Capitolul 2

    Știința se axează tot mai mult pe construirea roboților umanizați, iar sistemul transformă oamenii în roboți. De ce își dorește elita de gândaci să aibă sub conducere roboți și nu oameni? Poate pentru că oamenii au conștiință, iar robotul poate fi controlat din fața unui calculator!
    Totul se rezumă la manipulare, elita caută tot mai multe sisteme de control, simte că acei puțini indivizi care au rămas oameni și nu au devenit furnici pot fi un adevărat pericol pentru demascarea lor. Frica și dorința de siguranță îi face pe gândaci să depășească orice limită morală. Aceștia au creat un sistem care poate manipula emoţiile, poate controla comportamentul, te poate adormi, îţi poate crea amintiri false şi îţi poate şterge memoria. Majoritatea statelor transferă sume substanțiale armatei pentru dezvoltarea unor astfel de programe. De asemenea, se pare că a devenit posibilă introducerea, cu un grad înalt de fidelitate, de cuvinte sau chiar texte întregi în corpul uman, crescând astfel posibilitatea inducerii unor sugestii şi a unor influenţe psihologice.
    Psiho-terorismul (termen introdus in literatură de scriitorul rus N. Anisimov) este termenul ce reprezintă acest fenomen, iar arma psihotronică este cea care transformă omul în furnică.
Oamenii sunt conduși de dorințe, impulsuri primitive și inconștiente și aceste lucruri îi fac fericiți, dar în același timp aceste lucruri sunt arme împotriva elitei, deoarece aceștia au nevoie de o gândire rațională.          Pornind de la această premiză nepotul lui Freud, Edward Bernays, spunea “Manipularea conştientă şi inteligentă a opiniilor şi obiceiurilor organizate ale maselor reprezintă un element important într-o societate democratică. Cei care manipulează acest mecanism nevăzut al societăţii formează un guvern invizibil care constituie adevărata putere conducătoare a ţării noastre”.
   Prin urmare acea mâna invizibilă are putera de a controla furnicile, iar totul arată ca la un teatru de păpuși. Oamenii trebuie să taie sforile pentru a scăpa din degetele elitei. Cum putem scapa de aceste sfori? Mai exista vre-o sansa de revenire?
   Pentru unele furnici nu mai există şansa de scăpare deoarece s-au lăsat spălate pe creier în totalitate, dar pentru restul furnicilor şansele sunt mari. Trebuie doar să îşi manifeste individualitatea, să devină înţelepţi şi să lupte împotriva exploatării şi subjugării lor. Trebuie cu orice preţ să iasă din viaţa mecanică în care sistemul i-a forţat să trăiască ca nişte roboţi.
Mai mult găsiți pe blogul meu Revoluția Gândirii Capitolul 2

Vizualizări: 16

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor