Sunt medici şi medici, sunt şi Cristi Puiu şi Cristi Puiu

Sunt medici şi medici, pe toţi îi ajutăm măcar cu sfaturi, în această lume supertehnologizată şi superspecializată, ce de multe ori depăşeşte şi nivelul nostru de pregătire. Unii precum regizorul Cristi Puiu nu sunt medici, dar au suficientă inteligenţă şi suficient bun simţ, să înţeleagă "regia" prostească din spatele unor evenimente, fără ca acesta să fie un anarhist, ci un conformist inteligent aşa cum a explicat foarte logic şi cu bun simţ. Toată stima pentru domia sa, că încă nu s-au terminat toate revoluţiile. Tocmai de aceea este atacat acum de tot felul de tocilari orbi şi de dobermani marxişti şi orbi, pentru că vorba lui Nicolae Iorga, "Orbului mai tare îi este ciudă pe cel care-l duce de mână, decât pe cel care i-a scos ochii"

Deci, 2 miliarde de oameni sunt supraponderali, cu riscuri cardiovasculare şi de diabet, 2 milioane dintre ei mor deja anual de boli cardiace chiar şi în absenţa coronavirusului. Dacă îi obligi pe toţi 2 miliarde să poarte afară, pe căldură şi umezeală, măşti de bacterii împotriva virusurilor, măşti pe care chirurgii le poartă cu precauţii, doar în camere aseptice controlate, fiind plătiţi bine pentru aceste riscuri asumate, dacă faci asta fără să gândeşti, din start ai condamnat 2 miliarde de oameni, în loc să-i ajuţi conform jurământului depus. Ei au nevoie în primul rând de linişte şi nu de panică nejustificată, de aer curat, de suplimente pentru imunitate, ori nici Arafat, nici firma Gilead, nici firma Moderna, nu au interesul să le recomande aşa ceva.

Nu îi acuză nimeni că sunt slab pregătiţi şi că nu ştiu ce e ala un virus, un microb, o mască, Doamne fereşte, dar din moment ce unii dintre ei le cer pacienţilor să poarte plase de pescuit la geam împotriva ţânţarilor, sau unii dintre ei le cer pacienţilor să poarte măşti de bacterii împotriva virusurilor, afară în medii umede, calde şi septice, aducând ca argument faptul faptul că şi ei poartă măşti 8 ore pe zi în spital, în camere speciale controlate şi aseptice, înseamnă că au o problemă la mansardă, pe lângă faptul că au învăţat pe de rost nişte propoziţii pentru licenţă. Doar acestora le amintesc faptul că narcisismul lor nu se află în fişa postului, că a fi medic nu e singura profesie din lume. Mai există de exemplu profesia de scafandru în canalizări, iar aceşti scafandri profesionişti, deşi nu au depus un jurământ de credinţă, nu sunt tot atât de narcisişti, încât să le ceară medicilor să stea măcar 2 ore pe zi cu capul în veceu, invocând acelaşi argument "inteligent", cum că ei pot face asta 8 ore pe zi şi că nu e nici o problemă în asta.

Vizualizări: 38

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de RobertC pe August 24, 2020 la 12:05pm

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor