Prea îndoctrinată o bună parte a românilor nostalgici, prea retrogradă, prea agresivă şi prea încremenită & îmbătrânită. Sistemul şi-a pus amprenta nu de acum ci de pe vremea statului la coadă pentru pâinea noastră cea de toate zilele. Nici cu o bună parte din cealaltă parte a românilor nu mi-e ruşine: vin şi ei să cânte în struna ideologică a manipulatorilor politici. În schimb de vreo câțiva ani buni a început să se formeze o nouă categorie de români, care înțeleg importanța dreptului la liberă exprimare şi mai ales însemnătatea manifestării publice a spiritului civic. Sunt solidari, inteligenți, comunicativi şi reuşesc să se mobilizeze foarte rapid prin intermediul rețelelor sociale. Sunt informați şi caută mereu alternative, sunt bine poziționați în societate şi unii dintre ei au devenit chiar lideri de opinie. Dacă acum 6-7 ani erau net într-o minoritate față de adepții mentalului colectiv (3-4 %), azi au ajuns în ipostaza de-a se apropia amenințător de echilibrul necesar pentru a avea o prezență vizibilă în societatea românească (25-30 %). În acest ritm sunt absolut convins că peste câțiva ani raportul de forțe va fi schimbat şi cei care în trecut erau minoritari vor deveni într-o bună zi majoritari. Numai în acest fel o să putem ajunge în ipostaza de-a ne desprinde în sfârşit de tentaculele sistemului comunist care şi-a pus amprenta asupra a peste 90% dintre cei care au trăit în epoca ceauşistă. Comunişti, necomunişti, utecişti sau chiar şoimi ai patriei au fost îndoctrinați până la nivel de subconştient de un regim dictatorial intruziv şi expansiv. Avem totuşi marele noroc adus de cei 10% dintre neîndoctrinați, cei care au reuşit încet (dar sigur) să lase nealterate vocile generațiilor postdecembriste, a celor care azi, în marea lor majoritate nu au teamă să iasă în stradă şi să spună: #rezist !

Gelu Vlașin
16 februarie 2017

Vizualizări: 163

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Alexandru Boris Cosciug pe Februarie 27, 2017 la 1:40am

Eu sunt un pensionar, în vârstă de 66 ani, şi pot spune că mai mult de jumătate din viaţă am petrecut-o în regimul trecut, cu bune şi cu rele. Nu e cazul să le enumăr.

Ce e de remarcat acum, aşa cum spunea Petre Ţuţea: "Libertatea este partea divină din om."

Îndoctrinare a existat şi există şi acum, pe diverse teme, făcută de cei care au interese.

Ceea ce este foarte interesant în cadrul acestei libertăţii, este prezenţa canalelor de cominicare fără fir care ne asigură, celor care vrem şi putem, o conectare la vasta bază de date a umanităţii.

Pentru generaţiile care vin din urmă, calculatorul, telefonul şi internetul sunt o joacă de copil şi, indiferent de informaţiile pe care le accesează acum, ei sunt capabili să fie informaţi ON-LINE.

Există o serie întreagă de canale de comunicare, fiecare cu bune şi cu rele, din care reţelele literare, ca cea prezentă, au un specific aparte deoarece ne acomodează cu NEGOCIEREA şi COOPERAREA, chiar dacă nu ne cunoaştem direct, în ciuda CONCURENŢEI promovată de televiziuni.

Rezultatele se vor vedea, deoarece acum ADEVĂRUL este din ce în ce mai greu de ascuns.

 

 

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor