Pentru prima dată, un originar din România este în fruntea Partidului Laburist din Israel

 Pentru prima dată, un originar din România în fruntea Partidului Laburist din Israel

 

Michael HarishZiarul Haaretz din ziua de 25 ianuarie 2011 publica –in editia ebraica si in cea engleza – un amplu interviu acordat de Michael Harish, devenit in urma cu cateva zile conducatorul interimar al Partidului Laburist israelian, aflat intr-o situatie foarte grea. Harish, nascut la Timisoara, este si presedintele executiv al AMIR – Organizatia Unitara a Israelienilor Originari din Romania, titreaza “Buna dimineata, Israel!”, preluat de Romanian Global News.

In prezentarea pe care i-o face ziarul, se arata ca Micha Harish, 75, fost ministru al comertului, este secretarul Partidului Laburist care a condus fractiunea sa la un record de 44 locuri in Knesset in 1992, cand Itzhak Rabin a condus guvernul. In urma cu 15 ani, el a parasit viata politica pentru a intra in lumea businessului, iar in urma cu cateva zile a acceptat invitatia ce i-a fost adresata de catre personalitatile conducatoare ale Partidului Laburist – partid aflat in cea mai profunda criza din istoria sa – sa preia conducerea, in locul lui Ehud Barak, ministru al apararii, care a plecat de la laburisti pentru a forma un nou partid, Atzmaut (Independența).

Micha Harish explica in interviu imprejurarile in care a ajuns sa preia conducerea partidului si critica aspru comportamentul lui Ehud Barak.

Este pentru prima oara cand Partidul Laburist – partid care a avut un rol important in lupta pentru crearea Statului Israel si care a dat, zeci de ani, persoanele care au format guvernul israelian si au ocupat postul de presedinte al tarii – este condus de un om politic nascut in Romania.

http://www.haaretz.com/print-edition/news/labor-selects-micha-haris...
Vizualizări: 24

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Constantin Grecu pe Ianuarie 27, 2011 la 3:36pm
SĂ FIE ÎNTR-UN CEAS BUN,PENTRU ISRAEL ŞI ROMÂNIA!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor