea sa ne duca cu gindul, la un exces de zel, specific curentului funarist, astfel, plasarea batrinei in acest decor, ne-ar putea identifica, o batrina taranca ardeleana, care si-a vizitat fii de la oras...fotograful imortalizind, momentul in care batrinica, astepta linistita "rata" penru intoarcerea acasa.

 

 

Comentariu publicat de Balc Oana Nicoleta pe Noiembrie 15, 2010 la 2:29am
Iar restul comentarilor mi se pare ca fiecare vorbeste de ce il doare pe el insusi. Adica de saracia proprie...
Comentariu publicat de Balc Oana Nicoleta pe Noiembrie 15, 2010 la 2:28am
uite un exemplu frumos de baba domnul andru immer :)) http://www.youtube.com/watch?v=vn5213F88K8&playnext=1&list=... e ceva haios dar foarte adevarat!!! din occident... ca am citit un pic din comentariul tau si mi-am adus aminte de aceasta batranica nebuna pot spune. Si in legatura cu poza cu acea babuta ce sta, parca adormita pe acea banca, mie personal mi se pare minunat!!! Acel fotograf a cuprins linistea sa cufundata in acele culori vii. E fantastica poza.
Comentariu publicat de andru immer pe Septembrie 27, 2010 la 6:12am
Mai tovarasi, mai! Mai terminati cu judecati de genul, clasa, reprezinta, simbolic, etc. Sunt adunaturi "explicative" de 2 bani, psihologie de bazar. Mi-aduc aminte de profa mea de româna care zicea într-una "în acest poem poetul a vrut sa zugraveasca, etc. si etc". Zicea mereu "zugraveasca" în loc de descrie pentru ca asa i se parea ei mai poetic.
Unu: faptul ca a fost fotografiata pe o banca cu culorile românesti e o coincidenta, nimic simbolic în toata scena. Daca toate bancile de pe acolo erau asa vopsite, ce era sa faca, nu era sa comande una speciala.
Doi: infatisarea ei mi se pare destul de decenta, clar neînstarita, dar nu în mizerie. Va aduc eu daca vreti fotografii cu batrânele si batrânei de prin occident de o sa se sature "criticii" aia de fotografii pâna nu mai pot. Si, cu adevarat saraci, singuri, în mizerie neagra. Faza e însa ca-mi va fi destul de greu sa-i gasesc stând pe banci pictate în culori nationale, si asa poate ca nu le va fi evident ca "exprima" saracia tarii respective, sau cel putin nu le va trece prin cap asa de usor.
Trei: which brings me to the main point. De unde s-a scos ca e ilustrarea saraciei? Dupa cum am citit pe un comentariu pe FB, pentru ca are traista goala? Pai daca se ducea de-abia sa cumpere ceva, la asta nimeni nu s-a gândit? Adica daca stia ca o sa se întoarca cu ea goala, mai lua ea traista cu ea? Intentia era clar sa se întoarca cu ea plina, deci avea cu ce sa plateasca sa o umple, altfel nu te plimbi cu traista asa goala de colo-colo numai ca sa arati lumii ca n-ai ce pune în ea. Helllloooo! Asa ceva ar merge doar într-un film în care se foloseste absurdul si parodia, cum ar fi în filmul lui Mel Brooks, episodul French Revolution, unde în scena de deschidere un precupet striga în piata aratând spre tejgheaua goala: I've got nothing! Nothing, to sell!.
Dar batrânica noastra nationala nu face parte din tagma respectiva, sunt sigur.
Cred ca nu mai are rost sa mai adaug nimic la acest gen de "judecati".
Si ca sa închei: toti batrânii au ceva trist, chiar si cei bogati, mai ales când li se întâmpla sa motaie pe câte ceva, chiar si în casa proprie. Au ceva de parasit, de uitat, si de asteptare de sfârsit. Era cu mult mai bine de ex. miliardarul arhipotent din Being There, cu infirmierele lui personale? Don't think so. Fiti pe pace, cu totii vom ajunge în faza asta de recuzita scoasa din uz, mai saraci sau mai bogati.
Comentariu publicat de Popescu Viorica pe Septembrie 26, 2010 la 11:38pm
SARACIE INSEAMNA SA TE IUBESTI NUMAI PE TINE ...,CU ORICE PRET...
Comentariu publicat de Casandra Marilena Adam pe Septembrie 21, 2010 la 12:12pm
De ce sărăcie? Sărac este cel prin hainele căruia bate vântul, cel care umblă cu pantofii găuriți. Subiectul fotografiei este interesant, dar nu suficient de potrivit pentru temă.
Mai degrabă acest gen de poză se potrivește:
http://www.ziare.com/stiri/ancheta/batrani-copii-ai-strazii-saracie...

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor