Tema umanității este geniul. Iar noi toți suntem variațiuni pe aceeași temă.

Să nu fim firești.., ca să trăim. Întins în pat, pe-o parte, mă întreb. Ce e firesc?! Firesc e natural. Și ce e natural? Natural e dumnezeire diluată cu libertate. Pe de altă parte.., nu mă întreb nimic.

Așa că, trag concluzia că libertatea asumată conștient este libertatea neasumată. Libertatea refuzată. Libertatea de a alege să nu fi liber, ci sclav a lui Dumnezeu.

Este păcatul constructiv?

Da.

Este.

Fără a fi păcătos.., nu aș fi știut asta.

Mântuitorul a fost înaintea vecilor. E clar că omul a cunoscut mai mulți veci. Hristos a spus că suntem toți copiii lui Dumnezeu. El este Primul, cel mai mare, mai bătrân. 

Copiii se ajută între ei. Noi am dat un sens mântuirii. Păcătuind L-am ajutat pe Dumnezeu în a-și demonstra bunătatea, infinitul iertării, infinitul dragostei.

Citesc din nou cele de sus și mă întreb dacă sunt ele de Sus?! Îmi amintesc că le-am simțit, pe cele de mai sus, între fâșii de timp, acolo unde este eternitatea. Fac o paranteză și spun că timpul este intermitent. Intermitent? Sau…răzleț?

Nu știu.

Să fim doar atenți să prindem calea de scăpare în eternitate dintre două pulsiuni de timp.

Simt deja dezaprobarea cititorilor. Dar opriți-vă, nu este elogiul păcatului. Dar un elogiu avem: cel al conștiinței de sine, de sinele păcătos. Conștiința asta este mântuitoare, șterge tot. În acest sens este păcatul educativ. Dacă se recunoaște, dezvăluie. În plus, a califica astfel păcatul conștientizat, este o mână întinsă, o încurajare a noastră către noi.

Vizualizări: 29

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor