Primul vant de primavera


Se-nsira orele ca perle pe un fir de ata alba.
O alunecare inceata a orelor inspre dimineata. Burnita primavaratica rece aduce mirosuri de mult uitate, adunand ramasite de sunete si ganduri din zile de ieri. Astept o lunga aducere aminte a unui fior plapand.
Imi zambeste un soare palid, amarui, ascuns dupa ganduri reci, si in ochi imi varsa dulceata primaverii. Imi inunda bietul suflet in lacrimi de libelula asteptarea asta.
Ea canta, iar sufletul meu se gandea la finetea si roz-movul incandescent ce curgea unduitor, neuniform din cer, niciodata aceeasi cantitate ,mereu acelasi-alt roz-mov fluid ce lega viata de moarte si moartea de viata. Iar intre roz si mov era nemurirea.
Oh, primvara! Fagaduieste-mi aripi de fluture si petale de magnolii. Sopteste-mi gandul nuferilor. Si am sa iti dau tot ce a mai ramas dintr-al meu suflet .
Sufla peste mine un vant. Si imprastia scrumul sufletului meu in cele 4 zari. un firicel de vânt se strecoară printre razele de lumină. O adiere usoara de primavara. Prima adiere-murmur usor si cald al unei povesti plina de iubire. Ah, e primăvară! În sufletul nostru ştim că a venit. Parcă acum, soarele ne zâmbeşte mai des, parcă lumina ne îmbracă în interior cu căldură. În fiecare om, zăresc acum un fragment din spiritul acestui anotimp, căci chipul fiecăruia este mai blând, înfrumuseţat de extazul inimii. Pot vedea cum ochii oglindesc cerul ca o apă albastră şi pot măcar ghici mugurii sufletelor. Oare nu ne-am schimbat? Un înger a răsărit înăuntrul nostru, făcându-ne mai buni, mai fericiţi. Nu mai suntem singuri.. Odată cu natura, am reînviat, ne-am acoperit cu visuri înverzite şi am scos la iveală tot ce-i mai frumos din noi. Acum putem spera…Acum putem iubi…

Vizualizări: 101

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de lăzărescu constantin pe Mai 12, 2010 la 1:39pm
M-ai îndemnat la un comentariu....................
Din păcate, sau din fericire minunile nu se pot comenta...........
Rămân uimit de minunea care eşti şi....................mă bucur că exişti.
Smerite mulţumiri.

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor