TREZIREA LA PUNCTUL ZERO

 

E un punct zero. Un punct în care lucrurile încep să ia o altă direcţie, un alt punct cardinal, valul care ne duce, care ne poartă într-o zonă ce pare necunoscută, dar care este una necesară. După cum defineşte autorul cărţii „TREZIRE LA PUNCTUL ZERO „ , domnul Gregg Braden, punctul zero se poate stabili acolo unde cantitatea de energie vibraţională, asociată materiei scad la zero, după parametrii ce definesc această materie. Deci totul se bazează pe rigoarea ştiinţifică, după cum lasă să se citească în cartea tipărită de Editura „ FOR YOU „ , Bucureşti – 2005.

Lumea caută noile sensuri ale dezvoltării, acolo în punctul acela, omul poate trăi o experienţă unică, a schimbării, a trecerii într-un alt plan.

Gregg Braden depune un efort necesar pentru unirea scrierilor vechi, cu toată comoara de înţelepciune primară şi cu prospeţimea informaţiei venită din sursa primă, cu ultimele date ştiinţifice, acest arc peste timp, unul care uneşte prin lumină, ne readuce în minte soluţiile care le avem la îndemână ca specie, pentru ieşirea din căderea liberă deliberată pe care am adoptat-o, aproape orbi în mijlocul universului. Autorul uneşte cunoaşterea exactă, de natură ştiinţifică, fundamentată, cu date din mânăstiri uitate, din cărţi care au fost pierdute prin memoria noastră prea fragilă.

Punând problema trecerii de la o eră la alta ca moment unic în memoria colectivă şi individuală, trecerea este atracţia dintre magnetismul planetar, aflat în descreştere şi creşterea frecvenţei planetare, amândouă apărând într-un anumit moment, astfel că tiparele de exprimare umană, printr-o conştiinţă altfel  vor apare ca amprentă a creaţiei, până la nivel de celulă  …

Ceea ce pare interesant la această carte este că totuşi autorul apelează la valorile fundamentale ale cunoaşterii şi ale trăirii, în primul rând la cele creştine, pe care le abordează cu mult curaj, ideea învierii fiind una esenţială în teologia creştină şi modul de rezolvare a ieşirii în eroarea păcatului. Isus este considerat ca Fiinţa Exemplară Universală, iar mesajul său este cel mai important pentru lume pentru că aduce o nouă speranţă, o nouă şansă, depăşind dogmele religioase, canoanele impuse anterior, prin denaturarea învăţăturii originale. Iubirea, compasiunea şi o nouă viziune impun lumii un model care este cel mai viabil. Analiza făcută fenomenului petrecut în urmă cu peste două mii de ani este una acceptabilă, încadrându-se în linia apologetică normală. Dar autorul forţează, pentru datele care îi parvin din alte culturi, date asemănătoare îl fac să vadă cu multă claritate că mergem spre punctul zero, de acolo vom putea ajunge altundeva, într-o stare mult mai bună. Unii vor ştii asta, alţii se vor trezi mult prea târziu, legaţi de pământ şi de era în care au venit în lume.

Se pare că toate acestea reprezintă oportunitatea de a redefini, ura, frica, separarea, lumina, întunericul şi rolul pe care îl joacă toate acestea în viaţa noastră, în contrapunct cu starea profundă a compasiunii, ca stare fundamentală energizantă, ce dă sau duce mai departe omul şi umanitatea, ca întreg.   

Ceea ce pare important este că oamenii trăiesc sentimentul profund al schimbării în toate planurile trăirii noastre, social, politic, ştiinţific, religios, în timp ce lumea migrează, este în plină mişcare, falimentul unor sisteme care dădeau siguranţă, nu mai au acum puterea de susţine viaţa. Ideea că au mai existat pe pământ civilizaţii care au dispărut, urmele probează asta, scrierile susţin asta, oamenii cred asta, ne atrage atenţia. Dar ceea ce marchează lumea este schimbarea climei, mai exact a modelelor de climă cunoscute şi la care ne-am adaptat, fiinţa noastră începând să fie afectată de noile modificări.

Omul pare că are darul de a dori schimbarea, a sunat trâmbiţa, a venit vremea schimbării, nu ne mai putem minţii, o gândim, o simţim, totul este aici. Studiile arată că în structura celulei umane au avut loc schimbări care sunt adaptări la noile boli cunoscute sau necunoscute. Fenomenele seismice sunt tot mai presante, numărul, durata, modul de manifestare sunt altele.

Uneori apar şi vindecări miraculoase, unele boli crezute incurabile au fost depăşite, dovadă că fiinţa umană îşi recapătă unele puteri pierdute.

Enumerările pot continua, cartea insistă în analizarea lor prin metode ştiinţifice, iar paralela făcută între Biblie, datele ştiinţifice şi manuscrisele vechi din diverse culturi probează acest lucru, întăresc ideea şi pun pe gânduri cititorul.

Totul în jur pare să depună un efort important pentru că lumea face pasul spre adaptarea la noile modele prezente invizibil, dar real.

Învierea este, în viziunea autorului, un termen nereligios, care înseamnă trecerea conştientă a vibraţiei fiecărei celule a entităţii corp – minte – spirit, către un alt model de a se exprima, iar schimbările de pe pământ, din univers, ajută această adaptare a omului ca individ şi la nivel de comunitate.

Cartea merită citită, deşi nu face parte din tradiţia noastră culturală, informaţia bogată, teoriile vehiculate, ideile care atrag prin deschiderea unei noi viziuni, a speranţei, a unui viitor aflat în mâinile Creatorului, sunt optimiste şi declanşează noi energii.

Schimbarea are loc acum, dincolo de ceea ce suntem.

Marile profeţii au prezis aceasta.

Ştiinţa o confirmă, viaţa noastră spune da.

Autorul e la limita dintre ştiinţe, e la limita speculaţiei, dar şi a formulei exacte.

Se pare că schimbarea este aici, noi am ajuns la limita erei care a fost şi suntem aproape de limita erei care vine …

Metafora preferată a poetul este lumina, termenul lumină apare în toate textele vechi, este informaţia electromagnetică, vizibilă sau mai puţin vizibilă la nivelul nostru limitat care ne marchează fiinţa şi care ne ţine în fiinţă, iar Gregg Braden insistă pe factorul lumină, poate şi pentru că în prima zi a creaţiei a fost făcută lumina...

 

          CONSTANTIN STANCU

Vizualizări: 38

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de daniela rodica rus pe Octombrie 22, 2011 la 6:51pm

interesant,eu as adauga faptul ca punctul zero nu e plasat in timp si spatiu ci il avem fiecare in propria fiinta,il purtam cu punctul de lumina care ne limpezeste calea..dar asta este doar o viziune personala

cred ca e o carte ce merita a fi citita,multumiri pt.prezentarea dvs.!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor