Peter Cooper s-a nascut la Chicago, in data de 30 iulie 1950, iar pana acum patru ani a publicat o serie de carti, printre care „Birthmark”, „Silence Becomes the Unicorn”, „Leprecauns in Silk”, „The Valley of My Western Heart” si „Host of Emotions”. In urma cu patru ani, Peter Cooper a venit in Romania, iar de atunci incepe practic o a doua viata pentru el. Spre deosebire de alti literati care au cantat iubirea la modul ideal, Peter Cooper a avut curajul sa strabata lumea intreaga pentru a o trai aici, in Zalau. In numele iubirii a renuntat la tara sa, a devenit crestin ortodox si s-a indragostit fundamental de Buciumi.
Datele seci ar putea ilustra cei patru ani romanesti ai lui Peter Cooper in creatiile literare (proza si poezie) publicate in revista Caiete Silvane, in culegerea de poezii editata cu ocazia Festivalului „Primavara poeziei” din 2009, la care se adauga foarte multe postari pe diferite pagini culturale on-line. Pentru foarte multi salajeni, si nu numai, Peter Cooper inseamna insa mult mai mult. Intr-un fel, in cei patru ani de zile in care a stat printre noi, Peter a fost cel care a avut timp pentru fiecare in parte sa-i recupereze visele si sa-i arate calea pentru realizarea lor. Intr-un fel, Peter Cooper este pentru multi prieteni cu sufletul pierdut un datator de sperante. „Viata unui adevarat luptator incepe doar atunci cand moare in batalie”, sunt cuvintele cu care Peter Cooper si-a inceput ultima lectura in cadrul Cenaclului literar „Silvania”. Peter a purtat o batalie personala cu boala, pe care a pierdut-o in 21 ianuarie, insa viata lui de luptator cu eternitatea incepe abia acum, iar forta si-o extrage din amintirile tuturor celor care l-au intalnit si l-au simtit prieten.

Vizualizări: 93

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Cornelia TURLEA-CHIFU pe Ianuarie 31, 2010 la 9:11pm
Din pacate Peter Cooper avea dreptate cand spunea ca moartea "nu poate fi invinsa de curaj sau lasitate / nu poate fi vazuta stiuta admirata / nu are gust nuanta tipat / nu vede incotro merge..."

Dumnezeu sa-i dea odihna vesnica!
Comentariu publicat de Ligia Mihaela Ionescu pe Ianuarie 30, 2010 la 12:00pm
Dumnezeu sa il odihneasca! "Viata lui de luptator cu eternitatea incepe abia acum, iar forta si-o extrage din amintirile tuturor celor care l-au intalnit si l-au simtit ca prieten." Remarcabile cuvinte.
Comentariu publicat de Sorana Tarmu pe Ianuarie 30, 2010 la 1:55am
minunat.
Comentariu publicat de Any Tudoran pe Ianuarie 29, 2010 la 11:59pm
Frumose cuvinte si aprecieri anahita , dumnezeu sa-l odihneasca !
Comentariu publicat de Mediatorul cartii pe Ianuarie 29, 2010 la 10:53pm
Iti multumesc pentru invitatie si informatiile postate!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor