In timp ce facea aceste glume, tanti Silvia ma privea cu atentie, urmarindu-mi reactiile. Era foarte incantata atunci cand constata ca margaritarele din ochii mei dispareau. Sigura de metodele ei, incepea apoi sa imi povesteasca  intamplari nostime, care aveau menirea sa ma mentina intr-o stare psihica mai buna.

Imi amintesc de o astfel de pveste din viata ei, care m-a amuzat teribil. Fiind o femeie foarte frumoasa, sotul ei era exagerat de gelos. Asta l-a facut sa ramana intr-una din noptile de vara cocotat in ciresul din curte, inversunat de gelozia absurda. Preagelosul sot, serios si convingator, a catadicsit sa  ii spuna  matusii ca este de garda, la spitalul in care lucra.

- De unde ai aflat tanti Silvia ca a stat acolo, l-ai vazut? Intreb amuzata.

- Nu, mi-a spus fratele lui, mult mai tarziu. Fratele lui era un om blajin si intelept. L-a criticat pe fostul meu sot, atunci cand , tocmai el, care ma gelozea, a gasit de cuviinta sa  ma insele. Sigur ca am divortat, iar el s-a insurat cu amanta. Cand a realizat ce a facut, i-a spus fratelui sau: " Am dat un regat prosper pe o martoaga! "

Toate glumele astea, dar si altele, de care nu imi amintesc, m-au tinut pe linia de plutire, asa cum un nufar este tinut de radacinile si frunzele lui in apele tulburi. Ca eu sa nu ma cufund in noroiul in care m-as fi pierdut, Tamara facea asta pentru mine, plangand cu mine, razand pentru mine, chiar daca nu avea motive. Avea un scop. Acela de a ma mentine deasupra apelor involburate.

Vizualizări: 60

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Katy urucu pe Ianuarie 19, 2013 la 8:04pm

Va multumesc doamna Ioana, e o bucurie sa vad ca nu m-ati uitat.

Comentariu publicat de zadic ioana pe Ianuarie 19, 2013 la 7:30pm

Semn de trecere.

Comentariu publicat de Katy urucu pe Iulie 26, 2012 la 10:13pm

Domnule Pop, va multumesc de vizita. Am iubit mult persoana despre care vorbesc aici, care m-a parasit de curand. Va multumesc !

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor