Referitor la comportamentul din timpul examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat

Fără CO2 crescut de 100 de ori în aerul inspirat!

Luni începe evaluarea naţională la juniori şi probabil că vor fi obligaţi să poarte mască. Nimeni nu poate obliga un copil să poarte mască pe nas. De ce? E foarte simplu!

1. Masca nu e proiectată pentru a opri virusuri şi alţi covizi, nici pentru înot subacvatic, ci conform prospectului emis de producător, acest tip ieftin de mască, e proiectat doar pentru a nu împroşca cu precipitaţii o altă persoană din apropiere, în timpul unui accidental strănut, tuse. Ori elevii fără simptome sunt deja triaţi înainte, prin termoscanare, apoi sunt distanţaţi în săli de examene. Alte măsuri nici nu ar mai trebui să existe. Păi de cine să se mai protejeze elevii sănătoşi, dacă sunt distanţaţi corect, purtătorii nu transmit coronavirusul, asimptomaticii nu transmit coronavirusul, iar simptomaticii au fost trimişi deja acasă? La ce mai e utilă masca în sală? La şcoală se învaţă utilitatea ştiinţei, nu frica de drobul de sare!

Pentru a-şi oxigena corect creierul în timpul examenelor, dacă li se impune masca fără justificări raţionale, elevii nu trebuie să poarte masca pe nas şi trebuie să respire doar pe nas. 

2. Aerul inspirat conţine 0,04% dioxid de carbon, aerul expirat conţine 4% dioxid de carbon, deci de 100 de ori mai mult. Dacă un elev expiră cu masca pe nas, există riscul ca tot dioxidul de carbon să rămână în spatele măştii, iar la următoarea inspiraţie, elevul poate inspira de până la 100 de ori mai mult dioxid de carbon decât e normal şi tot aşa. Prin repetare, dacă uită de respiraţie corectă şi de oxigenare pe nas, în timpul concentrării pe subiecte, se poate întâmpla să-i fie fatal şi pentru creier şi pentru plămâni.

Nu vreau să intru în detalii, dar oxigenarea se foloseşte în tratamentul COVID-19 presupunând că printre elevi sunt asimptomatici. Din moment ce rezultă din calcule acest surplus major de CO2, nimeni nu poate jura în faţa unor copii, că masca se umezeşte în aşa fel prin interior, iar curenţii turbionari se formează în aşa fel, încât tot CO2 e scos afară, ca să lase loc doar oxigenului proaspăt, de la sine. Ori cam aşa sunt evaluate riscurile în acest context.

Recomand exerciţiu corect de respiraţie şi de oxigenare, cu masca pe gură şi nu pe nas, cu o zi înainte de examen. Pentru ca protecţia şi oxigenarea să devină o obişnuinţă.

Deci f.f.f.important! Fără CO2 crescut de 100 de ori în aerul inspirat! 


Pentru protecţia reală a elevilor în perioada examenelor, cei mici, sau cei mai mari, vă sugerez să urmaţi recomandările specialiştilor cu o experienţă reală şi documentată, pe lângă respectarea unor metode ridicole şi degradante de gestionare a unor fenomene normale. De exemplu, o tabletă "Strepsils cu vitamina C" înainte de orice examen, protejează căile respiratorii, în colectivităţi, de pătrunderea în organism a unor virusuri, coronavirusuri, microbi. Se împiedică astfel dezvoltarea ulterioară a patogenilor, favorizată de factorii stres, panică, existenţi involuntar în perioada examenelor. Mă refer aici la protecţia faţă de toţi patogenii ce provoacă viroze şi infecţii, pentru că s-a demonstrat încă de la început faptul că Sars-Cov-2 nu afecteză copiii, sau pe cei mai măricei îi afectează în forme uşoare, spre deosebire de gripele sezoniere care se pot manifesta violent la copii.

În sec XI, medicul Avicenna a făcut următorul experiment: Într-o pădure, a legat un lup de un copac, iar la 3 metri distanţă, a legat o oaie de un alt copac. După 3 zile, oaia a murit. Nu trebuie să existe nici un motiv de îngrijorare, pentru faptul că mai răcesc elevii în această perioadă încărcată de evenimente şi uneori de stres. Elevii mai pot ieşi la testare purtători şi nu infectaţi, falşi purtători cu rezultate fals pozitive, din cauza impreciziei unor teste precum RT-PCR sau termoscanare. Asta nu înseamnă că sunt infectaţi! Sunt doar eronat diagnosticaţi!

Chiar şi vâstnicii cu coronavirus, care mi-au mai cerut sfatul în această perioadă, dacă să se interneze sau nu, au supravieţuit toţi cu sfaturi simple şi eficiente, suplimente normale autoadministrate ca la o răceală obişnuită, zinc, seleniu, vitamina C, aspirină, ceai de tei etc., fără probleme, zero stres, timpi reduşi de autovindecare, zero morţi.

Alte recomandări utile găsiţi în textul profesorului Vania Atudorei, de mai jos:
http://stiri.botosani.ro/stiri/special/profesorul-si-microbiologul-...

Vizualizări: 96

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor