Dualitate perversa...
"Noaptea este un sfetnic bun" - un adevar verificat, de multe ori. A doua zi vezi altfel lucrurile. Suferinta fara leac are un singur leac: timpul. Sa nu credeti ca sunteti inafara acestor adevaruri! Nu! Toti ne supunem lor. Problema este... problema. O stare naspa, nedefinita, de cele mai multe ori, se vindeca peste noapte, timpul are efect, este ca un antinevralgic. Daca suferinta este mai adanca, cronicizata, uitata de Timp, atunci este mai greu.
Timpul, daca este lasat sa-si faca de cap, ucide. Ucide bucurii, sentimente, dorinte, noblete, generozitate, credinta, incredere, loialitate, comunicare, copilareala, delicatete, sensibilitate, ucide tot. De fapt Timpul ucide copilaria, adolescenta, tineretea, maturitatea, ducandu-ne, inevitabil, catre... Repet, sa nu va imaginati ca sunteti inafara acestei legi. Toti suntem la fel.
Pledoaria mea este pentru comunicare, comunicarea sterge timpul ca uitare, reinvie prezenta, viata, aducerea aminte, care atunci cand invinge timpul ucigas, inventeaza nemurirea, chiar temporara. O aiureala : daca esti prezent, esti nemuritor.
Lectia lui Isaac Asimov este una simpla: omul pozitronic, (Robin Williams - fermecator), nemuritor, fara iubirea umana, se satura de viata, cere schimbarea instructiunilor, vrea sa dispara, sa moara, sa rugineasca. Cine altcineva, decat o masina inteligenta, ar cere anularea nemuririi?
Noi nu suntem altfel, repet, si voi sunteti la fel, timpul nu ne iarta, ce nu am trait, nu am comunicat azi, maine nu mai este posibil, a disparut. Cuvantul nerostit, piere, isi pierde semnificatia, sensul, in cateva clipe, ce sa mai spun dupa o ora, dupa o zi, dupa o luna, dupa o...vreme.
Ganduri bune!

Vizualizări: 48

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor