Este posibil ca expresia „sfera eonică” să aibă impact diferit de la o persoană la alta. Este posibil ca expresia în sine să vă ducă cu gândul la o anumită lume numită „lume spirituală înconjurătoare” ori o „lume bogată, variată, plină de diversitate”, potrivit expresiei lui Goethe sau o „lume spirituală” la care numai anumiţi oameni au acces, o pot înţelege şi pot vorbi despre ea pe înţelesul oamenilor obişnuiţi.

Ei bine, în cazul nostru, este vorba despre titulatura unei noi reviste, al cărei prim număr a fost deja elaborat şi este la dispoziţia dumneavoastră. SFERA EONICĂ este o revistă de cultură universală editată sub egida Ligii Scriitorilor Români. A fost gândită şi fondată de cel pe care-l cunoaşteţi ca fiind prim-iniţiator, fondator şi actual director şi redactor-şef al Revistei „Regatul Cuvântului”, poetul şi publicistul Nicolae N. NEGULESCU.

Şi dacă aminteam de o lume spirituală, se pare că în paginile acestei reviste, aşa cum titlul său sugerează încă din proiectul fondatorului - iniţiat, vizionar -, aveţi posibilitatea să citiţi materiale care reflectă neasemuita evoluţie spirituală a umanităţii în clipele despărţirii noastre de timpul vechi. Înclin să cred că nu vă înşelaţi, cel puţin în parte, atâta timp cât Colectivul de Redacţie al Revistei SFERA EONICĂ cuprinde, ca Membri de Onoare, un număr impresionant de oameni iniţiaţi, vizionari, obişnuiţi cu lumea spirituală, în frunte cu Domnul Academician Constantin Bălăceanu-Stolnici. Celelalte nume, la fel de prestigioase, le veţi descoperi în caseta tehnică a revistei. Tot acolo veţi observa că sunt schimbări importante în Colectivul de Redacţie cunoscut la Revista „Regatul Cuvântului”. În acest sens, domnul Director şi Redactor-şef N. N. Negulescu are un număr de trei Redactori-Şefi Adjuncţi: Prof. Dr. Ion PachiaTatomirescu, Cezarina Adamescu şi Eliza Roha, toţi, membri ai USR.

Poate că, încetul cu încetul, studiind scrierile acestora, să reuşim a urca în sfera lui Hyperion şi nu să abandonăm după exemplul demoralizator al Cătălinei, care, în neputinţa ei, a implorat: „Coboriîn jos, Luceafăr blând…”!

Nu doresc să vă distrag atenţia cu toate noutăţile şi nici să vă impun a face comparaţie între oamenii de cultură prezenţi la vechea revistă şi regăsiţi ori nu în cea de a doua, pe care o prezint aici. Vă rezerv dumneavoastră plăcerea descoperirii, parcurgând paginile foarte interesante, prin conţinut şi grafică, din SFERA EONICĂ! Asta nu presupune că mă abţin să nu vă aduc la cunoştinţă că sunt nume vechi şi nume noi. Este firesc, după propria-mi opinie. Casă nouă – oameni noi – concepţii noi – idei şi forme noi de organizare şi de transpunere în cuvinte a acestora…

Oricum, aveţi un „sumar” care să vă ghideze în alegerea autorilor preferaţi deşi, îmi permit să atrag atenţia, fiecare pagină este demnă de a fi citită cu atenţie. Nu cred că materialul prezentat de savantul Jean Valery Popovici nu este important pentru cineva (pag. 28), după cum nu pot accepta să ignoraţi scrierile debutanţilor în revistele noastre – Laura MARINAU (pag. 33), şi Paula-Diana HANDRA pag. 20), o fetiţă de numai 14 ani, căreia prietena şi colega noastră Georgeta RESTEMAN, îi face o „colindă în lumea cuvintelor”. Deh! Fetiţa „de un real talent, vine la noi cu daruri Hristice tocmai din zona de obârşie a Georgetei Resteman”, precum se exprimă domnul N. N. Negulescu… Deci, „lecturaţi-i smeriţi creaţiile”!

Revista poate fi accesată la: http://liga_scriitorilor_romani.com/

ori, mai degrabă, folosind şi tasta „Ctrl”…, AICI:

http://news4diaspora.com/2012/12/30/revista-sfera-eonica-reper-in-c...

Da, AICI, pentru că LSR nu a reuşit să ne ofere posibilitatea de a vă oferi revista odată cu acest anunţ. Poate reuşeşte în… anul următor! Sper ca prietenii noştri nu se vor supăra că-mi permit să fac trimitere la dumnealor. Se vor bucura pentru că veţi citi şi celelalte pagini ale revistei în cauză. Doamne ajută!

Nu uitaţi, întreaga responsabilitate asupra conţinutului materialelor publicate revine autorilor. Respectaţi condiţiile comunicate în fiecare număr al Revistei „Regatul Cuvântului”. Nu creaţi greutăţi Redactorului principal tehnoredactare, doamna inginer Liliana-Elena SLĂVOIU, care a realizat revista într-o bogăţie de culori şi într-un aranjament grafic demn de laudă, menit să vă atragă la o lectură plăcută şi utilă.

Creaţiile literare se transmit pe adresa redacţiei: Bd. Gheorghe Chiţu, Nr.61, Craiova, Dolj, România, Cod 200541, Tel. Redacţie: 0351.405.824

Gata! Ne apropiem repejor de sfârşitul acestui an, grăbiţi să intrăm în anul următor. Nu vă mai reţin din treburile voastre, dragi prieteni şi cititori.

Vă rog să-mi permiteţi, în numele Colectivului de Redacţie al Revistei „Sfera Eonică”, să vă urez LA MULŢI ANI CU SĂNĂTATE!

La mulţi ani cu bucuria dragostei şi a împlinirilor!

La mulţi ani în pace şi lumină!

Cu dragă prietenie şi aleasă consideraţie,


Secretar directorat,

Marian MALCIU

Vizualizări: 177

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor