PENTRU TINE SUNT UN OM-CONTUR INTR-UN OCEAN METALIC

PENTRU TINE SUNT UN OM-CONTUR INTR-UN OCEAN METALIC

,,Sunt femeie, mamă și copil. Peste toate sunt increzătoare in visele mele. Nu știu să urăsc, sufăr din cauza răutăților, iubesc necondiționat, am atâta energie incât să pornesc un reactor, sunt zâmbet, sunt soare, sunt vulcan, sunt ocean, sunt OM.
Mulți nu pot ințelege liniștea ce o eman, dar nici nu trebuie, atâta vreme cât se pot pierde in această liniște să iși tragă seva din mine. Incă mai am putere de a-i hrăni și pe alții, chiar dacă, uneori, se hrănesc cu lăcomie și mă lase secătuită.
Secătuiala imi durează un moment și apoi mă intreb: ,,EU de unde mă hrănesc?,, Răspunsul il cunosc bine. Și il cunoști și tu, dar pentru tine.,,

.... sunt eu, dar pentru persoanele importante din viața mea...

Doar că eu am gândit mai departe....

....sunt toate cele de mai sus, dar nu și pentru tine.

Ce sunt pentru tine?

O bucată de metal, inghețată la atingere, mată la vedere, care, dacă ți-ar aplauda jongleriile, ar scoate clinkete asemănătoare loviturilor de ciocan in nicovală. Așa că nu doresc să perturb auzul fin al auditoriului, cu zgomotul deranjant al aplauzelor mele metalice. Prefer să nu fac parte din publicul select ce te ovaționează cu eleganța unor iluzii.
Așa dar, pentru tine sunt un om-contur, care te privește cu detașare și nu-și dorește implicarea. Știi foarte bine că nu mi-e frică să intru in jocuri și să risc, doar că nu voi risca câtă vreme nu am o miză pusă pe masă in fața mea. Cândva miza exista, acum nu mai există nimic, in afara metalului. Și atunci ce aş putea risca?
Noțiunea de risc, pentru mine, este identică cu cea a jucătorului profesionist, de pocker. Risc pentru a pierde sau pentru a câștiga, niciodată nu risc pentru un compromis sau pentru o cale de mijloc. Atunci când risc pun la bătaie totul sau nimic, pentru a câștiga sau pentru a pierde in aceeași cantitate.

Altcineva mi-a spus că metalul se topește la căldura cărbunelui-iubire.

Ei bine. In interiorul metalului cu consistență chimică necunoscută, este inchis un intreg foc-iubire, nu doar cărbuni. Această bucată de om-metal nu mai poate fi topită de carbunele-iubire, a fost oţelită, o vreme suficientă, intr-un foc-iubire puternic.
Focul-iubire a fost ca o torţă vie intre un om-metalic şi un om-esenţă.

Omul-metalic a fost oţelit de focul-iubire. Ce s-a intâmplat cu omul-esenţă?

Nu am răspuns!

Te rişti să-mi răspunzi? Miza este TOTUL!

Vizualizări: 65

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor