Scrisoare deschisă Partidului şi domnului Candidat...

                         Scrisoare deschisă Partidului şi  domnului  Candidat...   
 
            Subsemnatul, nici nu mai contează, născut şi crescut aici, în Ţara asta frumoasă, de-o vârstă cu timpul acesta, dar venit din timpurile ceva mai trecute,  verificat ieri la medicul de familie şi considerat apt pentru procesul electoral ce se apropie, responsabil pentru prezentul vieţii mele actuale şi interesat de soarta vieţii mele viitoare, am luat la cunoştinţă de faptul că Partidul domniei voastre, partid întreţinut din bani publici, îmi propune  la funcţia de Ales al nostru pentru interesele noastre şi ale Ţării, pe domnul Candidat, cu respectul ce-l datorez încă politicii româneşti actuale, vă rog  să aveţi în vedere următoarele:
           1.Domnul Candidat, pe care ni-l propuneţi la onorabila funcţie de Ales al nostru,  să fie deja un hoţ „gata format”, adică, să nu mai fie, aşa cum ne-aţi obişnuit  în ultimii douăzeci şi doi de ani, la început un om cinstit, gospodar, iubitor de lege şi dăruit muncii pentru interesele noastre, după care, imediat ce primeşte votul nostru să se chinuie şi să devină ceea ce de fapt ar trebui să fie, adică un hoţ adevărat, decent, chiar cinstit în meseria lui de hoţ cu ştaif... Ne-am săturat de Candidaţii cinstiţi şi deveniţi hoţi pe parcursul mandatului! Vrem de la început un hoţ-hoţ, un  profesionist al furtului de la stat, de la noi, prostimea, de la alţii mai deştepţi şi, în general, de la cine poate să fure în stil mare. Să ştiţi că nu agreem ciordaşi de doi bani şi nici vre-un sărăntoc de ăla , plin de studii pe la toate universităţile din lume, dar fără conturi serioase deschise deja în străinătate. Ne-am săturat să fim mereu puşi în situaţia ca imediat după ce-i alegem pe oamenii care ne reprezintă interesele, să-i şi vedem pe la procuratură, pe la d.n.a. ori prin justiţie cu tot felul de mărunţişuri jenante într-ale furtului meschin. Repet, vrem un hoţ-hoţ, care să ne onoreze cu activităţile sale de furt adevărat şi nu unul  care să ne dezonoreze cu furtişaguri mărunte, puierile, degradante! Nu vă ofer eu exemple, ştiu că aveţi experienţă,că vă pricepeţi la oameni , mai ales că şi dumneavoastră, ca preşedinte de Partid, încă mai trăiţi  în Ţara asta frumoasă...
            2.Domnul Candidat, să nici nu mai treacă pe la noi în această campanie electorală. O să ne ducem noi la el, că este în interesul nostru să ne alegem Omul care ne reprezintă interesele, şi, în consecinţă, noi vom veni spre domnia sa cu tot ce-i trebuie, respectiv, bani pentru campanie, bunuri materiale pentru interesele sale de familie, muncă la domiciliu, dacă are omul cine ştie ce averi şi nu le poate munci singur, activitate de slugărie personală acolo unde se impune şi unde domnia sa, ne cere...
             3. Vă rugăm să ne oferiţi în sprijin, dacă se poate, voturile gata votate, dacă mă înţelegeţi ce vreau să vă spun, în sensul că, în ziua prorocită de lege să-l votăm pe domnul Candidat, domnia voastră, ca preşedinte de Partid, să introduceţi în urna de vot, în numele nostru şi pentru noi, toate voturile de care aveţi nevoie, pentru a vă asigura că obţineţi rezultatul propus şi pentru a scuti de cheltuială, dar şi pentru a nu mai pune pe drumuri, cine ştie ce servicii secrete ale statului, dornice să vă ajute în acest onorabil demers ! Fac aici un amendament de bun-simţ şi vă spun că nu este important ce vrem noi, ci este imperios necesar să iasă cine vreţi domnia voastră! Dacă, Doamne fereşte, mai sunt printre noi şi lichele, şi în loc să voteze cum trebuie şi cum le cereţi domnia voastră, votează aşa cum li se năzare lor? Înţelegeţi nenorocirea?
            4.Pentru că suntem în plină democraţie şi nu vrem să spună cineva că n-am respecta drepturile omului în sistemul nostru electoral, vă rog, domnule Preşedinte de partid să introduceţi prin lege şi obligaţia noastră de a veni la vot şi de a vota aşa cum pe bună dreptate ne cereţi domnia voastră! Tot prin vot, dacă se poate, şi după cum observ, la noi orice este posibil, vă rog, domnule Preşedinte să desfiinţaţi orice fel de opoziţie la sistemul democratic aplicat de domnia voastră până azi! Opoziţia, pentru că tot am intrat în U.E. , să facă bine şi să se ducă în alte ţări din această uniune aşa zis democratică şi să facă acolo tot felul de „opoziţii”, că pe noi nu ne mai interesează ce vrea această opoziţie! Ne-am săturat să tot auzim că la noi se fură, când de fapt, la noi, aşa cum bine ştiţi se jefuieşte şi, bănuiesc, fără să fiu sigur, că oricine poate face diferenţa între un furt-mărunt  şi un jaf-măreţ, nu? A venit şi la noi vremea jafurilor şi mai măreţe, dacă mă pot exprima aşa, şi domnia voastră aţi dat dovadă în ultimul timp că ştiţi semnificaţia acestei expresii cinstite, demne şi umane în manifestarea ei plenară! Ştiu, o să-mi spuneţi că nu prea mai aveţi ce fura, că aţi furat aproape tot ce se putea fura în actualul mandat, dar noi nu vă credem! În România încă se mai poate fura, chiar la nivel de jaf adevărat, dacă domnia voastră sunteţi inspirat şi ne trimiteţi drept Candidat, persoana potrivită!
           5.În calitatea mea de alegător, domnule Preşedinte de Partid, vă rog să luaţi act că vă susţin  să-i trageţi în ţepe, chiar în Piaţa Constituţiei, pe toţi cei care n-au ştiut, sub înţeleapta dumneavoastră conducere, să fure suficient de atent, suficient de mult şi mai ales, suficient de onorabil, încât să nu atragă asupra lor blamul public, controlul instituţiilor de stat, mai ales controlul nenorocitului ăsta de d.n.a,  care, precum observă toată lumea, a cam început să se amestecă în afacerile dumneavostră de partid şi în interesele dumneavoastră de stat. De ce permiteţi, domnule Preşedinte, unor obraznici, fie ei şi de la d.n a, să se amestece în interesele Partidului dumneavoastră? Unde le este respectul faţă de cel care i-a numit pe funcţii? Sunt indignat şi vă cer să desfiinţaţi imediat toate instituţiile astea care au început , este adevărat, destul de timid, să-şi facă datoria...
              Acestea ar fi, domnule Preşedinte de Partid şi domnule Candidat la alegerile ce tocmai se anunţă, câteva din sugestiile mele de alegător dârsănit înt-ale politicii noastre dâmboviţene, de care vă rog să ţineţi seama, dacă vreţi să domniţi şi în continuare fără probleme, fără prejudecăţi, fără teama vreunei răspunderi de natură penală, administrativă ori civilă!
        P.S. N-aş vrea, Doamne fereşte, să veniţi spre noi cu vre-un Candidat prost de cinstit şi prost de omenos, pe care, din greşeală să-l şi votăm şi, cine ştie, chiar să se apuce omul să schimbe ceva în Ţara asta extrem de frumoasă şi deşteaptă...   Vă d-aţi seama ce-ar ieşi, domnule Preşedinte de Partid şi domnule Candidat? Aveţi cât de cât curajul să vă gândiţi la ceea ce s-ar întâmpla dacă am avea şi noi parte de Normalitate în Ţara asta? Unde v-aţi ascunde domniile voastre? Şi poporul, poporul ăsta care ar începe să trăiască ceva mai bine, cum v-ar privi?
        Primiţi, vă rog, omagiile unui alegător cinstit, format şi educat în spiritul civic al ultimilor douăeci şi doi de ani de politică românească adevărată care deja a uimit lumea!
Cu deosebită consideraţie,
Un Alegător, plecat de curând, dar definitiv,  în  Congo.
Încă un P.S.
Voi vota prin corespondenţă. Aştept să-mi spuneţi de câte voturi aveţi nevoie...

 4.03.2012           

                

Vizualizări: 359

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de zadic ioana pe Martie 14, 2012 la 6:50am

Cruda realitate.Îți vine să pleci spre zări îndepărtate când vezi cât de firesc se comportă cei ce mint ca să primească o funcție...

Comentariu publicat de George Rizescu pe Martie 12, 2012 la 3:56pm

Mulţumesc. Tuturor vă mulţumesc pentru aprecieri. Ce bine ar fi dacă dincolo de ironia acestui text, de amărăciunea şi durerea exprimată în cuvinte, ne-am organiza puţin într-o societate civilă adevărată, serioasă şi puternică...

Comentariu publicat de Marcel Vişa pe Martie 11, 2012 la 7:00pm
Frumos haz de necaz faceţi :))
Comentariu publicat de Petru Jipa pe Martie 10, 2012 la 11:43pm
Pentru domnul candidat
Drept, falos, satul de stat,
Ce planteaza-n Romania
Ura si camataria.
Eu, cu pedigri poet
Ii urez : O fuga-ncet!
Festina lente ,capitane,
Caci vin lumini si lampioane
Intr-un puhoi de palme.
Ura! Ura....
Aplauze
,,Pleaca ai nostri vin ai vostri"
Stima noastra si mandria
....................... Romania.
Comentariu publicat de TRAIAN TANASA pe Martie 10, 2012 la 11:34pm

 

             Eu propun un CANDIDAT  despre care sa stim ca stie sa aplice cu eficienta maxima "Legea celor 7F", care, prin articol unic, dispune: "Fura Fara Frica Fiindca Formele Figureaza Facute".
             Trebuie sa stim din start ca nu-l vom putea prinde!!! De ce sa mai cheltuim bani si sa ne stresam chinuindu-ne in zadar sa-l prindem. S-a furat, s-a furat ... asa a fost sa fie!!!

 

Comentariu publicat de florin predescu pe Martie 10, 2012 la 11:14pm

E drept ce scrieti. Ma gandeam doar ca se intampla f rar ca in Romania sa mai existe un candidat in RO sa fie intr adavera fiu iubit si devotat poporului si intereselor tarii. O utopie .

Asa ca in Congo mai e o speranta....

Comentariu publicat de Miron Manega pe Martie 10, 2012 la 10:06pm

Excelent acest text amar! Mi-am permis să vi-l preiau pe CERTITUDINEA

Comentariu publicat de Eunescu pe Martie 10, 2012 la 8:49pm

postarea ar fi sublima daca nu ar lasa sa se inteleaga ca domnii Candidati, si domnii Presedinti de partid, ar fi doar la unii, ceilalt mustind de dragoste pentru norod.

poare chiar e asa, dar eu nu am reusit sa vad pana acum decat frati siamezi, facand cu schimbul la ciolan.

ah, si am mai vazut ceva: romani batandu-se intre ei pentru domnul Presedinte al lor (zic ei) care nu e ca domnul Presedinte al celorlalti ....

iar eu, pacatosul, i-am vazut ca fiind gemeni, pe domnii Presedinti, si pe domnii Candidati.

dar asa se intampla cand nu vezi bine................

Comentariu publicat de Gross Tomas pe Martie 10, 2012 la 8:24pm

Suntem în top şi este cred că vocea fiecăruia Subscriu şi eu

Comentariu publicat de Silvia Bya Urlih pe Martie 10, 2012 la 8:01pm

Semnez scrisoarea

P.S.păstrează-ți adresa blogului când ajungi în Congo...îți trimit numărul aproximativ de voturi necesare.

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor