Proiectul "cea mai lungă scrisoare de mulţumire din lume, pentru cel mai generos gest din lume"

IRSCA Gifted Education a pornit Proiectul „celei mai lungi scrisori de mulţumire din lume, pentru cel mai generos gest din lume” şi invita toţi copiii şi toate şcolile din România să participe.

Vă invităm să ducem împreună această campanie educativ-socială prin care copiii vor deveni mai conştienţi de valorile umane, de idealurile pe care şcoala le promovează, de rolul lor de viitori membri responsabili ai societăţii, implicaţi şi bine integraţi în societate.

IRSCA Gifted Education este o organizaţie nonprofit, a cărei misiune este descoperirea şi dezvoltarea potenţialului fiecărui copil şi tânăr printr-o educaţie de excelenţă.IRSCA Gifted Education stimulează şi promovează învăţământul şi cercetarea românească originală, încercând să atragă în această activitate tineri dotaţi cu înclinaţie spre cercetare, leadership, antreprenoriat şi arte şi să contribuie la prestigiul acestor activităţi pe plan naţional şi internaţional.


Magnaţii Americii aruncă mănuşa, copiii României o ridică
Magnaţii americani decid să-şi doneze jumătate din avere. 600 de miliarde de dolari pentru organizaţii caritabile este o sumă fabuloasă, ce poate rezolva multe dintre problemele actuale acute ale omenirii, oferind educaţiei, implicit vieţii, o şansă uriaşă. E foarte posibil ca această sumă să depăşească toate donaţiile cumulate, oferite până astazi în istoria omenirii.
La un aşa gest trebuie un răspuns pe măsură. În aceste condiţii, IRSCA Gifted Education iniţiază un proiect: „cea mai lungă scrisoare de mulţumire din lume, pentru cel mai generos gest din lume”, adresată de copiii din România miliardarilor americani care, prin gestul lor unic, schimbă filozofia vieţii pe pământ.
Recunostinţa este baza abundenţei. ’’Mulţumesc’’, în orice formă s-ar prezenta, creează puntea de legătură între cel ce dăruieşte şi cel ce primeşte. Este feedback-ul de care dăruitorul are nevoie pentru a putea continua: înţelege că a fost înţeles. Să arătăm, deci, filantropilor americani că i-am înţeles. Considerăm că, prin acest gest, nobleţea sufletului românesc va iesi la lumina.
Invităm toate asociaţiile şi organizaţiile neguvernamentale din România să se alăture ca parteneri în acest proiect. Invităm presa să se implice ca partener în acest proiect.
Propunem realizarea unei scrisori mondiale de mulţumire pentru acest mare gest.

Invitam profesorii sa citeasca acest Mesaj de invitatie in proiect pentru copii:
• Magnaţii americani dăruiesc jumătate din averea lor oamenilor.
• Haideţi să le dăruim cea mai lungă scrisoare de mulţumire din lume, pentru cel mai generos gest din lume".
• Haideţi să fim noi una din cele mai frumoase voci care le mulţumeşte acestor mari suflete pentru gestul lor.
• Roata dăruirii şi a primirii trebuie să înceapă de undeva: fă tu primul pas. De fapt miliardarii americani au făcut pasul lor; urmează pasul tău, pentru ca bulgărele abundenţei să crească.
• O clipă de inspiraţie poate schimba destinul omenirii. Aripa inspiraţiei i-a atins pe Warren Buffett şi Bill Gates când au iniţiat procesul care poate duce la o nouă conştiinţă a umanităţii.
• Compasiunea miliardarilor americani ne va inspira de acum înainte. Ea ne dezvăluie o nouă paradigmă şi devine astfel un ideal de acţiune, sperăm chiar un standard pentru omenire. Ea ne inspiră să credem că orice problemă (gestul miliardarilor a fost determinat de marea criză) este o provocare pentru a ne autodepăşi.
• Imaginaţi-vă ce ar fi lumea azi fără premiile Nobel, fără toate invenţiile care, direct sau indirect, au fost realizate prin cercetarea susţinută din donaţii, fără toată creaţia realizată de artişti din toate domeniile, sponsorizaţi prin diverse căi ... fără ...
• Imaginaţi-vă ce ar putea fi lumea mâine dacă gestul magnaţilor americani ar duce la realizarea unor mari proiecte, proiecte pe care voi le puteţi propune, şi pe care noi ne obligăm să le comunicăm lor.
• Nu uitaţi: un drum de o mie de mile începe cu un pas.
• Orice scrisoare de-a ta, cât de mică, va conta pentru că ea va fi parte din cea mai lungă scrisoare de mulţumire din lume.

Mesajul nostru prin care ii invitam in proiect pe părinţi şi profesori:
• Societatea va fi frumoasă doar când oamenii care o compun vor fi frumoşi.
• E adevărat că nu spunem nimic nou, ci doar lucruri banale şi prea cunoscute, dar, totuşi, atât de puţin aplicate; or, rostul nostru de educatori e tocmai să inspirăm şi să stimulăm creativitatea copiilor, să le vorbim despre idealuri dar şi să îi ajutăm să şi le împlinească. Idealurile pot fi atinse doar de caractere puternice, şlefuite prin multă muncă, făcută de copii, îndrumaţi de părinţii, de profesori şi de societatea care stăruie în formarea deprinderilor morale – stanca pe care poate dăinui acest caracter.
• Ne dorim pentru copii crearea obişnuinţei de a comunica, mulţumi, împărtăşi si participa la viaţa comunităţii.
• Dvs. sunteţi cei mai în măsură să îi stimulaţi pe copii să-şi exprime gândurile şi emoţiile referitoare la gestul magnaţilor americani.
• Un singur rând sau semn scris sau desenat de mana unui copil, izvorat din puritatea inimii lui, poate mişca inima universului.

IRSCA Gifted Education:
• Îndeamnă societatea românească să-şi apropie sufletul îngheţat de atâta materialism/comunism de focul idealurilor revelate de gestul elitei americane.
• Îndeamnă presa românească să dezbată implicaţiile profunde ale acestui imens semnal de trezire a conştiinţei.
• Crede că a sosit momentul să fim în stare vorbim despre adevărurile vieţii
• Propune ca marele gest al miliardarilor americani chiar să poarte acest nume: „marele gest”, cu convingerea că el va schimba conştiinţa omenirii, că este scânteia care a aprins focul inspiraţiei, care la rândul lui va aprinde focul cunoaşterii ce va arde, in cele din urmă, materialismul din mintea oamenilor.
• Crede că marele gest al miliardarilor americani dovedeşte că omul nu este neapărat o brută materialistă, deşi de multe ori se manifestă aşa, ci poate fi o fiinţă profund spirituală.
• Speră ca ”marele gest” (cum l-am numit noi) să determite demararea marilor proiecte care să schimbe paradigmele actuale în toate domeniile: domeniul educaţiei în primul rând, acesta putând reprezenta sămânţa schimbării întregii noastre vieţi/perspective, .... domeniul militar ...etc
• Crede că marele gest este ... un nou început.

Proiectul „celei mai lungi scrisori de mulţumire din lume, pentru cel mai generos gest din lume” invita toti copiii si toate scolile din Romania sa il sustina.

Conditii de participare:
Fiecare participant adult sau copil in proiect va trimite 1 Scrisoare de maxim 1 foaie de format A4 per participant, continand orice poate fi considerat ca mesaj (text, colaj sau lucrare artistica, etc) + ATENTIE: (pe fata) nume, localitate (pe spate) date de contact: adresa completa si/sau email + telefon.
Scrisorile pot fi adresate in orice limba cunoscuta (recomandam limba engleza).
Lucrarile vor fi trimise pe urmatoarea adresa a Asociatiei IRSCA Gifted Education pana pe 30 Noiembrie 2010 (data postei):
IRSCA Gifted Education, Strada Pascani nr 6, Centrul de Inovatie Didactica, sector 6, Bucuresti (in Scoala 155)

Recunoastere:
Toti participantii vor primi recunoastere din partea noastra (trimiterile noastre postale vor ajunge catre participanti inainte de 16 Decembrie):
+ Scolile vor primi diploma pentru participare in proiect
+ Copiii vor primi certificate de voluntari iar profesorii certificat de recunoastere pentru implicare intr-un proiect social
+ Scoala din tara care are cei mai multi participanti va primi o diploma speciala iar 3 copii participanti din scoala + 1 profesor delegat al scolii vor fi invitati la Bucuresti pe 5 si 6 Decembrie, cu toate cheltuielile acoperite pentru 2 zile, urmand sa ne povesteasca cum au reusit performanta. Ei vor primi o atentie speciala si un reportaj inedit. Ei vor avea ocazia sa elaboreze alaturi de colegii lor, copii cu abilitati inalte din sectorul 6, o scrisoare comuna catre filantropi, continand un proiect creativ pe care sa-l propuna spre realizare filantropilor cu sprijinul inedit al lor, al copiilor.
+ Toate scrisorile vor fi scanate si postate pe internet pe un website dedicat urmand sa fie vizibile intregii lumi si sa primeasca o atentie speciala
+ Scrisorile vor fi ulterior impachetate si trimise in SUA filantropilor cu o scrisoare speciala de intampinare a proiectului. In aceasta scrisoare, cele mai importante proiecte propuse de copii pentru implementate vor fi evidentiate si sustinute de organizatie.

Project Manager al Proiectului si purtator de cuvant
Cezar Avramuta
Cezar@giftededu.org
0727.18.28.88
0748.202.407

Citeşte şi pe CERTITUDINEA

Vizualizări: 240

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Mardare Lilia pe Octombrie 7, 2010 la 9:04pm
Frumoasa initiativa,haide-ti sa participam fiecare dintre noi,macar cu un cuvant la gestul de multumire lansat!!!
Comentariu publicat de claudia hering pe Octombrie 5, 2010 la 9:34pm
Interesant de urmarit daca acesti magnati vor oferi jumatate din averea lor si daca da,oare vor ajunge banii acolo unde trebuie?Si magnatii romani de care nu ducem lipsa ce fac?Este ciudat ca toate ajutoarele si initiativele cu orfelinate vin din afara tari noastre.
Comentariu publicat de Livezeanu Odette pe Octombrie 5, 2010 la 9:43am
Chiar cedeaza magnatii din averile lor? Nu cunosc amanunte.
Comentariu publicat de IUGA NICOLAE pe Octombrie 4, 2010 la 8:56pm
Doamne ajuta si s-aveti noroc. Succes deplin !
Comentariu publicat de PAICU DORINA pe Octombrie 4, 2010 la 8:53pm
Proiectul este de apreciat prin oportunitatile pe care le ofera!
Vom participa si noi.
Multumim!
Comentariu publicat de verdes delia tania pe Octombrie 4, 2010 la 8:19pm
Un proiect lăudabil. Există o limită de vârstă? La elevi mă refer.
Comentariu publicat de petruta rosu pe Octombrie 4, 2010 la 7:58pm
Un proiect bine-venit, am sa ma alatur si eu.
Comentariu publicat de Camelian Propinatiu pe Octombrie 2, 2010 la 7:22pm
Mi-era frica sa nu se refere titlul la Paul Goma, 75 ani la 2 octombrie 2010, si opozitia la bolsevism a acestui Shalamov roman.
Din pacate, romanii nu au inca magnati.

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor