Dumnezeu ne foloseşte drept cobai


Spre deliciul publicului


Care ovaţionează


De fiecare dată


Când ratăm ieşirea din labirint
Poemul Binelui şi al Răului


Şi-a muşcat singur cuvintele


Rămânând


În mijlocul Paradisului


Desfrunzit
Dramele existenţei


Se-ncolăcesc ca un şarpe


De gâtul Evei


Nelăsându-i timp


Să caute sinonime


Pentru moarte

Vizualizări: 46

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de ion murgeanu pe Mai 9, 2010 la 4:14pm
draga iulica, drept grait-ai (dar nu in versuri) ca ale Biancai sunt mi reusite. aici ai grait drept si adevarat. desi nu sunt critic de profesie, dar redactor pe la reviste am fost ani de zile, si am si scris despre zeci de carti, mai ales de poezie, iti raspund cum se raspundea maian la posta redactiei: mai trimiteti!
Comentariu publicat de ion murgeanu pe Mai 8, 2010 la 7:36pm
"Poemul Binelui si Raului" poate fi o tema pentru o viata si chiar viata poate fi acest poem cum s-a si dovedit si mitologic si poetic. Este interesant; poate deocamdata prea teoretic, prea "abstract"; insa Labirintul, Paradisul desfrunzit, Sarpele si Eva, Sinonime pentru moarte, pot fi sugestii (sau chiar titluri) pentru viitoare poeme. Succes!
Comentariu publicat de Elisabeta Branoiu pe Mai 8, 2010 la 12:13pm
RE= Mentionez ca e redata acestui site de la pag.130 incolo, inchipuindu-mi ca se va plictisi cititorul. Pana aici Dumnezeu formeaza o familie desi pacatoasa, drept model poporului ei, ca poporul sa inteleaga ca LUCRAREA e a lui Dumnezeu si nu meritele noastre. El se indura in aceeasi masura de noi toti, daca acum plecam spre indumnezeire si devenim si noi, adica poporul nostru un model de traire duhovniceasca in fata tuturor popoarelor lumii. Ceea ce vrea si va face Dumnezeu, nu-I va sta nimeni impotriva chiar daca va veni un seceris peste cei ce ignora Cuvantul Sau. Tot cuprinsul este postat pe www.agonia.ro
Comentariu publicat de Elisabeta Branoiu pe Mai 8, 2010 la 12:03pm
Draga Bianca, nu e vorba aici, ca nu vei fi in devenire o celebra scriitoare si nu te intelege careva dintre noi, chiar te felicitam. Ai iscat un razboi intre cei ce stiu si apara ADEVARUL si intre cei ce-l ignora, poate din nestiinta. Vad ca tu deja te ghidezi in viata dupa " mereu auzi de intalniri de gradul 3, experimente, OZN-uri" ceea ce e total gresit. Te invit sa citesti cartea mea, am postat aseara ultimul fragment. In ea vei gasi "de unde vii, cine te-a creat si care este scopul tau in viata "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata." zice Domnul nostru Iisus Hristos. Ce este mai mult de atat e stiinta desarta a lumii cuprinsa de intunericul cel din latura de la miazanoapte. Insist, citeste cartea si vei afla o "Bucurie" pe care n-o poti duce si n-o poate duce poporul nostru ostenit si impovarat de atatea necazuri,dureri si saracie. Doamne ajuta ! Elisabeta.
Comentariu publicat de Nuta Craciun (anana) pe Mai 8, 2010 la 12:01am
scuza-ma Bianca, dau mielul !! :)
exista o poveste cu o Diana din Deva, o fetita tare draga mie si uite ca mi-a luat-o dorul pe dinainte.
Comentariu publicat de Bianca C. Dan pe Mai 7, 2010 la 11:00pm
Mersi draga anana, dar domnul Savin nu stie probabil sa citeasca printre randuri, ce sa mai spunem de particulele de suflet despre care vorbesti tu, poate se va gasi cineva care sa inventeze teme mai actuale care sa-l multumeasca si pe dansul...Aaa, si ma cheama Bianca, nu Diana...
Comentariu publicat de Bianca C. Dan pe Mai 7, 2010 la 10:54pm
cine e Diana???
Comentariu publicat de Nuta Craciun (anana) pe Mai 7, 2010 la 4:27pm
s-a scris deja despre tot si despre toate caci nimic nu mai este nou sub soare, dar intotdeauna se va putea distinge un stil de altul, o poezie de alta, daca suntem atenti la particulele acelea fine de suflet pe care le lasam (sau nu le lasam) in cuvinte... pentru ca inca se mai scrie cu sufletul si nu numai de dragul constructiei in sine
si e bine ca e asa.
eu simt sufletul Dianei pulsand intre drame cotidiene, contradictii si pilde biblice, intr-un poem rotund !
Comentariu publicat de Filip Savin pe Mai 6, 2010 la 4:51pm
Poemul nu straluceste prin nimic, e un loc comun. Despre Dumnezeu care ne-ar folosi drept cobai s-au scris literaturi intregi. Paradis, Eva, labirint, moarte, chiar nu e nimic nou si nici expresia nu e originala. Sunt destule texte pe bloguri de acelasi tip, unele chiar mai bune, dar trebuie cautate... Poate e domnisoara Diana mai fotogenica...
Comentariu publicat de Zoltan Terner pe Mai 6, 2010 la 12:29pm
Dan Bianca, draguta, de ce te explici? De ce te justifici? Sa nu lasi descurajata de căutătorii de noduri in papura sau de cei care judeca, sa ma scuze, cam îngust. Important este ca spui ceva consistent.
Chiar daca poemul nu este perfect (cine se poate lăuda cu aşa ceva la vârsta îneputurilor? Nici primele poezii ale lui Eminescu nu sunt lipsite de stângăcii) există la tine versuri care exprimă emblematic condiţia noastră de oameni :

De fiecare dată
Când ratăm ieşirea din labirint
.....................................
În mijlocul Paradisului
Desfrunzit
.................................
Să caute sinonime
Pentru moarte

Cât despre toată discuţia asta despre "cobai", ii poftesc pe cei care au obiectat la această idee sa citeasca povestea lui Iov din Vechiul Testament. El ce-a fost altceva decât cobai?

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor