cand am deschis ochii am primit nume de sfant

apoi am tremurat
credeam ca trebuie sa fiu un om bun
de dragul numelui ce-l port
de dragul de a nu auzi 
tipetele
palmele
ce mi se izbeau de fata 
a
celei care ma crestea
care isi dorea 
sa nu fiu ca ea
dar totusi
sa fiu ca ea
cand am inceput 
sa fiu ca ea 
am fost luata
si "incercata" sa fiu 
ca cealalta ea
nu reuseam
alte tipete
macar puteam pronunta cuvantul "mama"
am inceput sa ma deformez
nasul sa o ia razna
soldurile sa traga de ele in parti opuse
sa imi creasca doua bube pe piept
care cu fiecare zi deveneau mai mari
mai tarziu
mi-am acceptat conditia
aceea de a fi
femeie spunea mama
am inceput sa imi doresc
ceea ce vedeam in filmele de pe protv
voiam sa 
fiu si eu
tipa aia 
frumoasa 
ce isi primeste iubirea 
pe tava
aflasem din povesti
si povestiri
nu e usor
dar pana la urma 
o ai
cu sacrificii
o ai
am fost amanta
m-am transformat in prietena
apoi in iubita
mai tarziu
in femeie 
plina de coarne
din nou
iubita
singura
amanta
si 
iubita
geloasa
singura 
umila
studenta
prietena
isterica
umilita
inca fiica
jfs;kj'______________!!!
multa frica

in 3
ani trecuti
momentan
stau
intreb
mai exista si altceva?
DA
dor
si bunica...

Vizualizări: 275

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Ionel Petrisor pe August 18, 2012 la 7:07pm

        Revin din nou cu un supliment cauzat dir prostul meu obicei de a intra in comentariu nemai citind si comentariile celor lalti participanti la subiectul, sau titlul povestirii. Vorbind despre pacatul Evei, nu al dumneavoastra,o trimitere la un pasaj din Biblie de existenta pacatului. Eu avand o Biblie primita recent am s-o frunzaresc sa vad mai bine cum este.

       Despre pacatul Mariei mele lucrurile nu stau departe de ce spune Biblia. Maria mea a platiti foarte scump pentru "pacatul" ei. N-au ramasa insa nepedepsiti ce-i ce au fost partasi la pacat. Si dupa cum in minte clocotesc de multa vreme povestea acestei intamplari, pe plac sau nu femeesc, am s-o povestesc pana la urma pastrand masura de rigoare spre a nu atinge parti deranjatoare cititorului ce se invredniceste a-mi spicui comentariile subrede cu care-mi fac prezenta aici. O regula de baza in comportamentul meu scris sau verbal ramane mai departe deviza de a nu ma juca cu vorbele spuse sau scrise. Pe langa anii nu numai ca varsta,am mai adunati pe langa ei si altele. Iertare deci aluzivul facut la pacatul Evei in Rai!

Comentariu publicat de Ionel Petrisor pe August 18, 2012 la 6:45pm

       Am spus prosteste pacat! In fata Ei m-am inchinat si ma inchin! Iar maine se implinesc trei ani cind trezit sin patul spitralului asezat langa patul ei, obosit adormisem si de-odata terezit din somn m-am repezit la patul ei sa-i sim rasflarea, sa-i simt inima. Era insa pere-a tarziu. Am sunat alarma si toata echipa de salvare a sectiei medicale unde era inrenata a venit cvu toata aparatura de reanimare dar Maria era plecata . M-a trezit totusi din adormirea mea, nu stiu cum insa. Asa sa-u incheiat 52 de ani impreuna. Ce fac eu acum? Lacrimi si lacrimi ce poarta in ele amintiri apartininand vietii impreuna si altceva in plus ce n-am stiut decat in ultimele zile ei de viata! Pacat?. Am gresit spunand lucrul asta si va rog sa ma iertati. Povestea ei insa,aflata dela ea prin marturisire in ultimele zile ma duce innapoi cu gandul la perechile ce au ceva din viata lor neconoscte de partenerul lor de viata. S-o faca la timp potrivit.Eu stau acum doar cu lacrimi zilnice ce nu pot sa-mi usureze povara celor spuse mie spre sfarsit! Cu vorbe nu ma joc si sfaturi nu dau ci doar o parere rupta din viata mea!

Sa-mi iertati nepotrivita vorba spusa Evei despre pacat! Dupa cate mintea ma duce cu gandul la cele cititte pe ici pe colo si sfintii au pacatuit, altfel n-ar fi sfinti! 

Comentariu publicat de Bosca Ileana pe August 18, 2012 la 4:30pm

Sunt doar un cititor caruia ii place ce ai scris, doar vreau sa te incurajez la mai mult optimism. Mi-a placut comentariul d-lui Alexandru Boris. As vrea sa te citesc in viitor. Succes !

Comentariu publicat de Alexandru Boris Cosciug pe August 18, 2012 la 8:49am

O spovedanie dureroasă, ca a multor tineri, băieţi şi fete, de azi, de ieri şi de când lumea.

Maria, vei trece toate necazurile vieţii cu simţire (EQ), cu ştiinţă (IQ) şi cu credinţă sau conformanţă cu faptele utile vieţii (CQ).

 

"Asta este generaţia pe care am creat-o." (Dr. Tommaso Falcone, şeful departamentului de obstretică-ginecologie de la Clinica din Cleveland.)

 

Educaţia le permite copiilor să spere la o viaţǎ mai bunǎ. Mi-am exprimat o părere de neclintit, bazată pe credinţa mea în Dumnezeu.” (Barack Obama, Îndrăzneala de a spera)

 

Referitor la păcatul biblic, am să vin mai întâi cu descoperirea mea genetică a Genezei, conform căreia perechea masculin şi feminin ce a unit-o Dumnezeu, pe Adam mtDNA cu Eve mtDNA, şi a pus-o într-una din costele omului (apendicele xifoid) omul nu trebuie să despartă. Despărţirea se produce la fertilizările artificiale. Mare păcat, dar nu neapărat în sensul biblic, ci în cel genetic, deoarece copiii făcuţi în vitro sunt infertili, autişti şi prezintă probleme mari imunologice şi cardiace.

 

Referitor la sex, scrie pe undeva prin Biblie (cred că Pavel sau Petru - nu-mi aduc aminte citatul, dar o să-l caut)) că faptele fetei sunt iertate dacă sunt cunoscute de tată, în perioada dinaintea căsătoriei, şi de partener, după căsătorie.

 

Eu vin şi spun că toate păcatele de la tinereţe sunt cauzate de lipsa de educaţie atât din familie şi din şcoală, cât şi din societate,despre sex, despre familie şi despre rolul morţii şi învierii atâtor generaţii de oameni.

 

Indiferent de suferinţa prin care am trecut din neglijenţă, din necunoaştere, din ..., vindecarea se află în noi, dar numai cu sprijinul Lui:

"Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător şi mai ascuţit decât orice sabie cu două tăişuri, şi pătrunde până la despărţitura sufletului  şi duhului, dintre încheieturi şi măduvă, şi destoinic este să judece simţirile şi cugetările inimii." (Pavel, Evrei 4.12)

 

Redau în final cele mai scurte descrieri din lume ale Evoluţiei omului din animal pe baza

Creaţiei Evolutivă Asistată la început de către Dumnezeu şi apoi de către om.

 

1. “Cele patru vânturi ale cerului au sfredelit marea cea necuprinsă şi patru fiare uriaşe au ieşit din mare, una mai deosebită decât alta. Cea dintâi semăna cu un leu şi avea aripi de vultur. M-am uitat la ea până ce aripile i-au fost smulse şi a fost ridicată de pe pământ şi pusă pe picioare ca un om şi i s-a dat inimă de om.” (Daniel 7.2-4)

2. Se seamănă trup firesc, înviază trup duhovnicesc.... Făcutu-s-a omul cel dintâi, Adam cu suflet viu; iar Adam cel de pe urmă cu duh dătător de viaţă. Dar nu este întâi cel duhovniesc, ci cel firesc, apoi cel duhovnicesc. Omul cel dintâi este din pământ, pământesc; omul cel de-al doilea este din cer.” (1.Corintieni, 15.45-47)

 

Da! Am evoluat din animale!

Ni s-a pus neocortex la momentul potrivit (aproximativ acum 200000 ani) pentru a ne transforma din neandertalieni în homo-sapiens, iar acum avem nevoie să umplem acest microprocesor cu informaţie utilă vieţii.

Cum o facem acum?

Se vede pe pielea nostră şi a copiilor noştri!

Toate necazurile acestei lumi sunt generate de faptul că lumea nu a cunoscut încă raţiunea lui Dumnezeu şi rolul nostru pe pământ şi în univers.

 

Unde este înţeleptul? Unde este cărturarul? Unde este cercetătorul acestui veac? Căci de vreme ce întru înţelepciunea lui Dumnezeu lumea n-a cunoscut prin înţelepciune pe Dumnezeu, a binevoit Dumnezeu să mântuiască pe cei ce cred prin nebunia propovăduirii.” (Pavel, 1Corintieni 1.20-21)

"Cine pune foc în ecuaţii ca să zugrăvească altfel universul? De ce existăm noi şi universul?...... Noi toţi, filozofi, oameni de ştiinţă şi simpli oameni, trebuie să fim capabili de dialogul despre ce este universul şi de ce există el. Dacă găsim răspuns la aceste întrebări, acesta ar reprezenta triumful raţiunii umane, pentru că atunci am cunoaşte raţiunea lui Dumnezeu." (Stephen Hawking, Scurtă istorie a timpului - de la bigbang la găurile negre)

 

În curând va fi atins şi "triumful raţiunii umane" şi omenirea va merge pe făgaşul cel bun.

Comentariu publicat de Serban Ecaterina pe August 17, 2012 la 7:49pm

”mai există și altceva?”...da, mai există doar să fii TU și toate celelalte identități sunt tot ale tale, n-ai cum să le renegi...le accepți și mergi mai departe! Cu toții purtăm o cruce Maria, nu o poate purta nimeni pe a noastră, dar nu trebuie să regretăm nicicum că suntem femei, dimpotrivă, este suficient după chinurile faceii să auzi primul țipăt al copilului tău și ai uitat tot chinul...

Comentariu publicat de Smaranda Filipciuc pe August 17, 2012 la 7:31pm

cred ca abia dupa R-Evolutie esti tu - tu, fara sa conteze numele sau cine si cum te-a crescut sau de ce...si atunci poti sa o iei de la capata asa cum esti tu si cum vrei tu

Comentariu publicat de Ionel Petrisor pe August 15, 2012 la 3:42pm

       Vorba lunga si dureroasa cu "Re-evolutie"! Si avea dreptate ca dorea sa nu fii ca ea! Finalul spune ca asa este soarta femeii! Pentru pacatul ei din Rai povara este prea grea pentru ea. Adam, pe mai departe aceleasi ganduri serpesti le are in cap! .

Comentariu publicat de Gotha R.M. pe August 15, 2012 la 12:37pm

La mulți ani Maria, îmi place stilul tău, iar la întrebarea ta "mai exista si altceva?": VIAȚĂ

Comentariu publicat de ION IZVOR pe August 13, 2012 la 3:15am

*
~ Maria, LA MULTI ANI! ~
**
P.S.
Cuvantul dor exista doar in limba noastră!
***

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor