Nu cunosc mulți mafioți. De fapt, dacă stau să mă gândesc mai bine (și doare, vă asigur), nu cunosc nici unul. În afară, poate, de bărbatul între două vârste care apare în blocul meu, sună pe la toate ușile și plasează sticle cu lapte și punguțe precântărite cu brânză. Nu am cumpărat lapte de la el. Brânză, însă, da. Frecvent. În ciuda (sau, poate, din cauza) gustului puternic, tradițional românesc, de aracet.

   Un gust plăcut, până la urmă, care dă savoare dimineților enervante și serilor monotone. O aromă care îți trezește spiritul de aventură. Mestecând o feliuță de brânză, privești trufaș spre viitor și te gândești ce organ vital îți va ceda primul, încleiat irevocabil. Și, purtat de acest imbold aventuros, l-am rugat pe furnizorul de lactate adezive să îmi aducă și alte sortimente, mai exotice. De exemplu, o brânză cu aromă de Super Glue. M-a privit jignit și m-a evitat, politicos, dar rece, de atunci. Se pare că l-am insultat, desconsiderându-i produsul tradițional în favoarea unuia de peste Ocean. Indiferent despre care ocean e vorba.

   Dar, desigur, mândrul vânzător nu era mafiot. Desenele abstracte zgâriate pe ușa mea metalică de la intrarea în apartament au fost, fără îndoială, opera magnifică a pisicii vecinilor, cea care confundă adesea locuința stăpânilor cu a mea. Și mai confundă preșul meu destinat ștergerii picioarelor cu tăvița destinată nevoilor personale curente, mici sau mari. În sfârșit, aceasta este altă poveste. Zgârieturile, vă spuneam, sunt realizate cu mult talent: cranii, oase încrucișate și spânzurători, tubulețe de lipici și cuvintele nemuritoare... Mă rog, nu vi le reproduc, deși la reproducere se referă, într-un mod plin de imaginație.

   Așadar, tot respectul pentru pisicile birmaneze. De fiecare dată când pisica vecinilor evadează (adică zilnic), cobor în parcare și îmi păzesc mașina, înarmat cu o șipcă. Asta îmi mai lipsea, să îmi împodobească și nevinovatul autovehicul cu picturi rupestre, tocmai în prag de ITP. Și este o îngrijorare îndreptățită, vă asigur. Am aflat că negustorul ambulant, mare iubitor de animale, îi aduce birmanezei, zilnic, lapte. Gratuit. Iar în filmele americane, am văzut eu, așa începe totul...

Vizualizări: 32

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor