Prin Zoom din Melbourne la Vaslui

  

 

8 MARTIE 2021. Am participat la cea mai frumoasă elogiere a mamei cu prilejul Zilei femeii, organizată prin ZOOM de către doamna prof. Elena Anușca-Doglan din Vaslui.

După aproximativ două ore de spectacol sincer și bogat în talente și idei: recitări, cântec și dans, doamna coordonator m-a introdus prin programul Palatului Copiilor din Vaslui într-o stare de melancolie și dor după mama încât nu am mai fost în stare să recit, fără lacrimi și suspine după fiecare cuvânt și vers al lui Labiș.

 Recunoașterea izvorului vieții fiind esența acestei serbări minunate în care iubirea și grija de aproapele sunt primordiale și esențiale existenței ca națiune și familie. Noi, toți cei din generația părintească nu am putut trece prin ea fără dor și amintiri nostalgice și vindecătoare, prezenți fiind în fața tineretului nostru plin de recunoștință, credință și talent. Copii de o frumusețe rară. Cu o încredere desăvârșită în dragostea părinților, a mamelor neînfricate, atunci când e vorba de familie și casă. Copii plini de entuziasm și inventivitate creativă în toate vinișoarele tradiției și culturii române, inteligenți și versatili de la cel mai mic și până la cel de capăt de liceu.

 Cu abilitatea cunoscută, Doamnă Elena a reușit să unească marile orașe ale României din Basarabia, Bucovina și Moldova, ținuturile de la răsărit prin varietatea dansurilor și a cântecelor noastre de azi și milenare. Casa Copiilor are potențial și relevanță pentru viitorul țării, este furnal de energie și determinare pentru succes în munca lor și în dăruirea acestei inimoase doamne, adevărat concurent în olimpiada vieții omului. Renumita profesoară Elena Anușca-Doglna merită apreciată și elogiată pentru talentul său, dar și pentru sufletul său mare și generos, pentru profesionalism și pentru dăruire.

 M-am simțit acasă pentru două ore, în brațele mamei și ale familiei mele din Iezer/Puiești/Vaslui, din România, țara mea frumoasă. Gelos fiind parcă pe faptul că nu sunt lângă ei să împart sudoarea muncii și credinței în viitorul lor. Dar o voi face de departe.

 

Ben Todică, Radio Tv Producer Australia

Vizualizări: 21

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor