In cele ce urmeaza va supun atentiei o suma de profetii lasate de cel mai mare calugar preot al Romaniei secolului XX – Arsenie Boca. Cine a fost ? Ca sa intelegeti cine a fost, va relatez urmatoarea frantura de istorie din viata acestui sfant . Anii ’50, Romania era sub ocupatie, parintii si bunicii cominternistilor de azi se straduiau de zor sa ne macelareasca elitele pentru a le lua locul, propovadirea religiei incepea sa fie interzisa, iar acest calugar continua sa faca minuni acolo in munti, la Sambata de Sus, in Fagaras. Noii securisti alergau dupa dobandirea a noi tehnici parapsiholgice. Sa nu uitam ca pana si SSI-ul lui Cristescu, cu tot cu scoala de parapsihologi, fuse-se decimata. Au pus ochii pe Arsenie Boca si pe minunile lui, gandind in micimea lor ca se joaca cu hocus-pocus. L-au luat si l-au inchis intr-o unitate a securitatii din Fagaras, la beci, in lanturi, ca le era frica de el. Ei bine, batut, umilit si nemancat, nu le-a spus decat ca el nu face minuni, ci Dumnezeu lucreaza. In schimb, la fiece 12 noaptea punea genunchii in pamant, moment in care drugurile si lacatele de la usa de otel a beciului sarea, la propriu. Comandantul unitatii , speriat de fenomen si ingrijorat pt soarta sa si a familiei sale, a invitat martori intreaga unitate, cu tot cu familiile acestora, plus ceva cominternisti de la “Centru”. La miezul noptii usile au sarit, ca de obicei, astfel chiar tortionarii au dus cu ei aceasta poveste , relatand-o posteritatii. Securitatea ii spunea “Vrajitorul”. Cine nu stie, a avut domiciliu fortat la Draganescu langa Bucuresti, pana a murit in 1989.

* Spunea odată cineva: „Părinte, Ceauşescu strică bisericile”. „Nu el, mă, ci păcatele omenirii“ - i-a răspuns Părintele. (Maria Matronea, Sibiu)

* Odată, la Drăgănescu, am stat de vorbă cu Părintele Arsenie în biserică şi când să ies către poartă, cam pe lângă fântână, Părintele s-a oprit în faţa mea şi mi-a zis: „Măi, hai să-ţi spun ţie ceva, că sţiu că tu nu mă spui la nimeni”. Şi continuă: „Hai, să-ţi spun cum se va descotorosi România de comunism. Toate celelalte ţări comuniste vor face paşnic trecerea de putere de la comunism la capitalism - ca şi când dai cămaşa de pe tine şi iei altă cămaşă - numai România va face trecerea prin vărsare de sânge şi vor muri mulţi”. L-am întrebat pe Părintele dacă voi muri şi eu. Atunci, sfinţia sa s-a aşezat către Răsărit, cu mâinile împreunate, ca şi când s-ar fi rugat (nu cum fac preoţii, cu mâinile în sus). A stat aşa, cu faţa către cer, vreo 15 minute. Mi-a spus, apoi, că nu voi muri la revoluţie, dar că „ăsta” va muri în ziua de Crăciun. L-am întrebat: „Care ăsta?”. „Ăsta, mă, care ziceţi voi că nu vi-l mai schimbă Dumnezeu”. Am întrebat încet: „Ceauşescu, Părinte?”. Dânsul mi-¬a zis: „Da, mă, ăsta. Şi voi muri şi eu, cu vreo 3 săptămâni înaintea lui”. (Biliboacă Matei, Săvăstreni)

*Apoi s-a întors către lume şi a zis: „Măi, să ştiţi că mulţi vor pleca din ţară, dar puţini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă şi n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări”. Părintele nu prea era de acord să-ţi părăseşti ţara.
Înainte de revoluţia din 1989 Părintele ne-a spus că miroase a praf de puşcă şi aşa a fost. Ne-a mai spus că o să ne pască un mare cutremur şi blocurile din Bucureşti vor ajunge ca şi cutiile de chibrituri.
Părintele Arsenie a fost şi rămâne în inimile noastre ca un sfânt. Acum mergem la mormântul Părintelui Arsenie şi ne rugăm acolo şi de câte ori îl chemăm în rugăciune, el ne ajută şi ne ocroteşte. (Viorica Farcaş, 48 ani, Voila)

* Odată mi-a zis că, într-o noapte, către ziuă, ne vor ocupa trei ţări: Ungaria, Bulgaria şi Rusia. Atunci eu am zis: „Ungurii or să ne ocupe pe noi?”, iar el mi-a spus: „Şi pe cei ce ne vor ocupa va veni ploaie de foc”. (Chiş Aurelia, 93 ani, com. Boiu, jud. Mureş)

* Mi-a spus odată Părintele: „Bucureştiul are să fie al doilea Ierusalim (după cele spuse în continuare nu rezultă că acest lucru este neapărat bun, căci poate fi Ierusalimul - oraş sfânt, dar poate fi şi Ierusalimul în care nu mai rămâne „piatră peste piatră”! ). Să nu vă fie frică, căci Ţara Făgăraşului este păzită de Maica Domnului. Stă Maica Domnului în coate şi genunchi şi se roagă pentru Ţara Făgăraşului”. Iar eu i-am spus: „Vai, Doamne, cum să fim noi aşa de vrednici, noi - nişte păcătoşi, ca să stea Maica Domnului în genunchi să se roage pentru noi!?”. Şi mi-a răspuns: „Ascultă aici, Silvia, la voi e mănăstire la Sâmbăta, se face mănăstire la Bucium, se face la Berivoi, se face la Dejani şi se mai face una… Deasupra la munţii voştri veţi vedea o stea cu coadă. Când o veţi vedea se va întâmpla ceva [atunci a început revoluţia]. Şi tot în Munţii Făgăraşului se va arăta o cruce de stele, iar atunci va mai fi ceva: un eveniment mare. (Toacşe Silvia, Copăcel)

* „Ne-a mărturisit că nu va mai dura mult timp şi va pleca spre Împărăţia Tatălui Ceresc, dar că va părăsi această lume datorită unui complot mişelesc, al cărui scop va fi acela de a-1 otrăvi. Totuşi, el nu va împiedica aceasta, deoarece atunci misiunea lui spirituală pe pământ va fi deja terminată. Apoi a scos dintr-un cufăr o carte groasă şi foarte uzată, scrisă în greaca veche, care provenea de la sfinţii creştini de la Muntele Athos. „În ea - ne-a spus părintele Arsenie - se găseşte descrierea hidrei cu răsuflarea otrăvitoare, care va urmări prin toate mijloacele să împiedice lumina şi voinţa dumnezeiască… Veţi vedea şi veţi înţelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru: la serviciu, în magazine, în instituţiile statului, în conducerea lui şi mai ales în politică. Din nefericire, ea va intra pe furiş chiar şi în sânul Bisericii, murdărind unele suflete de aici. Aproape că oamenii îşi vor pierde speranţa. Doar cei care îşi vor păstra credinţa adevărată vor fi salvaţi şi mare va fi atunci Slava lui Dumnezeu peste ei”.
Apoi, părintele Arsenie a dezvoltat subiectul şi a spus ca această „lucrare diavolească” nu este ceva ce a apărut în vremurile noastre, ci ea durează din antichitate, de mii de ani, pregătind încetul cu încetul terenul pentru lupta finală care se apropie. Planul „lucrării diavoleşti” este minuţios şi, prin puterea banilor şi a viciilor, între care minciuna, prefăcătoria, intriga şi omorul sunt cele mai importante, cei care o săvârşesc au ajuns destul de aproape de ţelul lor principal, care este controlul şi dominarea întregii lumi… Aici, însă, părintele a făcut o afirmaţie neaşteptată, care a avut darul să ne şocheze într-o oarecare măsură. El a spus că, în mod paradoxal şi într-un interval de timp scurt, atenţia lumii se va concentra asupra ţării noastre, datorită schimbărilor extraordinare care vor avea loc şi a semnelor specifice care vor depăşi cu mult puterea limitată de înţelegere a cunoaşterii materialiste”. (

* Mi-a mai povestit cineva că Părintele s-a rugat insistent la Dumnezeu pentru americani, să nu-i pedepsească, să-i ierte că şi ei sunt creaţia Lui şi să aibă milă de ei. Şi 1-a dus Dumnezeu pe Părintele Arsenie să vadă ce e pe acolo - prin America - şi a zis Părintele: „Da, Doamne, sunt vrednici de pierzare”. Cum l-a dus? Nu ştiu. Nu cred că l-a dus cu trupul L-a dus cu duhul. Ca urmare a ceea ce a văzut cu duhul, Părintele a pictat la Drăgănescu, deasupra scenei Învierii, mai multe clădiri moderne (turn) în flăcări, reprezentare care ar putea fi profetică (vezi cele două turnuri din „11 septembrie”).
Prea Sfinţitul Daniil, la înmormântarea PărinteluiArsenie, a spus că ar fi zis Părintele Arsenie aşa: „Vor veni necazuri mai mari decât Munţii Făgăraşului”. Ne-om duce la munţii Făgăraşului şi la dealul Prislopului să se prăvălească peste noi că nu mai putem rezista («Atunci vor începe să spună munţilor: Cădeţi peste noi!, şi dealurilor: Acoperiţi-ne!» - Lc.23, 30). Şi ne-om duce la morminte să iasă afară şi să intrăm noi de vii că nu mai putem rezista.

* Părintele a iubit mult Munţii Făgăraşului; venea mereu pe la cabana Podragul şi pe la Turnuri. Spunea Părintele: „Munţii Făgărusului şi dealurile Prislopului vă vor acoperi pe voi”.(proteja)
Părintele a fost şi este un sfânt între noi. O femeie i-a spus: „Părinte, când o fi la judecată, să ne treci cu grămada”. Părintele a zis zâmbind: „ N-ai spus rău, măi”. A trecut de multe ori pe la noi prin sat. Unii îl cunoşteau, alţii nu-1 cunoşteau, dar Părintele spunea: „Oamenii la voi sunt cam răi, dar totuşi, fac milostenie multă şi asta îi ajută”. (Olimpia Fuciu, Ucea de Sus)

* Eram cu Părintele Arsenie şi 1-am întrebat: „Ce să facem Părinte, că acum este foarte rău”. Părintele zice: „Va veni şi mai rău”. Zic: „Parcă toate sunt otrăvite. Nici nu ne mai vine să mâncăm”. „Mă, face-ţi semnul sfintei cruci pe tot ce mâncaţi: apă, ceai, cafea, prăjitură, fructe, băutură, mâncare, pâine. De ar fi dat chiar şi cu otravă, Sfânta Cruce anulează tot ce este otrăvit”. (Maria Matronea, Sibiu)

* Zicea Părintele Arsenie, parcă pentru toţi românii: „Îmi pare rău de voi că sunteţi slăbiţi în credinţă. Veţi cădea din cauza fricii. Frica-i de la diavol; nu vă fie frică pentru a vă salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de Dumnezeu, Care este tovarăşul de drum al fiecăruia, de la naştere până la moarte. Vor cădea şi cei aleşi. Îmi pare rău că sunteţi cei pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe şi alte îngrădiri. Vor lua totul!” (Sora Septimia Măniş, 81 ani, Codlea)

* Făceam serviciul în Braşov, la uzina Astra. Odată a venit Părintele Arsenie la biserica Blumena (Biserica Sfântului Nicolae din Schei), unde a participat la slujbă. Atunci a spus: „Trebuie să ne întărim spiritualiceşte, că altfel viaţa noastră este moartă, chiar dacă ne merge numele că trăim. Luaţi exemplu de la Ştefan cel Mare, care cu o mână de oameni întăriţi spiritualiceşte, ţinea pe tătari la Nistru şi pe turci la Dunăre”. (Nicolae Streza, 84 ani, Făgăraş)
Îmi spunea părintele Bunescu că Părintele Arsenie se ducea în miez de noapte la biserică, îngenunchea în întuneric lângă masa sfântului altar şi două-trei ore se ruga pentru poporul român. (Pr. Bunea Victor, Sibiu)


Ii mulţumim că ne-a împărtăşit şi nouă aceste momente de aleasă trăire ale Părintelui Arsenie Boca.

Iată, cât ADEVAR a mărturisit acest slujitor al lui Dumnezeu.

La fel ca Sfântul Arsenie Boca, încerc să explic şi eu, poporului meu de câţiva ani prin cartea “Am auzit Glas din Cer :  "IEŞIŢI DIN EA, POPORUL MEU!"

„Şi am auzit un glas din cer,
zicând: Ieşiţi din ea,
(din cetatea Babilonului)
poporul Meu,
ca să nu vă faceţi părtaşi la
păcatele sortite ei şi să nu fiţi loviţi
de pedepsele sortite ei ”.
(Apoc. 18; 4, 5)

Oare, cât timp vom mai putea auzi acest îndemn al Mântuitorului?!... Ştiu că sunt fără nicio însemnătate în axest popor, să mă pot face înţeleasă, dar, acest articol m-a ajutat să primesc lumină de la Dumnezeu despre alt vis al Sofiei (eroina cărţii), care l-am omis să-l transcriu din Jurnalul ei. Abia acum îi răstălmăcesc adevăratul mister :

"E aşa cum ai visat tu , fata mea, va veni Sfârşitul Lumii ! Pe cer va apare o Cruce din stele" a zis către Sofia, mama ei care era mai de mult trecută la Cele de Sus.

Pe Cerul de la Răsărit, sta o Cruce mare, luminoasă, din stele. Strălucea de un albastru străveziu iar mama Sofiei strălucea cu aceeaşi lumină înfrumuseţând tot Răsăritul.

"Uite cum se va întâmpla atunci", a continuat să dezvăluie cu deamănuntul marile taine de nebănuit din acel înfiorător Sfârşit. Deodată ştergându-se acea privelişte minunată de pe cer, în faţa Sofiei, apăru tot globul pământesc ca o hartă cu toate continentele, ţările, oraşele cu peisaje de munţi, câmpii şi ape. Sofia, parcă cunoştea totul şi nimic nu i se părea de neînţeles.

Pe continentul Americii de Nord, la Hooliyd , părea o « uşă » din flăcări, cu flame roşii pâlpâind incontinuu ca un foc nestins. Uimitor, spre acea uşă, se porneau aşa multe obiecte, tot ce deţinea suprafaţa pământului. Impresionant era că oamenii erau vii, printre zidurile, centurile de beton şi tot felul de obiecte de care se ţineau cu disperare să nu cadă din acel zbor atras de acea uşă. Unii cădeau, ţipau, strigau pe cei dragi, dar neauziţi de nimeni, că nimeni nu putea să se salveze pe sine, dar să se ducă în zbor spre celălalt, poate tot atât de drag lui.

Tot văzduhul arăta înfiorător. Nu numai că strigătele de disperare se făceau auzite, ci zgomotul asurzitor, venind de la obiectele ce pluteau prin aer şi se loveau cu viteză unele de altele, deşii toate erau aspirate in aceeaşi direcţie.

Acea uşa care semăna mai mult cu o gură de iad, atrăgea în infernul ei, tot ce era mizerie, infect, putred, bolnav şi poluase până atunci, acest pământ. Semăna cu un aspirator ce aspira şi ultimul firicel de praf. Iar în urmă.... se descoperea a fi, o cu totul altă faţă a pământului iar cei rămaşi transformaţi în cu totul alţi oameni.

Rugăciunea de dimineaţă a părintelui Arsenie BOCA

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă ca astăzi, în toată ziua, să am grijă să mă lepăd de mine însumi, ca nu cumva, ţinând la mine, să Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea preasfântului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, căci iată, păcătuiesc în tot ceasul.

Doamne, cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochii minţii noastre.

Uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind inimile noastre şi toate împreună au făcut temniţă în care Te ţinem fără cercetare, aşa risipind în deşert zilele noastre, umbriţi şi desădiţi până la pământ.

Doamne, Cela ce vii între oameni în taină, ai milă de noi şi pune foc temniţei, aprinde dragostea în inimile noastre, arde spinii patimilor noastre şi fă lumină sufletelor noastre.

 

 

Vizualizări: 1669

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Elisabeta Branoiu pe Noiembrie 24, 2011 la 5:59pm

Multumesc Draga Prietene! Sa ne rugam la Dumnezeu si totul va fi bine pentru noi!

Comentariu publicat de Elisabeta Branoiu pe Iulie 7, 2010 la 1:11am
Iubita Doamna si Domnisoara, am primit cu toata dragostea comentariul Dvs. Nu va uitati Patria si credinta care v-au nascut si crescut. Cititi si cartea postatA pe pagina mea. "Am auzit glas din cer, IESITI DIN EA, POPORUL MEU!" Doamne ajuta !
Comentariu publicat de claudia hering pe Iulie 6, 2010 la 10:42pm
Emotionant si dosebit de interesant.Ce trebuie sa se intimple,se va intimpla.Schimbarile au fost si vor fi multe.Tot universul sufera transformari,sintem in continua miscare.Dar niciodata nu e prea tirziu sa ne schimbam in bine ,sa fim mai umani.Sigur,traim vremuri confuze si grele.Vestea buna este ca tot mai multi oameni au inceput sa -si puna intrebari,sa se trezeasca la adevarata realitate.Binele si raul au existat din totdeauna;fara rau,nu stim sa apreciem binele si invers.Durerea si suferinta purifica sufletul,e nevoie si de asta.
Rugaciunea parintelui Arsenie merge direct la inima,este purificatoare pentru suflet si minte.Asa ca hai sa ne rugam.Multumesc si numai lucruri bune va doresc
Comentariu publicat de Elisabeta Branoiu pe Iulie 4, 2010 la 4:17pm
Domnul Nitu Constantin, am ras cu lacrimi! Multumesc din tot sufletul pentru aceste clipe ce m-au inveselit. Da, copiii nostri a luat-o inapoi, spre Evul Mediu... Dar, mie mi se pare ca, purtam si noi putina vina, de ce? cand facea o prostioara, ziceam :"Lasa-l ca e copil" si asa s-au scurs cei 7 ani de acasa!!... Acum se mai poate face ceva?... Nu cred! Numai, daca dascalii i-au urgent masuri, sa le inscrie si pe mame sa ia cursuri de la"Facultatea Vietii".
Multumesc din tot sufletul ca ati revenit pe pagina mea. Dumnezeu sa va binecuvanteze! Elisabeta.
Comentariu publicat de Nitu Constantin pe Iulie 4, 2010 la 3:48pm
De duminica:


AFLAM DE PE WEB DESPRE LIMBA ROMANA DE TIP MESS

Dragii moşului, să vă spun o poveste? Păi vă spun.
Ieri navigam pe internet si am prins acolo un link de hi 5. Asa că, pentru voi, vă spun, urasc hi5-ul. Dar am intrat. Pe pagina unui tânăr de aproximativ 18 ani, de profesie dansator modern. Si de succes. Spun asta având în vedere zecile de mesaje de la tinere ce-l doreau. Sub o formă sau alta.
Problema mea a fost că nu am prea înteles ce încercau sa-i comunice fetele. Gen: “abea ast sa vi aici sa stam la brf k na, ti minte chef k maj' meu”. Sau: “te poooooop lov u abea astept sa ne vdm :x:x:x”. Sau: “plshe&hi5 tau ast comm d la u plz”.
Priveam tatonările respective cu ochii unui retardat. Lumea se duce.... de suflet, mă gandeam.. Dispar cuvintele. Dispare comunicarea. Dispar imaginile pe care le pot picta cuvintele, frazele. Dispar întelesurile. Astfel de limbaj presupune sfarsitul literaturii, al poeziei. Ce fel de poezie ai putea scrie cu "uof uof atat de nfs sometimes buah?!" Stiu, sunt un batran decrepit ce sta usa in usa cu o prostata defecta, dar dragii mei tineri utilizatori de ksh##33usk, o luati razna! Stiu ca traiti in viteză, ştiu ca aveţi alte priorităţi, stiu că ţoalele lăsate-n vine, dar de firmă, au luat locul cărtilor bune şi versurile retardate ale unor melodii naşpa, chiar manele unele, au luat locul poeziei, dar voi frânati evoluţia şi începeţi să involuaţi! In curând veţi comunica din nou prin bătăi de tobă şi sunete nearticulate. Si, mai grav, omorati poveştile. Sau veţi ajunge să povestiti la fel de cursiv ca Tarzan cu Jane în momentul întâlnirii lor. Sper că ştiţi cine-i Tarzan. Dacă nu, căutaţi pe “goagăl” cu Vanghelie.

Pentru voi am decis să readaptez minunata poveste a minunatului Creangă (a murit săracul prin Germania, fără să vadă Bamboo-ul). Poate aşa o veţi citi. Si veţi realiza spre ce vă îndreptaţi, cum vorbiţi, ce doriţi şi în ce credeţi.
Povestea e adresată doar cocălarilor, unui europarlamentar derivat din marinar şi piţipoancelor. NU MA ADRESEZ TUTUROR TINERILOR. Există tineri de aur, care cred în ceea ce cred şi eu. Cei ce-mi citesc blogul intră în această categorie şi le mulţumesc că sunt aici. Datorită lor mă simt si eu mai tânar. Un pic. Si acum povestea.


Kpra coo 3 iezi. ( adaptare )

Era o data o kpra haladita ce avea ksa in Pipera. Si 3 yezi. Mari bulangii. 1 mai fraer ca altu. Doolcik de kpra le zice intr o buna zi yezilor:
-Dragii mey, eu merg la mall sa iau ceva tzoale, ca sa lansat colectia de toamna-iarna. Incuiati usha si activati sistemul de alarma, sa nu vina loopul la voi. kand ma intorc, va kant la usha:
"3 yezi bulangii, fug akum la D &G,
Si va aduce mama voo okelari cu rama noua
Ktarama de metal cat zabala de la cal,
Si trei blooze cu sclipici, si adidasi cu "arici"
Un mobil de la Vertu , k sa tzi moara dooshmanu'"
- Ati bagat la mansarda, mici fraeri cokliti ce sintetzi?
- Da, mamook. Tu doote la mall, avem noi grija! Hai, paaaaa, te poooop, kisses :x:x:X
Si kpra pleaca. Loopool era insa dupe zid. Smekerul, kre era numa figuri prin cluburi, moorea de foame. Si le puse gand rau celor 3 yezi. Si-a dres vocea si a inceput sa knte la usha:
- 3 yezi bulangii, ma imbrak la D &G&.
Yedool mare, bocna de fraer, a sarit sa deschida usha. Lui ii ajunsese ca cineva zicea "D&G" la usha. Restul nu mai konta. Ceilalti doi i-au zis insa:
- Frate, fratiorul meu, nu auzi k vocea de la usha e groasa??? Mama are voce doolcik.
Nervos, loopul a mers la tunning sa-si dea mai incet bashii la voce. Si s-a intors. Si a inceput din nou sa knte.
Fraerul mare iar a sarit ff hotarat sa deschida usha. Probabil de pliktysealaaaaa. Ceilati doi, si-au dat seama orikt de fraeri ar fi fost, k ala mare traieste in loomea lui. Si s-au askuns. Unul in semineu, celalat sub patul kprei, batut in kristale swarovsky.
Ala mare a deskis usha, loopool nu a stat pe ganduri si l-a mankt. Apoi s-a pus pe pat. Sa-si faca digestia. Dar de la un flok de blana ce i-a intrat in nas, l-a luat stranutul. Yedool mijlociu, askuns sub pat, i-a zis:
- Hey, buah, snoof snoof, ai grije d tne!
Loopool l-a extras binishor de sub divan si l-a mankt shi pe el. Apoi le-a looat kptatzanile si le-a pus in geam. Sa o fraereasca pe kpra. Shi a plekt.
Vine kpra de la mall. Incepe sa knte, ala mic ii deschide si-i zice ce s-a intamplat. Kpra se enerveaza maxim, ii cad dekt kateva lakrimi si spune:
- Ii iau glanda la bulangiu!
Il soona pe mobilul 3G si-i spune:
- Loopoole, sti k te ioob3sk ff mooooolt, hai sa bem ceva, vreau sa traiesk klipa cu tine! Mercic!
Loopool vroia de moolt sa o fak pe kpra, ashea ca nu a mai stat pe gandoori. Si a fugit la vila ei din Pipera.
Kpra i-a deskis usha, l-a invitat sa stea pe canapeaua cu swarovsky si a dat drumul l-a super skoola audio din living. Loopool a inceput sa askoolte, apoi sa urle, sa-i dea sangele pe nas si a murit in kinuri. De ce?

[BFP says: ]
Capra, dragii mosului, ii pusese un cd cu versiunea originala a povestii lui Ion Creanga. Care suna cam asa:
"Ticalosul si mangositul! Ei las' ca l-oiu invata eu minte. Inca se ranjea la mine catodata si-mi facea cu maseaua. Apoi doar eu nu-s de-acelea de care crede el. N-am sarit peste garduri niciodata. Ei taci, cumatre, ca te-oiu dobzala eu! Cu mine ti-ai pus boii la plug? Apoi tine minte, ca ai sa-i scoti fara coarne!"

Mult peste puterea de concentrare a hapsanului lup. Creierul lui nu a facut fata avalansei ce se revarsa neindurator din boxe. Si a crapat.


Da, stimabililor. Asa sunau povestile odata ca niciodata. Cam cum e fragmentul ce l-a ucis pe lup.. Iar pentru viitor au nesansa de a fi scrise cam ca inceputul povestii mele.

Asta in cazul in care povestile mai au un viitor!
Comentariu publicat de Elisabeta Branoiu pe Iulie 4, 2010 la 3:40pm
Multumesc din inima, draga mea, ca ai intervenit cu acest comentariu. Nu stiam pe ce pozitie stau textele mele. Oare, toti m-au inteles gresit, asa cum susti tu ?"
"intreg universul va avea de suferit pentru ca asa este scris".
Nu, copiii lui Dumnezeu nu va avea de suferit, de aceea insist despre ADEVARUL din cartea pe care am scris-o! "IESITI DIN EA, POPORUL MEU!" Si ca sa va conviNgeti de acest Adevar, va redau din Apoc cap 3,. urmatoarele :

"7.Iar îngerului Bisericii din Filadelfia scrie-i: Acestea zice Cel Sfânt, Cel Adevărat, Cel ce are cheia lui David, Cel ce deschide şi nimeni nu va închide şi închide şi nimeni nu va deschide:
8.Ştiu faptele tale; iată, am lăsat înaintea ta o uşă deschisă, pe care nimeni nu poate să o închidă, fiindcă, deşi ai putere mică, tu ai păzit cuvântul Meu şi nu ai tăgăduit numele Meu.
9.Iată, îţi dau din sinagoga satanei, dintre cei care se zic pe sine că sunt iudei şi nu sunt, ci mint; iată, îi voi face să vină şi să se închine înaintea picioarelor tale şi vor cunoaşte că te-am iubit.
10.Pentru că ai păzit cuvântul răbdării Mele, şi Eu te voi păzi pe tine de ceasul ispitei ce va să vină peste toată lumea, ca să încerce pe cei ce locuiesc pe pământ.
11.Vin curând; ţine ce ai, ca nimeni să nu ia cununa ta.
12.Pe cel ce biruieşte îl voi face stâlp în templul Dumnezeului Meu şi afară nu va mai ieşi şi voi scrie pe el numele Dumnezeului Meu şi numele cetăţii Dumnezeului Meu, - al noului Ierusalim, care se pogoară din cer, de la Dumnezeul Meu - şi numele Meu cel nou.
13.Cine are urechi să audă ceea ce Duhul zice Bisericilor."

"iată, îi voi face să vină şi să se închine înaintea picioarelor tale şi vor cunoaşte că te-am iubit."
Iata, ce fericiti am fi daca, am primi "Mesajul" dar, deocamdata, Apostolii Domnului, stau tot speriati, incuiati pe dinauntru, chiar daca Maria Magdalena bate si sustine cu tot sufletul ca L-a vazut pe Iisus Cel iviat... Oare, sa nu cunoasca semnele venirii Lui?!...
Dumnezeu sa va binecuvanteze ca ati trecut si pe pagina mea. Doamne ajuta !
Comentariu publicat de Popa Gabriela pe Iulie 4, 2010 la 1:45pm
Am citit si lecturat totul cu sufletul la gura,este impresionant dar in acelasi timp si trist,pentru ca nu numai ce se spune despre tara noastra se va adeverii,ci in toata lumea,intreg universul va avea de suferit pentru ca asa este scris
Comentariu publicat de Nitu Constantin pe Iulie 1, 2010 la 9:59pm
Nu din disperare am postat, stimata doamna Branoiu. Cei mici trebuie sa citeasca si sa ia aminte. In ei sa avem incredere!
Cu stima, NC
Comentariu publicat de Elisabeta Branoiu pe Iulie 1, 2010 la 7:34pm
Perfectă proorocie . Am trecut prin filtru de gândire, acest bagaj de cunoştinţe şi am să-l plasez şi pe site-ul nepoţilor mei. Le va prinde bine, mai ales, că cel mai mare nepot e la Liceul I.L.Caragiale Ploieşti cls. 12 şi viseză o facultate bună. Acum o să fie complet dezamăgit. Mai am în Bucureşti, 2 nepoate. Cea mare, am primit chiar azi vestea bună « admisă la Liceul Sf. Sava cu 9, 60 media, (Hristea Ioana-Adina), bineînţeles că s-a ocupat cu meditaţiile, numai mama ei, fiica mea, (locuiesc în Bucureşti) Deja fiica mea urmează acum să-şi ia şi ea, doctoratul în chimie, cercetări. A doua, intră acum în cls. 2. A luat premiu cu excelenţă, (îi place matematica)
Mai am o nepţică, cls. 6-a. Locuieşte cu noi, este tot premiantă şi noi mergem toţi pe principiul « ai carte ai parte de un viitor fericit » câştigându-şi pâinea şi cuţitul numai prin muncă cinstită. Fiul meu (cel mare) e supervizor (inginer) la un patron american, dar se bucură de apreciera patronului, bineînţeles că, şi el e corect. Vorba D-vs., pe vremea comunistă se învăţa la greu. Ceea ce presupunneţi, că va fi peste puţină vreme cu Universităţile e cutremurător. Adevărul este că numai are ţara « mame » să mai fie în stare să-şi crească copiii. Poate în curând ne va ajuta Dumnezeu să scoatem ochelarii de cal de la ochi.
Doamne ajută şi să ne mai citim cu bine ! Elisabeta.
Comentariu publicat de Elisabeta Branoiu pe Iulie 1, 2010 la 6:41pm
Cu deosebită stimă, domnul Niţu Constantin, vă înţeleg. Din păcate veştile proaste despre noi, sunt scrise pe toate gardurile Europei. Suntem confundaţi cu haitienii, se spune despre noi (ştiri tv,), că suntem o ţară de ţigani împuţiţi şi leneşi care omorâm pentru câţiva euro. Lupt de nişte ani, şi nu ne-a mai rămas prea multă vreme a descoperi, că ADEVARUL din cartea pe care am editat-o în prima ediţie in 2005, e venit din « LUMINA ADEVĂRULUI DIVIN. »
Am conştietizat, toată conducerea, toate instituţiile postez şi pe www.agonia.ro din 2008 unde e postată şi cartea în întregime. Aici, pe Reţeaua Literară e dată de la jumătate mai departe, a nu se plictisi şi a evita să cunoască « MESAJUL »din ea, care e atât de important.
Această carte trebuia demult să fie tradusă în multe limbi şi chemate toate neamurile la Marele Semn Divin dezvăluit nouă pe cerul României noastre. Trebuia (de cei competenţi) să îmulţească TALANTUL şi să mă ajute să-l fac cunoscut tuturor neamurilor Pământului , e o “trâmbiţă”. E un mare tezaur al României. Noi românii, dacă ar ploua cu galbeni, de la vicleşugurile celui rău, nu ar trebui să ne aplecăm să-i culegem, ca să nu ne murdărim sufletele pentru Acest Mare şi Îndurătoor DUMNEZEU, dar trăim vremuri apocaliptice. Antihristul, iată, se vede că deţine teren mai mult, şi chiar îmi vine să cred că guvernează şi peste cei “ALEŞI”. Prea Fericitul Patriarh ar avea un cuvânt de spus, cu puţină autoritate l-am auzi : « Staţi fraţilor, mai sunt şi eu pe aici ». S-ar îndrepta multe lucruri în ţară. Ar da unele sugestii cum să ieşim din păcat, oamenii ar privi spre Dânsul ca un naufragiat la farul care îi îndreaptă spre ţărnul mult dorit. Poate e un păcat din partea mea că judec, dar noi aşteptăm de la Sf. Biserică salvarea. Sfinţii Părinţi în Vremea Sf. Sinoade mai dădea şi anatema şi se vedeau minunile lui Dumnezeu, se făcea dreptate acolo unde nu era dreptate.
Şi Dumnezeu grăieşte în Sf. Scripturi : « Nu vă rugaţi pentru cei nelegiuiţi, că aduşi în Rai şi aici o să săvârşească « nedreptatea »...
Mulţumesc din tot sufletul şi din toată inima pentru comentariile domniei voastre, şi nu deznădăjduiţi... în curând Dumnezeu va alege neghina, din grâul curat.
Doamne ajută ! Elisabeta.

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor