România sub zăpadă ! 74 de morţi, mii de oameni izolaţi !

Peste 60.000 de oameni din sud şi sud-est sunt încă izolaţi, pentru a zecea zi consecutiv, din cauza zăpezii care a blocat drumurile de acces spre localităţile în care locuiesc. Convoaie cu ajutoare pleacă deja spre zonele izolate. 74 de morţi în România, din cauza frigului !

Un număr de 37 localităţi din judeţul Vaslui sunt izolate din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului din ultimele 48 de ore, cea mai afectată fiind zona de sud a judeţului, unde toate drumurile naţionale şi judeţene sunt blocate.
259 de localităţi şi 161 de drumuri judeţene sunt blocate, iar 31 de localităţi nu sunt alimentate cu energie electrică. 13 dintre aceste localităţi nealimentate cu energie electrică se află în judeţul Buzău.
Guvernul a decis astazi alocarea de ajutoare pentru judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi şi Vrancea, afectate de ninsori, constând în motorină, conserve şi apa minerală, urmând ca în perioada următoare să fie analizată posibilitatea alocării altor ajutoare pentru localităţile afectate de viscol.


Autorităţile au instituit stare de alertă, marţi dimineaţă, în localităţile buzoiene Bisoca, Puieşti şi Râmnicelu, grav afectate de ninsori şi viscol, unde toate căile de acces sunt blocate de nămeţi care ating câţiva metri.
Circa 30 de drumuri naţionale rămân închise, pe alte aproape 20 de şosele se circulă cu restricţii de tonaj, marţi după amiaza, şi peste 400 de trenuri au fost anulate, din cauza condiţiilor meteo, au anunţat autorităţile.
Autorităţile din Buzău au instituit starea de alertă şi în localitatea Valea Râmnicului, unde aproximativ o mie de oameni sunt izolaţi de mai multe zile în două cătune, cu locuinţele acoperite de nămeţi de până la cinci metri, mulţi dintre ei fără alimente şi apa.* sursa: Mediafax

* foto: RTV

Vizualizări: 484

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Elisabeta Luşcan pe Februarie 17, 2012 la 4:01pm

Eu sunt din Ardeal, nu se pune problema de nămeţi. Este o iarnă obişnuită. Doresc însă să fim auziţi de cine trebuie şi să trimită ajutoare pentru toţi. Eu condamn cel mai mult primarii din zonele afectate domnule Adrian S. deoarece ei ar trebui să ştie unde şi de ce este strictă nevoie. Nu-şi merită voturile consătenilor.Dumnezeu să fie cu ei şi să-i ajute să ajungă în primăvară pe aceşti oameni uitaţi sub nămeţi.

Comentariu publicat de Adrian Scrimint pe Februarie 17, 2012 la 3:24pm

Părinţii mei au rămas complet fără lemne într-un sat din Vaslui. Au început să îşi taie crengile pomilor fructiferi, aracii, gardul, chiar şi cuşca lătrătorului, exact ca pe timp de război. I-am sfătuit să cumpere nişte lemne de pe la vecini, dar mi-au zis că nimeni nu e dispus să le vândă. Ca totul să fie mai exagerat, tatăl meu a căzut de pe casă când înlătura zăpada şi şi-a fracturat două coaste. Acum trebuie să stea cel puţin o lună mobilizat la pat. Mama mea a încercat să taie nişte arini de pe malul unui pârâu dar, creştin ortodocşii şi oamenii primitori cu care atâta ne mândrim au sărit să o ameninţe cu toporul, că, deşi pământul este sterp, este totuşi proprietate privată. De-abia când suntem cu adevărat la greu, atunci se vede în adevărata splendoare cine suntem cu adevărat... N-ar fi trebuit să vândă de la oraş şi să se mute la ţară, dar... acestea sunt conjuncturile. Nici Dumnezeu nu are dreptul acuma de a judeca!

Comentariu publicat de toader marin ilie pe Februarie 16, 2012 la 10:50am

nu doar sistemul este de vina,ar trebui k si noi oamenii de rand sa ne  unim  fortele si sa dam o mana  de ajutor.mereu asteptam k cineva sa ne ajute dar noi nu facem nimik

Comentariu publicat de TONEA IOAN pe Februarie 15, 2012 la 7:41pm

Inca o data s-a dovedit cat este de pagubos cand politica ajunge pe mana unor oameni ne buni la nimic:

- se cearta pe teme care nu au legatura cu oamenii; incearca sa traga foloase de toate felurile din necazul acestora... 

Ce masuri si ce activitati concrete au initiat politrucii din judetele afectate? Dar "corbii de senzational"? Ca si printre acestia, sunt unii de aceiasi valoare cu cei de mai sus... Traim in tara parvenitilor si a parvenitismului.

PACAT ! 

ION TARANU

 

Comentariu publicat de Moroz Cristian pe Februarie 15, 2012 la 11:56am
Comentariu publicat de Elisabeta Luşcan pe Februarie 15, 2012 la 9:43am

Aţi surprins realitatea crudă. Greul încă nu a trecut.Mă bucură solidaritatea. Să ne rugăm pentru aceşti oameni de sub nămeţi. Doamne ajută! Vă rog să postaţi o imagine şi pe bloguri la "Nămeţi nedoriţi". Mulţumesc.

Comentariu publicat de Ninel Vrânceanu pe Februarie 15, 2012 la 6:42am

Pana trec toate...ca valul, i-as lua pe romani aici, la Madrid, unde azi am stat in tricou...mai ales pe mama mea din Plesi-Bisoca-Buzau. Dar sigur vor invinge...chiar si bunica mea care face 98 de ani si spune ca nu a mai vazut asemenea timp. Dumnezeu sa va ajute pe voi si pe toti, dragii mei!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor