BALÁZS  F. ATTILA

 

 

Schimb de mesaje

 

 

---- Original Message ----

From: C.

To: D.

Sent: Thursday, April 26, 2012 10:55 PM

 

Am primit un e-mail cu gândurile lui Mahatma Ghandi despre energiile negative, conflicte, lipsa de încredere şi ură. Ştiu că nu este întâmplător că l-am primit tocmai acum. Soarta a intervenit de multe ori când, luând-o pe calea negativă, eram gata-gata să-mi pierd minţile. Gândurile negative şi ura sunt ca bumerangul, se întorc şi te izbesc din plin.

Aşa că renunţ să mai lupt. Trebuia s-o fac de mult, căci nu poţi să ţii pe nimeni cu forţa lângă tine.

Nu mai sunt supărat şi te rog şi pe tine să uiţi de toate cele rele, să nu mă urăşti pentru că, pe termen lung, tot ţie-ţi vei face rău. După cum şi eu mi-am făcut în primul rând mie, răstindu-mă inutil la tine.

Sper că voi reuşi să aduc pacea în viaţa mea. De-acum încolo, îmi voi focaliza energia numai asupra lucrurilor pozitive. Sper că voi avea tăria. Noapte bună! Fie că mă vei uita, fie că mă vei ierta, puterea păcii, a liniştii şi a creaţiei să te însoţească mereu. Pupici.

 

 

---- Original Message ----

From: D.

To: C.

Sent: Sunday, April 29, 2012 11:35 PM

 

 

nu pentru că ar fi apărut altcineva nu ţi-am mai dat niciun semn, ci pentru că trebuie să-mi oblojesc sufletul, dorm mult, stau la aer curat şi încerc să comunic cu oameni pozitivi care mă influenţează cu energiile lor pozitive. Cum ar fi Uli, copiii mei, Elena sau soră-mea, în cazul lor ştiu că-şi fac griji pentru mine şi că n-au nimic împotriva ta. E nevoie de timp. Pur şi simplu îmi văd de treabă, încerc să le rezolv pe toate cele cu care am rămas în urmă, până acum neavând energia necesară pentru a mă ocupa de lucrurile de zi cu zi. Încet-încet prind puteri, încerc să privesc înainte. Fă şi tu la fel. Nu-i voie să crezi că dacă celălalt nu e, atunci e şi infidel. Asta-i o tâmpenie. Dragostea adevărată este atunci când ştii că celălalt îşi vede de treabă, iar dacă într-o bună zi vă veţi întâlni, prima întrebare să nu fie: cu cine-ai fost, curvo, ci cum eşti inimioara meu, povesteşte-mi cum ţi-ai petrecut ziua. O zi frumoasă!

 

 

---- Original Message ----

From: C.

To: D.

Sent: Sunday, April 29, 2012 11:50 PM

 

 

Eu cred că e un pic de trădare să discuţi problema noastră cu alţii. Şi n-am nicio poftă să conversez cu nimeni. Munca şi scrisul sunt refugiul meu. Prin scris poţi să scuipi amărăciunea din tine. Desigur, nu suntem şi nici nu putem fi la fel. Eu îmi rezolv, pentru că în esenţă sunt tare, problemele. Însă aripile mi le-am pierdut. Voi fi mai uşor de acceptat pentru alţii, dar nu voi mai fi eu în întregime.

Până acum m-am străduit să văd, să ştiu şi să înţeleg totul. Acum mă voi forţa să fac exact contrariul. Va fi un fel de orbire, însă cu folos. Indienii nu sunt geloşi, pentru că ei din start consideră că toate fac parte din karma, inclusiv lucrurile neplăcute. Ies la soare, însă nu-mi pierd vremea cu nimeni. Sunt mereu presat de timp. M-am gândit şi la tine, din perspectiva asta, fără ură adică. Am înţeles că ori te accept aşa cum ai devenit, ori îmi iau tălpăşiţa, dar nu pot să mă aştept din partea ta la nimic ce tu nu vrei să-mi dai de bunăvoie. Nu ai voie să-l opreşti pe cel aflat pe povârniş dar încă neajuns în vale, căci numai de acolo se poate înălţa din nou. Iar dacă nu se află pe povârniş, înseamnă că nu vrea să ofere mai mult decât îi face lui bine. Ori putem să acceptăm asta, ori nu. Dar n-avem voie să pretindem. Dacă-i aşa, degeaba te-aş ruga eu sau altul să nu reacţionezi la evenimente aşa cum ai făcut-o atunci când ai aflat de infidelitatea soţului tău. Pentru că nu-i adevărat că este necesară, nu-i adevărat că face bine aventura. Ne amăgim singuri. Ne adormim conştiinţa. Tu toată viaţa ţi-ai urmat propria cale şi, asemenea celor norocoşi, toate ţi s-au părut juste.  M-a şocat, dar în acelaşi timp te-am şi invidiat pentru ce mi-ai spus: nu regreţi nimic din viaţa ta. Eu îmi regret mai mult de jumătate din viaţă. Am trăit mereu la umbra iadului, mi-am luat şi o mare porţie de flăcări. Dar asta-i problema mea. Să ai o zi frumoasă!

 

 

---- Original Message ----

From: C.

To: D.

Sent: Friday, May 06, 2012 07:33 PM

 

 

poate că inima ar mai suporta acest joc dublu, însă în practică e enervant la culme, pentru că trebuie să joci şah mereu, şi teatru, şi să dai explicaţii, să minţi. Ceea ce îl macină atât pe făptaş cât şi pe cei din jurul său. Triunghiurile au doar prezent, nu şi viitor. Nici rendez-vous-urile gen János n-au avut niciun farmec, orice legătură secretă devine după un timp o dezamăgire. De aceea alege-ţi pe cineva pe care pot să ţi-l asumi pe faţă. Dacă tânjeşti după linişte şi fericire. Aventura e ca o sală de aşteptare neîncălzită. O zi frumoasă! Asumabilă.

 

 

---- Original Message ----

From: D.

To: C.

Sent: Friday, May 06, 2012 08:40 PM

 

 

Nu există nicio aventură şi nu există întâlniri secrete. Şi nici nu vor exista prea curând. Numai tu ai existat, pe tine mi te-am asumat. Tu mai puţin. Şi nu ai crezut. Partida s-a terminat, din păcate. Să nu-mi mai dai niciun semn.

 

 

---- Original Message ----

From: C.

To: D.

Sent: Saturday, May 07, 2012 08:10 PM

 

 

Ploaie

 

 

apa

se face una cu sticla

ochelarilor

umbli

într-o uriaşă picătură

hăbăuc

 

ea pune de cafea

ronţăie alune caju

un album Klimt

pe masă

ascultă Ravel

 

nu te aşteaptă/nu pe tine te aşteaptă

 

 

---- Original Message ----

From: D.

To: C.

Sent: Sunday, May 11, 2012 10:11 PM

 

 

Crezi că am glumit când ţi-am zis să nu-mi mai trimiţi nimic? Păi n-a fost o glumă sau vreo tactică feminină ca să-mi acorzi puţină atenţie. Nu vreau să te văd, nu vreau să-ţi citesc numele, nu vreau să ştiu de tine! Am încercat să te şterg, dar n-a mers.

Vorbesc serios! Vreau să uit, minute, ore, zile, flashuri, treziri, bucurii, pasiuni, vreau să şterg tot.

Ce simplu ar fi dacă am funcţiona ca un computer. Mă doare ceva, nu-mi convine, o simplă apăsare pe tasta delete şi totul dispare, definitiv. Ce simplu ar fi, păcat că e doar ficţiune. Din nefericire Recycle Bin rămâne, stocând toate informaţiile şterse, toate evenimentele, la fel ca sufletul. De multe ori am impresia că am depăşit toate astea, că nu mă mai poate durea, nu mă mai poate afecta, şi totuşi e suficientă o imagine, o mireasmă, un gest şi totul se reia. Prin ce tehnici, practici, mi-aş putea şterge sentimentele, cum le-aş putea purifica?

Maşinăria e capabilă să şteargă trecutul, sufletul meu, nu. Îşi scoate capul pe neaşteptate, îmi trimite mesaje. Mă întreabă dacă vreau să le arhivez! Nu vreau, sub nicio formă, mă împotrivesc cu înverşunare, făcând paşii necesari pentru anihilare. Încerc să nu gândesc, îmi distrug memoria cu alcool, încep să mă îmbăt, poate am şi reuşit, acum o să fie bine, pot să mă liniştesc, am şters tot, cel puţin aşa cred în clipa asta.

De mâine mă aşteaptă o viaţă nouă!  

 

 

 

                            Traducere din limba maghiară de Ildikó Gábos Foarţă

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Vizualizări: 69

Nu sunt acceptate comentarii pe acest blog

Comentariu publicat de Attila F. Balázs pe Ianuarie 23, 2013 la 10:11pm

Mersi Amalia!

Comentariu publicat de amalia munteanu birnat pe Ianuarie 23, 2013 la 9:08pm

uimitor de sincer si miscator! Ma regasesc in sentimentele tale..Si eu am aceste ginduri de multa vreme.....Din pacate condamnarea la iubire este vesnica.De asta nu ne scapa nici macar iadul.Ti-ai dezbracat sentimentele si le-ai infatisat asa cum erau ele.M-a miscat resemnarea....Unul nu iubeste cu adevarat decit atunci cind accepta ca  lucrurile sint asa cum si nu putem schimba nici fiintele de linga noi  nici sentimentele lor pt ca am interveni in mod brutal in viata lor si atunci nu ar mai fi o dragoste  ci o metamorfoza.Si chiar vrem ca cei de linga noi sa ne semene¿ sa fim noi sub alt aspect¿ sa gindeasca cu mintea noastra¿ Ar mai fi ei sau am fi noi¿ M-a miscat felul cum prezinti povestea.....Cred ca ai putea sa scrii mai mult pe subiectul acesta.Succes!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor