SĂRBĂTORI CU LINIŞTE ŞI PACE! - MESAJE DE DINCOLO DE VREME - "Darul Iubirii"

MESAJE DE DINCOLO DE VREME - "Darul Iubirii"

Era seara de Ajun. Afară ningea cu fulgi mari. Totul parcă era desprins dintr-o poveste. Mara cânta un colind, în timp ce făcea ultimele pregătiri. Bradul îşi plecase crengile de atâtea podoabe. Masa de asemenea, încărcată cu bucate, aştepta şi ea invitaţi dragi. Tortul trona în mijlocul mesei, amintindu-i Marei, câţi ani au trecut de când a venit pe lume.

Puţin obosită, s-a aşezat în fotoliu. Începu să răsfoiască albumul cu fotografii. Privea cu ochii amintirii, fiecare poză. Lara, prietena sa de-o viaţă, se furişă tiptil lângă fotoliu, pentru a fi cât mai aproape de stăpâna sa. Dintr-o bucată de blăniţă, neagră ca tăciunele, doi ochi, ca două măsline o fixau insistent. Mara, plecată cu totul în trecut, nu o vedea; simţea doar căldura iubirii credincioasei sale prietene.

O lacrimă nechemată s-a strecurat din colţul ochilor, sfinţind ultima fotografie în care se aflau cu toţii: bunica, bunicul, mami, tati, frăţiorul ei, Mihail, şi ea.

- De ţi-aş povesti, scumpa mea, Laruşca!... Poate tu m-ai înţelege…

De la fereastră o chemă prezentul din glasuri de copii:

- Primiţi cu colindul?

Mara, trezită din vis, bâigui ceva, luă grăbită după masă coşul cu mere, dulciuri, nuci, covrigi, pregătit anume pentru colindători, deschise uşa şi le zâmbi picilor cu o anume stângăcie. Lara se aşezase şi ea pe lăbuţele din spate şi privea copiii, dând fericită din coadă.

- Am plecat să colindăm,
Domn, Domn să-nălţăm
Când boierii nu-s acasă
Domn, Domn să-nălţăm…

Asculta vrăjită glasurile cristaline, privind dincolo de copii. În grădiniţa unde, cu mulţi ani în urmă, stătea de strajă Omul de Zăpadă, zări două, apoi trei, apoi cinci sfere strălucitoare, care prindeau contur. Veniseră!

Copiii cântau mai departe:

- Colindiţa nu-i mai multă
sa trăiască cine-ascultă,
sus la cer o înălţăm
şi la gazde o-nchinăm…

Mara fu cuprinsă de o nemărginită bucurie. De dincolo de lume se întorseseră (pentru a câta oară?) Îngerii ei de Lumină.

Răsplăti strădania copiilor, le mulţumi pentru urările făcute şi se retrase în “sanctuarul amintirilor sale”. Lara o urmă îndeaproape Se aşeză la masă, îşi luă în braţe căţeluşa, trase mai aproape albumul şi începu să-i povestească:

- Fotografia asta îmi este cea mai dragă! Era tot de Ajun. A doua zi,

de Crăciun, împlineam şapte anişori… Eram toţi şi fericiţi!... A fost făcută cu trei luni, înainte de tragicul accident, în care mami, tati şi frăţiorul meu au plecat la Doamne-Doamne. (Oftă lung) Pe urmă a plecat bunicul, apoi bunica…. Vezi tu, Lara, de ziua mea, am primit mereu multe daruri, dar eu îmi doream mereu doar unul singur: de ziua mea, să primesc îmbrăţişările celor dragi…
Zâmbi amar şi strânse drăgăstos la piept ghemuleţul de blană, care scânci fericit.

Ridică ochii a rugă, apoi îi închise. Văzu cum, cele cinci sfere strălucitoare li se alătură. În încăpere se simţea, parcă palpabil, incandescenţa iubirii şi o voce de nicăieri îi şopti:
- Nu prezenţa fizică dă forţă iubirii, ci sinceritatea gândului. Pe noi ne- ai avut şi ne vei avea mereu alături. La Mulţi Ani, pe pământ, prinţesă! Timpul ne aşteaptă să fim alături o veşnicie.

O caldă fericire a învăluit-o. Din noapte se auzeau colinde, vestind Naşterea Domnului, clopoţeii chemau lumea la Sărbătoarea Crăciunului.

Mara a ştiut, pentru prima oară, că e ziua ei. În sfârşit, a primit cadoul dorit: promisiunea că se vor întâlni cândva, şi nimic nu-i va mai putea despărţi.

O fâlfâire uşoară a făcut-o să tresară. Cinci raze de lumină au învăluit-o făcând-o să simtă, pe rând, forţa braţelor tatălui, barba bunicului, mâna muncită a bunicii, gingăşia mânuţei frăţiorului care o mângâia pe obraz, şi mai presus de toate, căldura braţelor mamei, care o strângeau la piept.

Şi tot pentru prima oară, după atâţia ani, lacrimile Marei au fost de fericire.

Încetişor, umbrele celor dragi se îndepărtau, iar Mara a avut certitudinea că de acum poate să iubească PREZENTUL.
........................
VĂ IUBESC!
CU SINCERĂ PRIETENIE, maria c.

Vizualizări: 70

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor