Particip in Campania vAlluntar al Grupului Editorial All.Pentru fiecare post scris echipa ALL va lucra 15 minute pentru un centru ales de bloggeri**, iar pentru fiecare comentariu referitor la carte şi la campanie se mai adaugă încă 3 minute de voluntariat. Am citit "Mihai I al Romaniei " de Ivor Porter, o fascinanta calatorie intr-un trecut istoric uitat si atat de important pentru poporul roman, va astept comentariile aici:

http://mesperanza.blogspot.com/2012/02/regele-si-tara.html

Vizualizări: 287

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Ioan-Mircea Popovici pe Februarie 24, 2012 la 6:37am

ca veni o petarda de infanterist, de la un artilerist, dupa ce mirosul de sulf l-a luat briza, vocile noptii (nu cele ale lui Buzura) au despartit apele si-am traversat marea. pe malul celalat, omul meu, buna, iubitoarea si intelegatoarea singuratate: ti-am spus eu ca o femeie vorbeste pentri sine si ea-si explica siesi. crezi ca toate femeile sunt dispuse sa primeasca darul. pentru unele, fiecare dar este al diavolului. trec acum prin 7 nedeterminarii prin fractia zero/zero. cu bucurie, sa fie prietenie, chiar si pe ciuma portocalie! Ai mei cursanti au luat de la mine parola: prietenia salveaza studentia. in joc secund, cardasia strica omenia.

Comentariu publicat de Cimborovici Teodoreanu Eugenia pe Februarie 23, 2012 la 11:50pm

De la lt.col.art.(r) Teodoreanu Alexandru

Domnului IMP

Daca citeati cu calm si atentie ati fi vazut ca acel comentariu e scris de un barbat.Din pacate ati devenit nervos(probabil nu suportaţi alte opinii dacă invocaţi în sprijin copiii şi bătrânii;chiar toţi sunt de părerea dumneavoastră?Sau sunteţi adeptul zicalei comuniste "Cine nu-i cu noi e împotriva noastră"?) si n-ati observat de unde vine comentariul.Oricum, tonul nepoliticos vis-a-vis de o doamna va descalifică ca bărbat.Daca aţi fi cu adevarat un intelectual doct şi inţelept nu ati face caz de cultura voastră, căci talentul şi vocaţia ni le da Dumnezeu! Şi cu cât ajungem mai sus, spiritual vorbind, cu atât ar trebui să fim mai modeşti şi mai înţelepţi.Cred că aţi înţeles bine că m-am referit la utilizarea cuvântului "ciumă" ca metaforă folosită de istorici şi nu neapărat la culoare.Ati generalizat folosind acelaşi cuvânt "ciumă" folosit pentru categorii sociale diferite, în etape istorice diferite, total nepotrivit sugerând o atitudine extremistă.Asta am vrut să spun, mai exact.Şi de acum în colo vă las să vorbiţi singur, căci mie îmi displace şi mai mult "băţoşenia "doctă" şi nervoasă.

Comentariu publicat de Ioan-Mircea Popovici pe Februarie 23, 2012 la 9:38pm

doamnele nu prea iubesc adevarul pur. doamnei care confunda culorea portocalie cu brunul ii recomand o lectie cu prunul. aici afla cu tristete ca-n Romania, ciuma portocalie o cunosc si copiii si batranii. vorba Mariei Neumann, inteleptului ii este destul. Doamnei Cimborovici, recomandari de apasare pe realitatea zilei... ma bucur pentru lectia primita de la o fantezista trista care vorbeste singura. Cu scuzele de rigoare, dar "scortosenia semidocta" e abjecta...

Comentariu publicat de Virgil Ciuca pe Februarie 23, 2012 la 2:05pm

Am postat aseara un comentariu - adevarat dur dar decent - si cu siguranta a fost cenzurat!

 

Pai daca si pe reteaua literara cenzurati fiti buni si n-mi mai trimiteti informatii! Sunt desgustat.

 

Cred ca va plateste monarhia tradatoare de neam si tara.

 

Virgil Ciuca

 

Virgil Ciuca

Comentariu publicat de Cimborovici Teodoreanu Eugenia pe Februarie 23, 2012 la 11:10am

  de la lt.col. de artilerie si rachete (r) Alexandru Teodoreanu

Si eu am fost monarhist si am crezut in 1992, de Pasti, ca sunt sanse mari ca sa revina monarhia si in Romania.Am vazut, cu stupefactie cum Regele Mihai si familia erau fugariti de Ilici Iliescu prin Romania, erau impiedicati sa se roage la mormintele stramosilor, erau jigniti pe toate posturile radio/tv de urmasii kgb-isti romani (dar oare sunt romani?!) ai "CIUMEI ROSII" (nu stiu la care"ciuma portacalie" se refera dl.Ioan - Mircea Popovici? oare la PPE european sau Departamentul de stat al SUA care au apreciat masurile luate de Romania ca sa nu ajungem in situatia Greciei si a altor state europene? Daca era Ioan-Mircea Pascu mai intelegeam dar un intelectual din Reteaua Literara nu credeam sa generalizeze facand trimitere la "ciuma bruna" a lui Hitler sau "ciuma rosie" a lui Stalin, sau sa faca afirmatii fara dovezi.Eu cred ca presa mai libera ca in Romania de azi nu exista in Europa.Pai ar fi admis Gestapoul sau KGB-ul asa ceva!Sa fim seriosi!).

Dar asta, din pacate tine de trecut.Pentru mine Regele Mihai si mai ales camarila  care il inconjoara s-au descalificat in fata poporului roman.Sa bati palma cu Ilici Iliescu, adica cum spune romanul "Sa lingi unde ai scuipat!", si sa accepti restituirea averilor Casei Regale de la un kgb-ist, urmas al lui Gheorghiu-Dej care te-a obligat sa abdici, este sub orice demnitate.Sa te duci la Moscova in mai 2010, alaturi de dictatorul Putin, un antiroman declarat, ca sa sarbatoresti victoria Comunismului Sovietic impotriva Regatului Romaniei si sa-l primesti in familie pe actorasul Duda - fiul unui pdsr-ist apropiat al lui Iliescu si Nastase - si sa-l faci print este deasemenea descalificant.Personal i-am cerut, in calitate de ofiter roman de artilerie, Regelui Mihai sa iasa, in 2006, pe posturile de Rd/TV si sa declare ca fost Comandant suprem al Armatei regale in 1941, ca aceasta armata n-a fost niciodata fascista (cum sustin ucrainienii si rusi si in prezent) si ca Razboiul ROMANIEI impotriva URSS a fost un RAZBOI DREPT DE ELIBERARE A TERITORIILOR RAPITE PRIN FORTA DE AGRESORUL DE LA RASARIT.Din pacate nu si-a asumat aceasta INALTA RESPONSABILITATE SI MISIUNE de a spune ADEVARUL CUM NE CERE DUMNEZEU nici la 90 de ani cand nu mai are nimic de pierdut desi ESTE UNSUL LUI DUMNEZEU.Si atuci cum ramane cu NIHIL SINE DEO?! Mai are Casa Regala de Romania (care s-a dezis recent de Hohentzolerni) aceasta deviza? sau mai bine zis mai poate sa aiba aceasta deviza?!

Comentariu publicat de Nicoleta Constantin pe Februarie 23, 2012 la 8:02am

Domnul Ioan-Mircea Popovici, mai incercati cu siguranta a doua oara va merge.

Domnul Ionel Petrisor nu se cenzureaza nimic, ar trebui sa apara,  am sa verific acum. repet: mai incercati si a doua oara. Va multumesc mult si Nihil Sine Deo!

Comentariu publicat de Ioan-Mircea Popovici pe Februarie 23, 2012 la 3:35am

nu cunosc motivul, dar site-ul folosit da mesaje ca la adresa url as fi folosit caractere nepermise. si se blocheaza-n aceasta chestie. daca n-am putut acolo spun aici: ar fi suficient sa spun atat: Nihil Sine Deo! Regele si Patria! din nefericire dupa ciuma rosie a urmat ciuma portocalie. poate ca mintii de pe urma a romanui sa-i fi venit vremea. ioan

Comentariu publicat de Ionel Petrisor pe Februarie 23, 2012 la 1:41am

       Am facut un comentariu si nu-l vad mentionat. Se cenzureaza ? Probabil nepriceperea mea in a manui regulie de afisare a facut ca sa nu apara.

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor