REVISTE DE PRESTIGIU: CETATEA LUI BUCUR NR. 15. - ECOURI DIN CETATE ŞI DIN AFARA CETĂŢII (CEZARINA ADAMESCU)

: ECOURI DIN CETATE ŞI DIN AFARA CETĂŢII - Nr. 15/ mai 2010

Deşi revista CETATEA LUI BUCUR, ajunsă la numărul 15, nu este inclusă în buletinul apariţiilor ARP, ea s-a editat la iniţiativa regretatului cărturar Artur Silvestri, de pioasă şi vrednică amintire, fiind unul din ultimele sale visuri, şi iată că ea îi continuă visul, ajuns pe podiumul performanţei. Explicaţia ar fi doar una:
EA ESTE CEA MAI VALOROASĂ ŞI MAI BINE REALIZATĂ REVISTĂ ONLINE care rivalizează cu revistele de vechi tradiţii cultural-artistice ale românilor. Şi acest fapt se vădeşte din numărul mare de vizitatori interesaţi de paginile ei.
Articolele ei, atât de pertinente şi diverse pot sta în fruntea marilor cotidiene internaţionale, iar ilustraţia grafică se ridică la cotele desăvârşite ale artei vizuale.
Din ce cunosc şi citesc zilnic, rar mi-a fost dat să mă delectez mai mult şi să-mi bucur sufletul cu vreo scriere mai diversă şi mai agreabilă. Mă îmbogăţeşte şi mă fericeşte în egală măsură. Nume remarcabile din ţară şi străinătate vin să-şi aştearnă semnătura, şi s-o susţină precum cărămizile la temelia unui edificiu.
Revista se numără printre cele mai performante mijloace vizuale pe care mi-a fost dat să le parcurg cu ochii şi inima, mai bine zis, cu ochii inimii, şi e de un profesionalism desăvârşit. Ea ar trebui inclusă într-un eventual dicţionar al revistelor culturale româneşti de veac XXI, care ne duce faima peste hotare.
Redactorul şef, doamna Elisabeta Iosif, atât de pricepută în domeniul jurnalismului cultural şi-a dat întreaga măsură a talentului şi priceperii sale, drept pentru care o felicit din toată inima. Colegiul redacţional este alcătuit din oameni competenţi şi dăruiţi muncii culturale şi în special jurnalismului.
La reuşita revistei, desigur, contribuie în mare măsură, realizarea ei artistică de către editorul online, redactorul Constantin Vlaicu, de a cărui competenţă nimeni nu se mai îndoieşte, fiind rezultatul unei îndelungi colaborări la revistele iniţiate şi editate online de Prof. Dr. Artur Silvestri. Şi aici se vede mâna Maestrului care conduce în chip spiritual, mâna şi paşii discipolilor, care-i duc munca mai departe şi nu au uitat nici o clipă cine i-a îndrumat. Unda de parfum silvestrian persistă ca o dulce şi nostalgică amintire care nu se va şterge niciodată.
O Românie Tainică adunată sub acoperişul CETĂŢII LEGENDARE A LUI BUCUR.
Felicit întregul colectiv redacţional pentru munca superbă şi rezultatele pe măsură, de asemenea, pe toţi colaboratorii şi admiratorii ei, şi doresc revistei, realizări notabile care să ridice cultura românească pe cele mai înalte trepte de spiritualitate.
Şi le dorim tuturor cititorilor disponibilitate sufletească şi mentală pentru a o recepta, aşa cum merită pe deplin.

CEZARINA ADAMESCU
17 Florar 2010

Vizualizări: 124

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor