Agăţ de pietre şi timp nemurirea

Aici sunt! Amprenta iubirii se face cu fiinţa din fiinţă. Eleva îţi răspunde bine, să plutim în întuneric umăr la umăr!
O mare confuzie, se ridică norii, pe Cyrano îl caut, suspinu-i se aude. Ce e iubirea şi câte praguri are? Ce suntem, unde mergem, ce întuneric vine? Pe timp îl ţin de mână, mă rog să stea în loc, pe Cyrano îl caut, în ramuri mă sufoc.

Marea îmi suflă în faţă iubirea,
Agăţ de pietre şi timp nemurirea,
Memoria ta în cuvinte preface
Un foc ce mă arde cu dor să se joace.
Din munţi, 
din ape, 
din vis 
şi din mine
Rup depărtarea 
să fiu lângă tine
Mă ghemui cu frică, 
în palmă-ţi adorm
Pe sunet surâs, 
un nume iubit-isadorez - inventez.

Din disperare poţi să iubeşti, după întuneric te-nalţă lumina, după tăcere te-atinge fiinţa! Profesore, sari peste timpul prezent, iubeşte doar clipa iubirii din mine – în tine – fine suspine, chei desluşite, regate închise…ce spun, spune, spunem…că la infinit Isadora va râde şi plânge cu tine!
Încrederea se rupe? de unde atâta întuneric şi negru te cuprinde? Te pierzi în clipele străine şi cauţi infinitul? de ce eşarfa neagră îţi bântuie prezentul? Nevermore plângea la fel şi Isadora citind poemul scris atât de-ntuneric.
O fiară plânge, doare, strigă la albastru, se scurge clipa sângele suspină, un Prometeu în luptă, calea o scurtează, în vânt, în ploi, un astru o urmează. Ce fiară blândă ! Un zeu remarcă frica, prin sabie o vede, nu luptă se opreşte, din victimă în pradă, iubirea poposeşte.

Iubirea sigur nu se va topi, acelaşi ram mă soarbe, în timpul tău eu am rămas!
Timpul trăieşte cu înfiorare sentimentul că oricând un fior prinde şi cuprinde distanţa, în acelaşi timp ce doare lipsa ei, te-apropii şi mai tare de identic.
Din păcate duhurile se umanizează, urâţenia duhului are mirosul pământului, atingerea lui e egală cu suflul morţii în ceafă. Nu poţi striga, poţi răscoli un suflet de copil, nu poţi să pleci nu poţi să stai, priveşti nedumerit imagini apocaliptice încercând să faci paşi mici către înaintea vieţii.

Dincolo de frământările cuvintelor, de aspectele de dăruire, cufundarea în ape, recuperează timpul pierdut şi reconstituie sinele autorului, în sinele iubitei Isadora. Mâna aşezată pe inimă, răspunde visului.

Celebrând misterul, regina se închide străpunsă de-al tău suflet.
Iubitul meu, în suflet strecurat
lumină aşez în loc de nori,
tristeţea o sărut pe faţă lăcrimat
cu viaţa mea pictez fiori.

Pumnalul rece vreau să-l simt, de taci o clipă naşte iadul pe pământ, orice trăire e o nedreptate, şi orice pas făcut, pe sloi de gheaţă-mi simt fiinţa, doar la iubirea ta mai simt căldură, de merg prin suflul tău grăiesc, pumnalul tău e răzbunare de soartă şi de lumi cereşti.
Nu pot să scot din gând privirea-ţi, cuvântul spune de iubire, de-i noapte, zi, o nemurire Regina-ţi spune de iubire. Cum pot să uit o clipă doar, în om să simt durerea-n dor, şi numele să-l schimb în zâmbet, loveşte crunt distanţa, cuget.
Nici eu nu cred în chaos. Iubirea are chipul absolutului. Particip la asemănarea ta, făuritor de suflet. Iubesc aerul pe care-l respiri, timpul revine iubirea-l urmează, Regina-ţi zâmbeşte, vorbeşte destinul, îţi calcă pe urme, sărută sublimul.
Te poţi dărui nepotrivit vieţii? Da. Iubirii? Nu. Iubirile în serie? Hm, cum? Ce e fericirea? Suprapuneri de iubiri? Iubirea nu e un limbaj redus ori o imagine, o faptă o simplă unealtă.
Viitorul nu este din acelaşi material ca şi prezentul, nici cu alte cuvinte şi nici altfel formulat.
Pe sufletul tău îţi răspund cu iubirea, ea magic apasă pe gând cu privirea, nu moarte ci înger alunecă-n vise, pe ape şi sfere astrale, gândirea. Cu mâinile – alung întuneric în spate, cu paşii apropii suflarea din noapte, alungaţi de lumea abstractă pe ziceri, cununaţi în secret de lună cu şoapte, pătrundem lumina de după moarte.

Vizualizări: 16

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor