Adevărul e că societatea-i cam dădea de furcă. Dar cui îi e ușor în societatea de azi când stai în fața unui computer timp de zece ore pe zi. Lumea virtuală în care nu trebuie să te speli sau să arăți bine devine atractivă și rămâi acolo, avatar, chiar dacă în lumea respectivă nu se fac schimburi de fluide.

Bașcă Laurențiu Anton era un astfel de personaj, angajat, programator prevăzut cu toate detaliile tehnice specifice: calculat, introvertit, metodic, analist, acerb înverșunat împotriva celor non-tipicari și, nu în ultimul rând, se lua foarte în serios. De fapt, era un fel de măscărici cu cicatrici materne. Un slăbănog brunet, cu ochelari rotunzi și mici, cu nasul mare, ascuțit și-o mimică de șoarece agresiv cu spatele cocoșat și degetul arătător mereu orientat înainte pentru o nouă critică acidă, dar spusă cu blândețe, ca un pahar cu greață. Inutil de menționat ghinionul lui în dragoste unde avea loc un veritabil carnagiu sentimental. Totuși, în ciuda calităților anterior enumerate, își vărsa zilnic cafeaua pe birou văzând-o pe Nicole cu picioarele ei lungi, care nefiind o treabă codată îl îngrozea. Un alt contactul uman se desfășura cu șeful care-i ronțăia ceafa la fiecare ședință. Odată s-a gândit să se arunce de la balcon, așa, ca un idiot, apoi să-și administreze otravă de soareci în bucătăria firmei și facă spume peste tot. Realiză cu durere că nu poate plănui nici măcar o sinucidere fără să pară și mai idiot.

Dar azi parcă lucrurile stăteau altfel. Era binedispus și tremura trecând pe lângă Nicole cu picioarele ei lungi și sânii de madonă. Era doldora de filme cu ratați așa că realiza ironia vieții lui de mic ratat mai ales acum, când exista și fărâma aceea de speranță (mereu prezentă în filmele cu ratați, când stai pe marginea scaunului la cinematograf și le ții pumnii). Speranța lui era răspunsul Universității Berkeley din California în legătură cu propunerea lui de proiect. Așa că binedispus, se fâțâia triumfător pe coridorul firmei și-și imagina numai sâni. Americancele și-o trag cu toți.

- Buei, a picat serveru`!
- Iar?
- Hai numa`!
- Dă-l dracu` de server!
- Toți intră, mă, pe linku` tău, ești cel mai tare cadou de Crăciun!
Două milioane de vizionări pe youtube, download-uri și comentarii în prostie.
- Cee?
Bostan se legăna de râs pe scaun, ca un trotilat.
- Termină, mă!
Nicole trece ca o boare și rămân amândoi fără genunchi. Îi înnebunește. Cum poți să angajezi așa ceva într-o firmă de geekși?
Mail: „U secsi thing, te vreau.” Asta era Marmota de la resurse umane. Bașcă nu mai are nici puls. Marmota era o ființă filiformă, oropsită ireparabil genetic și cognitiv, deci 1,50, nonexisting breasts și dinți de castor.

Bașcă intră pe youtube să vadă comentariile celor două milioane de utilizatori care îi văzuseră filmul. Nicole se apropie de el și-și apleacă sânii lângă urechea lui dreaptă. Privește excitată la monitorul lui. Bașcă găsește că momentul e împlinirea biblică a celui mai pervers gând programatoricesc așa că se întoarce și-și înfige nasul între sânii ei gemând spasmodic.

În fundal filmulețul expune mecanismul prin care serul inventat de el, Bașcă, numit BEG, de la „Be a God” se injectează intradermic și nanoboții din el detectează nucleii lombari responsabili cu excitarea sexuală printr-un tropism programat și îi stimulează electric. Această stimulare a nanoboților cauzează repercusiuni asupra cortexului care eliberează instincte primitive și înlătură inhibiții corticale achiziționate prin educație descătușând o plăcere violentă, un orgasm sălbatic în salve. Până aici știa c-o să-l ia toți peste picior, așa că la sfârșitul teoriei Bașcă își injectează serul în coapsă și așteptă ca acesta să-și facă efectul. Privitorii puteau să observe subtila dilatare a pupilei cu o discretă coborâre a pleoapelor apoi închiderea lor, încordarea mușchiilor de programator - ai indexului drept, împingerea pieptului costeliv înainte, respirația ritmată, șuierată, încruntarea groteasca a mimicii și deschiderea pleoapelor într-un impuls animalic, de o sexualitate radiantă, care pe Bașcă îl transformă într-o primată care și-a făcut vecina să urle de plăcere pentru urmatoarele cinci minute din film.

Senzație. Toți hackeri Pământului încercau să-i afle numele și primii care reușiră au fost cei din California, care aveau ceva mai multe informații. Internetul o luase razna, BEG putea fi un tratament, un drog, utilizat în alt scop, un Nobel. Țârâitul telefoanelor din birou creștea exponențial și mail-urile începură să curgă din toate direcțiile. Bașcă era însă tot cu nasul între sânii lui Nicole, incapabil să se desprindă.
Prima legătură telefonică țârâi strident.
- Alo?
- Hello. Yes. This is Maureen Chance, head of Department of Science, of the Berkeley University, I`m calling you from California... Are you the youtube user underlord007?
- Yes... fâșâi Bașcă excitat.
- What is your real name, sir?
- My name is... și se opri în admirație pentru sine: Sex.
Rânjește dezvelindu-și dinții de șoarece, ascuțindu-și nasul cârn, își trece pletele linse după urechile mari, genele i se deschid în semicercuri arcuate, ochii îi sclipesc pofticios.
- Oh. So we`ve heard AND seen, mister... Sex. We have a business proposition for you.
- Aha... Well, I`ve got Nicole.
- What...
Bașcă aruncă telefonul cum e bărbătesc în filme și o înlănțuie violent pe Nicole trântind-o pe birou, peste tastatură, mouse, monitor și milioane de post-its. Nicole țipă, Bașcă presupune că nu poate fi decât de plăcere așa că-și desface rapid șlițul, șlițul de la pantalonii Fubu cu aerisiri și cusături suprapuse, cu buzunare laterale atât de atent și mmmh după lungi analize achizio...
- Sir?

La trei săptămâni de la incident, următorul comunicat de presa își face loc online.
„Angajatul Neogen, Bașcă Laurențiu Anton, cunoscut sub numele de Sex sau underlord007 pe youtube, a descoperit o modalitate de a manipula sexualitatea umană. Din păcate efectele serului testat de acesta chiar pe propria persoană se mențin pe toată durata vieții individului, fără posibilitatea de suprimare a efectului. Oamenii de știință presupun că aceasta se datorează unei erori de codare a nanoboților injectați.”

Toate site-urile care au difuzat aceasta știre s-au blocat în două ore din cauza traficului și serverele s-au prăvălit agonic. Institutul de Cercetare al Universității Berkeley a fost asediat de voluntari pentru proiect, iar în două luni a apărut pe străzi versiunea Bașcasex, versiunea contrafăcuta de colegii români care au furat hardul calculatorului lui Bașcă. Prostituția a luat un avânt incredibil prin noua breșă creată de beggeri. Angajații erau voluntarii proiectului, „cerșetorii plăcerii”. Au apărut rapid expresii ca „Ionele, ia și tu niște bașcă”, „bașca mă-tii” care nu era înjurătură, iar „să fii luat la bașcă” a devenit noul „do you want a cup of coffee?”. Industria softwear a fost singura care a avut de suferit căci mii de tocilarii și-au găsit job-uri în Amsterdam.

Bașcă a trăit fericit până la adânci bătrâneți.

Vizualizări: 50

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Roxana Sonea pe Aprilie 21, 2010 la 5:40pm
de cap* chiar
Comentariu publicat de Roxana Sonea pe Aprilie 21, 2010 la 5:40pm
:) Alexandra.. intr-adevar, nu-i rau deloc.. Un pic intimidant, un pic ce cap prin nori. Cat despre How to Train Your Dragon.. daaa! si eu am avut aceeasi impresie, ca e un caine. :) Am si eu unul.. sigur, ceva mai cretinel el (nu zboara :)) ), dar majoritatea expresiilor le-am recunoscut. Simpatic foc filmul. Cum pot desena omuletii astia de la Disney!
Comentariu publicat de Roxana Sonea pe Aprilie 21, 2010 la 5:08pm
Ha, ha, Sadoveanu :)) M-ati binedispus :)) Imi amintesc cu oroare ca ni s-a cerut sa citim prin liceu Fratii Jderi si m-am poticnit in el de nu-i adevarat :)) Pana la urma am stitlul meu, roxanist, ce-o iesi, iesi. Pana una alta ma bucur ca v-am facut sa zambiti. Textul si-a atins scopul :)

Merci de comentarii si aprecieri. :)
Comentariu publicat de Doina Manea pe Aprilie 21, 2010 la 4:59pm
Roxana a scris o satiră, o poveste scurtă în care a folosit (cu mult succes), tipologii umane şablonate, clişee. Intr-o „short story” nu ai suficient spaţiu să dezvolţi personajul, caracterul personajului. Mergi direct la miez.

Personajul principal este şablonat, cu „cicatricele lui materne,” cu aspectul lui fizic de şobolan (computer mouse) programator, geniu-geek. Geek înseamnă (furat din Wikipedia) = "a peculiar or otherwise odd person, especially one who is perceived to be overly obsessed with one or more things including those of intellectuality, electronics, etc."

Traducere aproximativă: o persoană plină de ciudăţenii şi obsesii intelectuale, mai ales în domeniul electronicii.

A dovedit ingeniozitate în a crea un personaj central care sare din pagină (îl vezi, îl auzi) dar şi cîteva personaje periferice, de susţinere a firului narativ (vezi Nicole, the bimbo, un alt şablon).

Roxana a folosit noul limbaj păsăresc, „românizarea” termenilor tehnici englezesti, şi pentru asta o felicit din nou.

Aviz cititorului: şi eu port ochelari. De ce oare nu m-am simţit insultată?

[ultimul paragraf scris în glumă, a nu fi luat în serios, deşi exprimă exact ceea ce subsemnata NU a simţit, adică insulta]]
Comentariu publicat de Filip Savin pe Aprilie 21, 2010 la 1:47pm
Saltaret si amuzant, un SF usurel si bine scris. Va felicit! (Basca sa va laud pe unde pot!)
Comentariu publicat de Maria Balasa pe Aprilie 21, 2010 la 12:52am
Tocmai v- am citit blogul, în afară de texte mi- au plăcut la nebunie şi prezentările de film. Sunt Dragon ( zodiac chinezesc) şi devorator de desene animate. Abia aştept să găsesc How to train your Dragon!
Comentariu publicat de Roxana Sonea pe Aprilie 21, 2010 la 12:43am
Asa-i... ma bucur ca ati avut rabdare sa cititi mai multe texte ca sa puteti compara. Multumesc de parere.
Comentariu publicat de Maria Balasa pe Aprilie 21, 2010 la 12:41am
Mi- a plăcut.

Sincer vorbind, aveţi texte şi mai bune.

Mă bucur că le- am putut citi.
Comentariu publicat de Roxana Sonea pe Aprilie 21, 2010 la 12:36am
Doina, se pare ca suntem pe-o minte.:)) Am gasit-o pe Kate Atkinson din intamplare in Franta. Am fost plecata cu o bursa si n-am gasit-o decat in limba engleza. Ce distractie am tras! Am citit tot ce am gasit de ea atunci. E o autoare extrem de hazlie si pozitiva care reuseste sa inoculeze si mesaj. M-a binedispus. Mai rar gasesti britanici atat de atragatori. :) Am vazut ca a aparut si la noi, tradusa, dar cred ca-si pierde din savoare din pacate.

Hm, legat de text, pentru actualitate as putea sa trec povestea cu totul la prezent. Ar avea un impact realist mai puternic. Ma gandesc.
Bine-ai trecut pe aici, ma bucur sa cunosc oameni asa de plini de viata! Si-apoi cat despre fericire.. cine stie ce reguli are? Poate e un joc cu minjea, poate-i sah, poate-i barbut. Ce usor ar fi de-am stii. :)

Anahoret, am mai scris ceva texte traznite, in general cu tematica medicala, poate mai aduc cate unul pe aici din cand in cand. :)
Comentariu publicat de Anahoret pe Aprilie 20, 2010 la 9:57pm
E letală!!!!
Demult n-am mai citit ceva atât de savuros!
Mai ai?

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor