Opinia Ministrului german de externe in privinta Romaniei

Ministrul german de Externe, Guido Westerwelle (foto), si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu decizia Parlamentului de suspendare a lui Traian Basescu si a declarat ca UE are nevoie de mecanisme noi de reactie cand o tara membra desconsidera spiritul si valorile europene.

Dupa votul de vineri din Parlament prin care presedintele Traian Basescu a fost suspendat, Guido Westerwelle a declarat pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ca este ingrijorat de ceea ce se intampla in Romania, unde conflictele politice au loc in detrimentul "valorilor europene fundamentale".

"Principiile de baza ale democratiei, statul de drept si separarea constitutionala a puterilor in stat" nu pot fi puse in discutie, iar Guvernul federal "pur si simplu nu poate ignora" ceea ce se intampla in Romania, a mai spus seful diplomatiei germane pentru FAS.

In acest context, Westerwelle a cerut introducerea de noi instrumente pentru a actiona mai bine in viitor impotriva incalcarii valorilor europene.

"Avem nevoie de mecanisme care sa ne permita o reactie comuna mai rapida atunci cand o tara partenera din UE desconsidera in mod grosolan litera sau spiritul valorilor comunitatii europene", a declarat ministrul german de Externe, adaugand ca este clar ca actualele mecanisme sunt "prea greoaie".Seful diplomatiei germane a pus sub semnul intrebarii continuarea integrarii europene a Romaniei.

"Incalcarile grave ale literei sau spiritului comunitatii de valori europene ridica semne de intrebare referitoare la capacitatea Romaniei de a face ultimii pasi spre deplina integrare in UE", a mai avertizat Guido Westerwelle.

Vizualizări: 26

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor