Prezenţe hunedorene la Târgul Internaţional GAUDEAMUS, Bucureşti 2015

La cea de-a 22-a ediţie a Târgului Internaţional GAUDEAMUS (Carte de învăţătură) care se desfăşoară în perioada 18-22 noiembrie la Bucureşti (Pavilionul Central Romexpo), vor fi lansate şi cărţile a doi scriitori hunedoreni, membri ai Uniunii Scriitorilor.

În chiar prima zi a târgului, 18 noiembrie 2015, imediat după deschidere (începând cu ora 13,30, la nivelul 7.70:309), editura eLiteratura din Bucureşti (grupul de presă ePublischers) lansează două volume ale poetei şi prozatoarei Sânziana Batişte (atât în format tipărit, cât şi e-Book): volumul de versuri trilingv româno-francezo-englez MIEI DE LUMINĂ, precum şi volumul de proză scurtă DULCE ARIZONA.

În aceeaşi zi şi de către aceeaşi editură, începând cu orele 14,00, sunt lansate şi lucrările scriitorului Ladislau Daradici: o carte de critică literară, intitulată CANDOARE ŞI EXIL ÎN POEZIA ŞI PROZA SÂNZIANEI BATIŞTE (a II-a ediţie, revizuită şi adăugită), precum şi romanul ORAŞUL SUFLETELOR AMESTECATE.

Scris în toamna anului 2013, romanul este povestea lacului Cinciş, a oraşului Hunedoara şi a locuitorilor săi. Un roman al căutării, al recuperării sinelui de către doi adulţi însinguraţi, prinşi într-o încrâncenare aproape imposibilă de a salva vieţi. Paradoxal, până la un anumit punct, ceea ce izbutesc să facă pentru alţii, nu reuşesc şi pentru ei înşişi. Un poem existenţial, precizează prozatorul în postfaţă, care se înscrie sub semnul putinţei de a visa, al durerii, dar şi al frumuseţii noastre sufleteşti; o rostire sinceră în simplitate şi care spune poate mai mult decât ar fi fost permis despre autorul ei.

Vizualizări: 70

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor