Teoria mitocondrială a Creatiei, Evolutiei si Involutiei

Teoria mitocondrială a Creaţiei, Evoluţiei şi Involuţiei

Motto: "Lumina este viață. Fără lumină, viața de pe planeta noastră nu ar exista. În studierea luminii prin astrofizică, ne adâncim în unele dintre cele mai profunde mistere ale universului. În explorarea opticii și opticii cuantice, ne cufundăm în inima materiei însăși. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că, între culturi, lumina este un simbol universal al vieții, incluziunii și reînnoirii. Lumina este asociată cu iluminarea sau trezirea spirituală. Lumina este văzută în opoziție cu întunericul, care reprezintă ignoranța și intoleranța. Deși lumina simbolizează cunoașterea, suntem încă orbi în multe dintre aplicațiile sale cotidiene. Viteza mare în bandă largă pe care o folosim astăzi nu s-ar fi putut realiza fără fibra optică. DVD-urile și discurile Blu-Ray nu ar puteta fi citite fără lumină. Energia solară este o sursă de încălzire. Tehnologiile bazate pe lumină sunt esențiale în asistența medicală, unde instrumentele optice sunt utilizate pentru analiză și imagistică, iar pentru sterilizare sunt utilizate surse de lumină ultraviolete. Aceste tehnologii sunt, de asemenea, esențiale pentru secvențializarea genoamelor - precum cea a virusului SARS-CoV-2, care în prezent produce ravagii în întreaga lume. Aceste proprietăți excepționale le sărbătorim anual în fiecare 16 mai, de Ziua Internațională a Luminii. În acest an, pe măsură ce lumea este cuprinsă de pandemia COVID-19, sperăm că acest eveniment va fi și o oportunitate de a da lumină provocărilor globale fără precedent" (Shamila Nair-Bedouelle - Assistant Director-General for NaturalSciences, on the occasion of the 60’s International Day of Light 2020 - https://en.unesco.org/commemorations/dayoflight), pentru că “celula noastră nu are ‘judecată’ pentru a-şi da seama dacă trebuie sau nu să execute instrucţiunile.” (http://www.descopera.org/cum-vedem-noi-viata/)

Stimaţi profesori, doctori, biologi, preoţi, scriitori, actori, ingineri, etc., emitenţi şi analişti ai temelor acestui important simpozion dedicat aniversării a 3 sferturi de secol a Universităţii de Medicină din Chişinău şi, adaug eu, a împlinirii în 16 mai 2020 a şaizeci de ani de la descoperirea laserului, utilizat acum şi în medicină, sunt încântat că îmi permiteţi să-mi exprim punctul de vedere într-o problemă foarte delicată, demonstrarea genetică a Genezei, şi acum, când “suntem încă orbi” îl privesc ca pe o “oportunitate de a da lumină provocărilor globale fără precedent” (citatul UNESCO din motto), sunt sigur că numai cu sprijinul dumneavoastră şi prin voia Domnului, se poate ajunge la cunoaşterea totală şi mă rog Lui “să se deschidă ochii noştri” (Matei 20.32-34) pentru “a cunoaşte înţelepciunea Lui prin înţelepciune” (Pavel 1Corintieni 1.20-21) umană., deoarece “cel care păzeşte legea îşi stăpâneşte cugetul său; şi sfârşitul temerii de Domnul este înţelepciunea.” (Eclesiasticul 21.12)

Este posibil “c-a mea liră de-a surda o să bată” (Junii corupţi, Mihai Eminescu), cum bate de 12 ani începând de la conferinţa de la Heidelberg la care am participat (anexă), fără ca lucrarea mea să fie acceptată, dar curajul de a mă înscrie la această conferinţă se datorează unei cărţi de bioetică scrisă în 2007 de doi profesori biologi de la Facultatea de Medicină din Chişinău: “Bioetica în sănătatea publică”, autori Teodor N. Ţîrdea şi Rodica C. Gramma, poate singura carte de medicină modernă din lume în care se vorbeşte deschis despre RELIGII şi despre rolul lor în bioetică, chiar dacă nu în amănunt aşa cum ne recomandă profetul Daniel: "Iar tu, Daniele, ţine ascunse cuvintele şi pecetluieşte cartea până la sfârşitul vremii. Mulţi vor cerceta-o cu de-amănuntul şi va creşte ştiinţa." (Daniel 12.4)

Eu am început să fiu procupat de analiza apariţiei, funcţionării şi evoluţiei vieţii în acelaşi an, 2007, cu publicarea cărţii luată ca primă referinţă în prelegerea mea de astăzi, datorită unui desen stilizat al spermatozoidului, pe care mi l-a arătat fiul meu într-o carte de anatomie, (Raoul Robacki, Anatomia funcţională a omului - Ed. Scrisul Românesc 1985) deoarece seamănă cu microfonul. Eu l-am comparat imediat cu clistronul-reflex, un echipament electronic utilizat în transmiterea fără fir a informaţiilor, iar mitocondriile lui cu antenele de comunicaţie. Apoi am aflat, tot de la el, că mitocondriile sunt singurele componente biologice care generează energia şi ATP-ul (adenosine-triphosphate) necesare vieţii şi au un impact deosebit în diversitatea funcţiilor celulelor şi a organelor tuturor vieţuitoarelor existente pe planeta noastră.

Menţinerea funcţiilor şi activităţilor mitocondriilor sunt esenţiale pentru sănătatea celulelor şi a vieţuitoarelor în ansamblu. Înţelegerea mecanismului de transmitere a mitocondriilor către generaţiile care vin este esenţială menţinerii vieţii aşa cum există ea pe pământ în acest moment deoarece toate organismele modificate genetic prin intervenţia umană conduc acum viaţa către o direcţie necunoscută încă.

 

Spermatozoidul e banditul în stare pură. Singura scuză a lui Dumnezeu e că nu există.” (Emil Cioran - https://booknation.ro/emil-cioran-citate/)

 

Referitor la subiectul acestui articol voi aduce în atenţia criticilor, şi nu numai, definiţiile existente în DEX al limbii române, pe care le expun mai jos şi le voi analiza apoi raţional:

Creaţia = produsul muncii creatoare; acţiunea de a crea opere artistice, ştiinţifice, etc.

Evoluţia = dezvoltare în timp a unui proces, a unei fiinţe, a unui sistem etc.

Involuţia = modificare regresivă a unui organ, a unui organism, a unui sistem, etc.

 

Voi porni prelegerea mea cu un citat care mie mi se pare esenţial pentru această teorie:

Cîte organe putem înlocui ca omul să nu înceteze a fi om?”

(Bioetica_in_Sanatatea_publica.pdf)

 

Ca oameni de ştiinţă, rolul nostru în societate este de a acţiona ca gardieni ai adevărului. Misiunea noastră este să descoperim lucruri care sunt adevărate, pentru a împărtăşi adevărul cu societatea, pentru a-l proteja de corupţie şi a-l păstra pentru generaţiile viitoare. Este o vorbă: noi nu suntem singuri aici. Descoperirea şi apărarea adevărului este deasemeni o misiune pentru artă, ştiinţele sociale şi umaniste, asemeni şi jurnaliştilor. Dacă vrem să apărăm ştiinţa, trebuie să acceptăm şi alte opinii despre adevăr, inclusiv pe cele ale nespecialiştilor.” (https://www.the-scientist.com/news-opinion/opinion-scientists-must-... - Jon F. Wilkins, March 23, 2017)

Nu ştiu dacă specialiştii în medicină au dat un răspuns raţional acestei întrebări, dar noi încercăm să răspundem raţional la această întrebare: eu, în calitate de inginer electronist, foştii mei colegi de facultate prof. dr. ing Borda Monica, dr. inginer Şerban Radu Ionescu, prof. dr. ing. Adrian Podoleanu, specializaţi în radio-comunicaţii spaţiale, fiul meu medic stomatolog George Valeriu Coşciug şi, poate în primul rând, prietenul meu conf. dr. preot Radu Tascovici.

 

Ca orice om care a făcut o facultate tehnică sunt un adept al ştiinţei şi recunosc faptul că sunt un NESPECIALIST în religii, în biologie şi în medicină, astfel încât nu pot spune cu mâna pe inimă că interpretarea mea ştiinţifică făcută asupra viziunii religiilor a apariţiei vieţii este corectă sau nu, dar, cu permisiunea dumneavoastră, o expun cu această ocazie.

Întrebări: “Se poate oare amortiza impulsul iniţial al lui Dumnezeu - Să fie lumină? Dar dacă omul n-ar fi trăit pe planul luminos, l-ar fi creat?” (Eseu asupra suferinţei, Nicolae Spinei, profesorul meu de literatură din liceu) “Cine pune foc în ecuaţii ca să zugrăvească altfel universul? De ce existăm noi şi universul?...... Noi toţi, filozofi, oameni de ştiinţă şi simpli oameni, trebuie să fim capabili de dialogul despre ce este universul şi de ce există el. Dacă găsim răspuns la aceste întrebări, acesta ar reprezenta triumful raţiunii umane, pentru că atunci am cunoaşte raţiunea lui Dumnezeu.” (Stephen Hawking, Scurtă istorie a timpului - de la bigbang la găurile negre)

Disfuncţia mitocondrială poate cauza handicapuri în metabolismul energiei celulare care pot, potenţial, afecta mai multe organe şi sisteme cum ar fi creierul, inima şi muşchii. Actualmente, nu există tratament pentru bolile mitocondriale. Bolile mitocondriale sunt condiţionate de dereglarea a două procese celulare importante: translaţia, prin care codul genetic este transformat în proteine, şi autofagia, un sistem în care deteriorarea celulară (deteriorare sau disfuncţionalitate a componentelor celulare de asemenea patogene) este identificată şi eliminată.” (https://mitochondrialdiseasenews.com/2015/07/22/promising-therapeut... - Patricia Silva)

Răspunsul nostru: Practic, singurele organe care nu trebuiesc despărţite, înlocuite sau amestecate pentru ca omul “să nu înceteze a fi om”, “născut, iară nu făcut” (Crezul), sunt mitocondria paternală, ale cărei funcţii sunt de depozit al întregii informaţii genetice a omului şi de bio-antenă de comunicaţie cu CREATORUL, şi mitocondria maternală ale cărei funcţii sunt de copie a depozitului întregii informaţii genetice a omului şi de bio-antenă de comunicaţie cu CREAŢIA, numite biblic “partea bărbătească şi partea femeiască”. “Oare n-aţi citit că Ziditorul, de la început i-a făcut parte bărbătească şi parte femeiască... Aşa încât nu mai sunt doi, ci un trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă." (Matei 19.4-6)

La un moment dat în istoria evoluţiei, o mutaţie genetică a permis apariţia celulelor foto-senzitive. Corpul nostru este construit pe unul vechi.” (Marius Ignătescu –http://www.descopera.org/consecintele-evolutiei-umane/) “Prin măsurarea curentului electric care trece prin membrana celulelor spermei, cercetătorii de la Universitatea din California, San Francisco, au identificat un canal care eliberează un nor de protoni din celula spermei, ce iniţiează călătoria acesteia până la trompele uterine şi până la ovul. Nu mulţi oameni se gândesc la energie electrică atunci când vorbesc despre celulele spermei. Este un progres major în domeniu.” (http://keck.ucsf.edu/physio/people/kirichoky.html/)

 

Întrebare: Care sunt bio-componentele prin care spermatozoidul găseşte ovulul?

Cu urechile veţi auzi, dar nu veţi înţelege, şi cu ochii vă veţi uita, dar nu veţi vedea.” (Matei 13.14) Opinia mea este că prin bio-comunicaţie electro-magnetică, intermediată de mitocondriile paternale şi de mitocondriile maternale, spermatozoidul comunică cu ovulul şi porneşte pe calea organică a direcţiei către ovul.

Aceste funcţii de bioantene atribuite de noi mitocondriilor le găsiţi descrise pe larg, cu argumente ştiinţifice, în lucrarea mea de doctorat la care am fost înscris de fosta mea colegă din facultate menţionată mai sus, Monica Borda, la recomandarea colegului nostru Şerban Radu Ionescu: (https://reteaualiterara.ning.com/profiles/blogs/scrisul-in-stiinta-...).

Pe lângă acest răspuns ingineresc de mai sus, noi am pornit şi de la ideea de bază a CREAŢIEI, dirijată acolo unde vrea El prin EVOLUŢIE ASISTATĂ de un CREATOR.

Iată, toţi sunt de un neam şi o limbă au şi iată ce s-au apucat să facă şi nu se vor opri de la ceea ce şi-au pus în gând să facă, ‘Haidem, dar, să Ne pogorâm şi să amestecăm limbile lor, ca să nu se mai înţeleagă unul cu altul’. Şi i-a împrăştiat Domnul de acolo în tot pământul.” (Geneză 11.6-8). „Limbile sunt ca nişte genomi extraordinari. Noi credem că ar putea exista legi foarte generale ale evoluţiei lexicale care să rivalizeze cu cele ale evoluţiei genetice.” (Mark Pagel, biolog - Reading University UK - http://www.descopera.org/cultura-si-evolutie/)

Poate pare curios, dar ipoteza de la care Charles Darwin a demarat teoria EVOLUŢIEI, este aceeaşi: “În februarie 1837, chiar înainte de a naviga pe Beagle – Charles Darwin a scris surorii sale Caroline, discutând ideea lingvistului Sir John Herschel că limbile moderne ar descinde dintr-un strămoş comun. Dacă într-adevăr era cazul, se punea sub semnul întrebării întreaga cronologie biblică a lumii şi a rasei umaneFormarea de limbi diferite şi de specii distincte, şi dovada că ambele au fost dezvoltate printr-un proces treptat, sunt paralele într-un mod foarte curios.” (https://www.natgeo.ro/articole/natura/9467-s-a-inselat-darwin şi Charles Darwin - The Descent of Man).

Conceptul evoluţionist, care apare, nu întâmplător, şi ca o rugăminte a omului faţă de El pe cupola naosului bisericii ortodoxe (“Caută din cer şi vezi şi cercetează via aceasta, şi o desăvârşeşte pe ea, pe care a sădit-o dreapta Ta, şi pe fiul omului pe care l-ai întărit ţie.” - Psalmul 79.15-16), se bazează acum pe certitudini ştiinţifice datorate faptului că noul născut la toate speciile conţine gene ale primului partener sexual, numit vietate cu trei părinţi: doi taţi, indiferent dacă primul este dintr-o altă specie (telegonia – determinată de bio-comunicaţia mitocondriilor paternale cu cele maternale şi transferul unor informaţii genetice de la mascul la toate ovulele femelei), şi o mamă care selectează partenerul sexual sau este violată de acesta (https://www.hotnews.ro/stiri-magazin-18230442-nou-studiu-cercetator...). Şi evoluţia omului, conform Genezei, a pornit tot prin telegonie, după adormirea lui Adam, “omul cel dintâi cu suflet viu” (Pavel, 1 Corintieni 15.45), din care acum 200.000 ani i s-a luat “o coastă” (mitocondriile din “vârful sabiei cu două tăişuri” = apendicele xifoid ca vârf al sternului) pentru a creea femeia hommo sapiens şi, conform legendelor, prin fecundarea acesteia cu diverse animale. Dar treptat Evele, care la început omorau băieţii născuţi, asemănător uciderii trântorilor de către albine, de teamă că băieţii vor semăna cu maimuţele taţi pe care ele nu-i puteau pune la muncă, au început să accepte treptat şi băieţii, fenomen apărut acum 60.000 ani (date care sunt acum demonstrate ştiinţific).

Cum putem noi acum numi fecundarea în vitro prin genetică cu spermatozoizi ai unor donatori necunoscuţi?

Evoluţia omului divin s-a oprit în momentul în care “un popor care trăieşte deosebi şi nu se numără cu alte popoare” (Numerii, 23.9) a primit direct, de la gură la gură, Cuvântul Lui, inclusiv obligativitatea uciderii copiilor şi adulţilor care practicau telegonia, fie cu membrii familiei, fie cu mai mulţi oameni, fie cu animale (Letvicul 20, Numerii 31, Iezechiel 9.6).

Dacă privim atent acum în lume, observăm cu tristeţe că telegonia încă există…

Dar cunoaştem noi, în realitate, ce pot face oamenii de ştiinţă prin genetică, acum când ei au „pornit război împotriva lui Dumnezeu şi a Unsului Său” (Psalmul 2.2, Fapte 4.26, Apocalipsa 17.14)? “Suntem noi mai tari decât El?” (Pavel 1 Corintieni 10.22)

…………………………………………………

Întrebare: Ce este armonia?

Armonia este potrivirea desăvârşită a elementelor unui întreg”. (http://dexonline.ro)

 

Căci de vreme ce întru înţelepciunea lui Dumnezeu lumea n-a cunoscut prin înţelepciune pe Dumnezeu, a binevoit Dumnezeu să mântuiască pe cei ce cred prin nebunia propovăduirii. Fiindcă şi iudeii cer semne, iar elinii caută înţelepciune. Însă noi propovăduim pe Hristos cel răstignit: pentru iudei sminteală; pentru neamuri nebunie.” (Pavel, I Corintieni 1.21)

INVOLUŢIA, creată şi asistată de om, este rezultatul noului făcut în vitro cu doi sau cu trei părinţi, prin care se păstrează ADN-ul nuclear, se elimină mitocondriile paternale, deşi acum există certitudinea că acestea se moştenesc (https://www.pnas.org/content/115/51/13039), chiar dacă mai există unele obiecţii nefundamentate ştiinţific. Oamenii de ştiinţă încă nu au o explicaţie a reapariţiei mitocondriilor paternale la anumite persoane (“repeated paternal transmission of mitochondria at a high level of heteroplasmy in the offspring cannot be explained by known genetic mechanisms” - https://doi.org/10.3389/fgene.2019.00518), şi, necunoscând tehnologia de lucru a Creatorului (conform căreia “bărbatul necredincios se sfinţeşte prin femeia credincioasă şi femeia necredincioasă se sfinţeşte prin bărbatul credincios. Altminterea, copiii voştri ar fi necuraţi, dar acum ei sunt sfinţi.”  - Pavel, 1 Corintieni 7.14) prin care, în caz de defect al mitocondriilor maternale, se elimină toate mitocondriile mamei biologice şi se introduc în ovul mitocondrii de la o altă femelă, rezultând astfel tot o vietate cu trei părinţi: un tată necunoscut şi două mame, din care una necunoscută donatoare de mitocondrii, criteriul de bază caracteristic INVOLUŢIEI (https://www.desprecopii.com/info-id-14385-nm-Un-supercopil-cu-doua-...).

Programul simpozionului de biofizică BES Sibiu, 10-14 mai 2009, a început cu referatul “Hybridization of brain tissue with semiconductor chips” al cercetătorului german Peter Fromherz - Department of Membrane and Neurophysics, Max-Planck-Institute for Biochemistry.

Aceste concepte despre INVOLUŢIE, referitoare la introducerea unei amulete în om pentru a putea fi controlat de alt om, sunt menţionate şi în alte concepte (Voodoo, Zombi, etc.)

Programul simpozionului Science and Ortodoxy Bucureşti-Constanţa, 22-26 octombrie 2005, a început cu discursul "Science et religion ou sur les trois pauvres choses inséparables", al academicianului Eugen Simion, Preşedintele Academiei Române la acea dată, prin care a declarat că cele două domenii ale cunoaşterii umane "sunt legate precum focul şi apa", întrebându-se în final "dacă religiile aduc sau nu acel plus de informaţie pe care ştiinţa nu-l poate obţine raţional".

Deci, să intrăm raţional în tehnologia de apariţie a vieţii: “La sfârşitul secolului al XX-lea, biologii George C. Williams, Richard Dawkins şi David Haig, au concluzionat că, dacă există o funcţie primară a vieţii, e cea a replicării ADN-ului pentru a-şi transmite mai departe genele. Chiar dacă oamenii de ştiinţă au studiat intens viaţa pe Pământ, definirea vieţii este încă o provocareSuntem într-o permanentă cursă de supravieţuire, deşi riscurile au fost diminuate mult datorită medicinei şi a ştiinţei.” (https://www.descopera.org/care-este-scopul-vietii/) “Ceea ce constituie esenţa oricărui lucru viu nu este un foc, nu este o răsuflare caldă, o scânteie a vieţii. Reprezintă informaţia, cuvintele, instrucţiunile… Dacă vrei să înţelegi viaţa, nu te gândi la chestii gelationase şi vâscoase care vibrează şi pulsează, gândeşte-te la tehnologia informaţiei.” (Richard Dawkins - The blind watchmaker - Why the Evidence of Evolution Reveals a Univers without Design – 1986)

Întrebare, pentru R. Dawkins şi pentru toţi oamenii de ştiinţă care nu cred sau chiar cred în CREAŢIE, dar încă nu au un răspuns raţional: „ca om de ştiinţă cum poţi vorbi de utilizarea tehnologiei informaţiei pentru transmiterea informaţiilor, cuvintelor şi instrucţiunilor necesare punerii în aplicare a unui proiect fără prezenţa unui Proiectant?

......................................

Eu am selectat 7 răspunsuri indirecte:

Primul răspuns este cel predat în anul 3 de facultate de fostul meu profesor de TTI (Tehnica transmiterii informaţiei) Alexandru Timotin: “Studiul macroscopic al fenomenelor electrice şi magnetice este subordonat studiului fenomenelor mecanice şi termice, deoarece identificarea stărilor electrice şi magnetice ale corpurilor şi mărimilor primitive necesare caracterizării lor nu se poate face decât indirect (nefiind direct accesibile simţurilor noastre)... deoarece acestea ajung în stări a căror caracterizare apare incompletă, adică insuficientă pentru a asigura prevederea evoluţiei lor viitoare (atragerea unor corpuri, orientarea în spaţiu)... În aceste stări corpurile au proprietăţi noi, care prezintă un caracter extrinsec şi trecător...  Stările electrice şi magnetice pot fi comunicate şi retrase după voie corpurilor respective, care pot fi readuse în stările iniţiale... În identificarea stărilor electrice şi magnetice ale corpurilor se ajunge la concluzia că, atunci când se găsesc în aceste stări, corpurile interacţionează local cu un sistem fizic distinct de ele, răspândit în spaţiu şi în jurul lor şi care mijloceşte transmisiunea la distanţă a acţiunilor ponderomotoare între ele: câmpul electromagnetic.” (Lecţii de Bazele electrotehnicii - Alexandru Timotin şi alţii - EDP 1970)

Al doilea răspuns a fost prezentat de fostul meu profesor de matematică din liceu, Eduard Minasian, într-un referat (Armonii matematice în natură) prezentat la un simpozion organizat de mine în 2007 (Divinitatea, omul şi calitatea vieţii – 17-19 mai 2007): „Este Dumnezeu matematician? Nu ştiu dacă El este matematician, dar matematica este războiul de ţesut la care Dumnezeu făureşte structura universului. Faptul că realitatea poate fi descrisă sau aproximată prin expresii matematice simple, îmi sugerează că natura are matematica în miezul ei. Dacă vrem să comunicăm cu civilizaţii inteligente aflate la distanţe de zeci de mii de ani lumină, tot ce avem de făcut este să transmitem numărul 1,6180339887….; putem fi siguri că ei vor înţelege ce vrem să spunem, deoarece nu încape îndoială că universul le-a impus şi lor aceleaşi criterii matematice. Dacă din întâmplare am omis ceva mai mult sau mai puţin potrivit sau necesar cunoaşterii înţelepciunii lui Dumnezeu, îmi cer iertare, căci, la om, nimic nu e fără greşeală.

Al treilea răspuns: “Natura producând speţa umană, de-a lungul cursului evoluţiei, a voit-o sociabilă, precum a voit societăţile de furnici şi de albine, însă structura morală originară şi fundamentală a omului este făcută pentru societăţi simple şi închise… Nu există idee filozofică, oricât de adâncă şi subtilă ar fi ea, care să nu poată şi să nu trebuiască să fie exprimată pe înţelesul tuturor… Ideea este un element al inteligenţei noastre şi inteligenţa noastră, ea însăşi, este un element al realităţii… Inteligenţa este aptitudinea de a face obiecte artificiale, în special unelte care fac alte unelte… Divinitatea este creatoare de creatori. Trecutul este partea vinovată a existenţei… Ochii văd numai ceea ce mintea este pregătită să înţeleagă… Dacă spusa vreunui mare mistic sau a unuia dintre imitatorii lui îşi află ecou în unul dintre noi, nu înseamnă că există în noi un mistic ce somnolează aşteptând doar ocazia pentru a se deştepta… Comunicarea se întâmplă când în transmiterea mesajului intervine sufletul.” (Henri-Louis Bergson, citate)

Al patrulea răspuns: "Noi nu ştim să descriem procesele mentale, care antrenează creaţia în astfel de licăriri ştiinţifice noi şi importante. Dar este clar că marile descoperiri, marile salturi, se datorează rareori pretinselor metode ştiinţifice. Cel mai adesea ele sunt rodul revelaţiilor, ca în cazul lui August Kekule, prin forţarea imaginaţiei, dar întotdeauna în cadrul realităţii.” (Charles Townes, Convergenţa între ştiinţă şi religie)

Al cincelea răspuns: “MANIPULAREA CREIERELOR dezvăluie probe tulburătoare, pe care lumea serviciilor secrete ar prefera să le ţină ascunse. MANIPULAREA CREIERELOR arată cum a devenit fascinat Pentagonul de tehnicile de manipulare psihică, după ce a descoperit că Rusia efectua cercetări în domeniul para-Psiho-Sexologiei pentru misiunile sale sub acoperire. Au fost cheltuite milioane de dolari pentru a cerceta percepţia extra-senzorială, supravegherea la distanţă, psihochinetica, LSD-ul, telepatia şi spălarea creierului.” (Recenzie la cartea: Manipularea creierelor –Armen Victorian)

Al şaselea răspuns: “Ştiinţa, care caută înţelesul acestor forme, cearcă a întoarce oamenii de unde-au plecat – deşi pe o cale foarte lungă. Simplicitatea legilor naturii nu ne permite aşadar de-a observa şi de-a cunoaşte decât raporturi. Ceea ce ştiinţa descoperă acum, religia cunoştea de la început. Tot ce este e raţional, şi tot ce e raţional este.” (Mihai Eminescu, Fragmentarium)

“Ca şi flori în poarta vieţii

Bat la porţile gândirii,

Toate cer intrare-n lume,

Cer veşmintele vorbirii.

Pentru-a tale proprii patimi,

Pentru propria-ţi viaţă,

Unde ai judecătorii,

Neînduraţii ochi de ghiaţă?

Ah! Atuncea ţi se pare

Că pe cap îţi cade cerul:

Unde vei găsi cuvântul

Ce exprimă adevărul?”

(Mihai Eminescu, “Criticilor mei”)

Al şaptelea răspuns există de 2000 de ani, la trecerea celor şase zile: “Duhul Adevărului care ne va duce la tot adevărul” (Ioan 14.17) adică ŞTIINŢA, în opinia mea, numită “martorul” care trebuie să producă răul perfect pentru a vedea binele perfect, deoarece acum el este „cel ticălos şi vrednic de plâns şi sărac şi orb şi gol” (Apocalipsa 3.17), adică tocmai “the blind watchmaker” al lui Dawkins, care doreşte, prin INVOLUŢIE, să devină stăpân peste creaţia Lui, prin modificarea acesteia după bunul lui plac (Matei 21 - pilda stapânului viei).

……………

În altă ordine de idei, dacă “la început era Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era Cuvântul” (Ioan 1.1) există şi informaţia despre transmiterea on-line, “după voie”, a proiectului către Creaţie prin câmpul electromagnetic: “Sămânţa este cuvântul lui Dumnezeu!” (Luca, 8.11) Practic, în Biblie sunt stipulate şi cele şase "pogorâri', adică Designerul (Tatăl) nu a petrecut mai mult de "şase zile" (“o zi la Domnul este ca o mie de ani” – 2 Petru 3.8) pentru a corecta Evoluţia de miliarde de ani a materiei, în direcţia unde a stabilit El prin proiect şi atunci când a fost necesar şi suficient pentru a corecta CREAŢIA Lui în direcţia stabilită de El. Referitor la tehnologia de executare a unui proiect CREAT anterior prin EVOLUŢIE voi aduce, în atenţia cititorilor şi ascultătorilor, diferite opinii:

La CREAŢIE notez că, în opinia mea, Creatorul a făcut mai întâi Proiectul, apoi partea materială a Universului despre care noi încă nu prea avem habar cât este de extins:“Şi am văzut cer nou şi pământ nou” (Apocalipsa 21.1), tot rotund ("Atunci eu eram ca un copil mic alături de El, veselindu-mă în fiecare zi şi desfătându-mă fără încetare în faţa Lui; dezmierdându-mă pe rotundul pământului Lui şi găsindu-mi plăcerea printre fiii oamenilor." - Pildele lui Solomon 8.30-31 „El este cel ce-i ține pământului rotundul.” - Isaia 40.22 “Vântul suflă către miazăzi, vântul se întoarce către miazănoapte şi, făcând roate-roate, el trece neîncetat prin cercurile sale.” - Ecclesiatul 1.6); generaţiile care vin vor călători în spaţiu şi vor duce viaţa mai departe în spaţiu, pe teritoriile rotunde create de El… fără sfârşit.

Şi a zis Dumnezeu: ‘Să fie lumină!’ Şi a fost lumină.” (Geneza 1.3)

Pentru a pune wireless partea materială la lucru (pământul – “să dea pământul din sine verdeaţă” - Geneza 1.11 şi "să scoată pământul fiinţe vii” - Geneza 1.24) a făcut 2 bobine (partea masculină şi partea feminină, fiecare cu rolul ei, ce conţin toate informaţiile genetice ale fiecărei vietăţi, (Matei 19.4-6). Aceste bio-traductoare le-a pus Dumnezeu în seminţe pentru că “Sămânţa este cuvântul lui Dumnezeu!” (Luca, 8.11) şi astfel ea poate recepta informaţia transmisă de El, “după voie”, prin câmpul electromagnetic. Referitor la utilizarea inginerească a acestui citat, în februarie 2012, la solicitarea adresată mie pe site-ul The Scientist de către profesorul Eduard Trifonov de la Universitatea Haifa Tel Aviv la articolul “What is life?” i-am transmis o procedură de creare a vieţii prin tehnologia transmiterii prin unde electromagnetice a informaţiei genetice, “după voie”, către materia inertă, procedură care a fost ştearsă de pe site în 2018:

……………………………..

alexandru - 28 february 2012 - http://the-scientist.com/2012/02/16/opinion-what-is-life/

Traducere: Urmare a unor articole expuse de anumiţi cercetători pe siteul The Scientist am fost ispitit să elaborez o nouă definiţie a vieţii precum şi procedura lui Dumnezeu de creare a vieţii. În primul rând vă mulţumesc pentru amabilitatea şi disponibilitatea dumneavoastră de a intra în dialog cu mine, o persoană necunoscută pe plan internaţional. Permiteţi-mi să fac o scurtă prezentare: eu sunt inginer electronist, specialist în transmisiile de date prin unde electro-magnetice, şi manager al societăţii Clepsydra. Din anul 1990 am abordat problemele calităţii vieţii şi am dobândit, în timp, şi unele cunoştinţe din domeniul biologiei moleculare, necesare înţelegerii fenomenului apariţiei şi evoluţiei vieţii. Fiul meu este student la medicină.

Pasul 1 - managementul cunoaşterii totale

Bazat pe principiile managementului cunoaşterii totale, pentru a defini viaţa am cercetat toate informaţiile produse de om, bineînţeles în limitele capacităţii mele şi ale echipei cu care lucrez, fără a neglija vreuna din ele. Comparând informaţiile din legende şi din religii, obţinute de om pe căi aparent necunoscute, cu cele produse de oamenii de ştiinţă, dobândite prin analiza şi sinteza logică a informaţiilor existente în natură, am emis Teoria Creaţiei Evolutivă, asistată la început de către o inteligenţă externă şi apoi de către om. Probabil, prima formă de viaţă pământeană a fost organismul monocelular asexuat (vezi experimentul lui Stanley Miller), fiind apoi necesar un plus informaţional raţional extern pentru a trece de la ARN la ADN şi la formele bisexuate de viaţă. Celula vie este un sistem deschis care realizează stările de echilibru dinamic tocmai datorită fluxurilor substanţiale şi radiante din mediu şi în mediu. Prin fixarea informaţiei din câmpul electro-magnetic pe suportul material, în sensul teoremei eşantionării şi a principiului canalului armonic, vom putea înţelege acumularea vertiginoasă pe palierul viu a programelor care descriu diferite relaţii posibile cu mediul, deci vom putea înţelege formarea în cascadă a organismelor vii, prin cuplajul câmp magnetic-substanţă, înţelegând astfel şi feedbackul sistemului (reacţia inversă pozitivă şi/sau negativă). Transcrierea informaţiei din câmpul electro-magnetic pe suportul substanţial a dat naştere limbajului cu a doua articulare, care foloseşte cuvinte şi fraze (programe) realizate prin combinaţii ale elementelor baze azotate (ARN, ADN), în conformanţă cu listele de aminoacizi din spectrele Fourier. În aceste condiţii geneza codului genetic substanţial, asociat memoriei operative depozitată pe ARN şi ADN, poate fi înţeleasă prin interferenţa undelor şi anume folosind ipoteza holografică de copiere.

Pasul 2 - Combinarea raţiunii cu credinţa

Pornind de la Geneza 1.11-12, putem spune că iarba şi probabil toate organismele asexuate sunt un fel de "viruşi" produşi de mediu (de pământ), ca reacţie la informaţia emanată de Dumnezeu prin câmpul electro-magnetic propriu, înainte de apariţia soarelui. Este asemănător informaţiei pe care o produce un sistem social la cuvântul şi la fapta managerului acelui sistem, făcând astfel o comparaţie cu sistemele sociale. Lunga evoluţie a vieţii este foarte pe scurt, dar foarte sugestiv, descrisă de Daniel în 7.2-4. O altă informaţie care descrie apariţia omului pe baza evoluţiei este cea furnizată de Pavel în 1 Corintieni 15.45-47. Pe baza informaţiei transmisă de Solomon prin Pilde 25.2, putem spune că Charles Darwin este unul din regii cunoaşterii umane. Aceste informaţii pot fi combinate cu Geneza 6.2 pentru a descrie intervenţia raţională a unei inteligenţe externe cu scopul de a dirija evoluţia într-o direcţie dinainte stabilită. Acest principiu al creării conjuncturilor pentru ca sistemul să evolueze într-o direcţie prestabilită este astăzi utlizat în management. Prezenţa reală a ADN-ului mitocondrial paternal în spermatozoizii băieţilor născuţi natural, nu făcuţi în vitro, combinată cu informaţiile biblice date de Pavel Evrei 4.12, Pavel 2 Corintieni 3.3 şi Luca 8.11, certifică genetic Geneza şi m-au condus la emiterea Teoriei moştenirii ADN-ului mitocondrial paternal (Mitochondrial Adam mtDNA data transmission theory - ISBN 978-606-92107-1-0), care completează Teoria Eve mtDNA.

Având aceste elemente putem spune că: "viaţa inteligentă este produsul unui impuls energetic ce conţine un program informaţional prin care se defineşte funcţia şi rolul fiecărei vietăţi specifice integrată în ansamblul unui sistem funcţional şi deasemeni putem defini viruşii ca fiind informaţii depozitate pe suport material prin emanaţii produse de vieţuitoare, ca reacţie inversă a mediului la comportamentul vieţuitoarelor." Pornind de la ipoteza genezei vieţii prin inducţie de la o altă formă de viaţă am dat o definiţie plauzibilă vieţii şi putem dirija corect eforturile oamenilor de ştiinţă şi fondurile adecvate alocate cercetării către un scop bine stabilit de comun acord. Vă rog, luaţi aceste descrieri bio-fizice drept ipoteze de lucru până în momentul în care vor fi sau nu confirmate de biologi în viaţa reală.

Pasul 3 - procedura de creare a vieţii prin cuvânt

Pentru a creea o nouă formă de viaţă care să nu interacţioneze cu mediul, eu cred că ar trebui mai întâi stabilit un plan, asemeni procedurii de lucru a lui Dumnezeu:

1 - parametrizaţi programul de informaţii pentru realizarea celei mai simplă formă cunoscută de viaţă, incluzând membrana de protecţie şi multiplicarea celulei;

2 - creaţi o anvelopă de protecţie, de genul unei cavităţi rezonante magnetice (o cuşcă Faraday); instalaţi în interior una sau mai multe camere video pentru înregistrarea imaginilor;

3 - creaţi unul sau mai multe traductoare de câmp magnetic de bandă largă (o simplă coardă sau o bobină ce poate oscila pe frecvenţa 30 kHz - 20 GHz) şi introduceţi-le în cavitate; aceste traductoare ar trebui să fie nişte copiii după forma unor elemente din interiorul formei de viaţă dorită care conţin programul ei, dar să fie confecţionate din materiale anorganice cu capacitate de memorare a informaţiei;

4 - printr-o poartă de intrare se introduce apă şi elementele anorganice necesare structurii acelei forme primară de viaţă stabilită conform programului de la punctul 1;

5 - printr-o altă poartă de intrare se introduce o radiaţie de frecvenţă foarte mare pentru sterilizare, pentru a fi siguri că nu mai există viaţă în cavitate; păstraţi acest echipament pentru a putea distruge forma de viaţă dacă va fi nevoie;

6 - printr-o altă poartă de intrare se introduce o undă magnetică în banda 30 KHz - 300 MHz, ce a fost modulată cu informaţia program de la punctul 1, asemănător unei transmisii radio prin care se transmit cuvinte;

7 - în mod logic bobina ar trebui să oscileze şi probabil după o perioadă de timp ar trebui să concentreze materia din jur sub forma structurii stabilită la punctul 1;

8 - punctul critic ar putea fi obţinut prin scăderea intensităţii câmpului magnetic exterior şi intrarea oscilatorului în rezonanţă proprie, similar pulsului cardiac, adică să prindă viaţă.

9 - echipa de lucru trebuie să fie compusă din biologi, biochimişti, biofizicieni şi bineînţeles un manager.

Aceasta înseamnă a respecta procedura de lucru a lui Dumnezeu:

- crearea unei cavităţi rezonante - Geneza 1.6-8;

- crearea pământului şi apei ca suport şi hrană - Geneza 1.2-10;

- înseminarea seminţelor şi cuvintelor - Geneza 1.11-12

"Celui care va birui îi voi da să mănânce din pomul vieţii, care este în raiul lui Dumnezeu." (Apocalipsa 2.7) Este posibil ca acest plan să reuşească sau nu, dar costurile de implementare ale lui nu cred că sunt foarte mari şi cred că acest plan ar trebui încercat. Aşa cum Winston Churchill a spus odată despre curaj, “m-am ridicat şi am exprimat punctul meu de vedere şi acum mă aşez pentru a asculta şi punctele de vedere ale celorlalte persoane implicate în dialog”.

Sper să putem continua dialogul pe această temă atât de complexă a vieţii şi a scopului ei.

Vă mulţumesc pentru răbdarea de care aţi dat dovadă. Cu stimă, Alexandru.

…………………………………..

La EVOLUŢIE notez: “noi putem genera viaţa numai de la celulele preexistente.” (https://www.edge.org/conversation/j_craig_venter-what-is-life-a-21s...), alături de cele mai scurte descrieri din lume ale evoluţiei: “Făcutu-s-a omul cel dintâi, Adam, cu suflet viu; iar Adam cel de pe urmă cu duh dătător de viaţă.” (Pavel, 1 Corintieni 15.45), “Cele patru vânturi ale cerului au sfredelit marea cea necuprinsă şi patru fiare uriaşe au ieşit din mare, una mai deosebită decât alta. Cea dintâi semăna cu un leu şi avea aripi de vultur. M-am uitat la ea până ce aripile i-au fost smulse şi a fost ridicată de pe pământ şi pusă pe picioare ca un om şi i s-a dat inimă de om.” (Daniel, 7.2-4).

La INVOLUŢIE notez: “Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că înconjuraţi marea şi uscatul ca să faceţi un ucenic, şi dacă l-aţi făcut, îl faceţi fiu al gheenei şi îndoit decât voi.” (Matei 23.15), adică copii făcuţi în vitro şi cu CIP în creier care spun: „mă simt ca o păpușă electrică.” (Frederic Gilbert, despre un pacient)… “V-ați putea imagina că, în viitor, nu vom fi supuși ADN-ului pe care îl moștenim de la părinții noștri, dar putem schimba efectiv genele noastre într-un mod țintit… ingineria de linii germinale, ar permite transmiterea modificărilor genetice, terapeutice, etc. generațiilor viitoare… Simt o responsabilitate să explorez cel puțin ce ar fi nevoie ca știința și etica să fie într-un loc în care acest tip de editare este sigur și responsabil… Ar trebui să încurajăm o discuție deschisă: Cine este pro și cine este contra? Ce tipuri de aplicații ar fi considerate responsabile? Cum le reglementăm? Cum vom plăti pentru ei? Cine decide persoanele care să le folosească și când?” (Jennifer Doudna) “Cetățenii de mâine se vor simți obligați să obțină implanturi de stimulare a cogniției și să editeze genele copiilor lor pentru a-i proteja împotriva astmului, cancerului sau a deficitelor de învățare?” (https://www.ucsf.edu/magazine/control-brains-genes)

Teletâmpiţii secolului douazecişiunu vor avea tot ceea ce au fost programaţi să-şi dorească, acţionând ca propriile lor telejucării. Rebelul castrat de mâine se va plimba într-o hologramă şi va putea oricând deveni virtual asemeni propriului său idol…. El va fi mult mai interesat de a urmări actul sexual al idolului său, decât de a face el personal acest act.” (Aldous Leonard Huxley - The brave new world)

Sistemele de luptă cu arme electronice şi acustice, despre care am discutat în capitolul 2, vor avea în final un reglaj sofisticat pe care-l prevedem la finalul lungii curse a înarmărilor.” (Richard Dawkins – Constructive Evolution)

………………………..

Atenţie la riscurile produse de această Creaţie făurită de omul creator şi aparenta desăvârşire a viului conturat de om, numită de noi Involuţie, deoarece “orice răsad pe care nu l-a sădit Tatăl Meu cel ceresc va fi smuls din rădăcină” (Matei 15.13) sau, cu alte cuvinte, toate organismele modificate genetic, inclusiv omul cu CIP sau fără CIP vor dispărea, deoarece “în spatele cortinei unui manager se află responsabilitatea şi prudenţa. În lumea asta în care «director» sună frumos iar «manager» sună pompos, vă spun eu că aripilor creaţiei le zboară fulgii şi penele în multe ocazii. Lucrurile se mai învaţă şi pe parcurs, dar trebuie stabilită o bază de la bun început.” (Valentin Tălpălaru, Muzeul)

În caz de criză, vezi Potopul sau "vremea de strâmtorare cum n-a mai fost de când sunt popoarele şi până în vremea de acum" (Daniel 12.1), pe care eu o compar cu COVID-19 (oamenii poartă măşti asemănătoare cu cele ale cailor la paradă pentru a scăpa “de cele cinci luni de chin al scorpiei care înţeapă un om” - vezi Apocalipsa 9), “să iei cu tine din toate animalele curate câte şapte perechi, parte bărbătească şi parte femeiască, iar din animalele necurate câte o pereche, parte bărbătească şi parte femeiască” (Geneza 7.2) Nu ştiu dacă El a informat direct, prin viu grai, omul modern, dar pregătirea pentru Potop sau orice altă criză ecologică a început în realitate prin înfiinţarea unui depozit de seminţe inaugurat la data de 26 februarie 2008, în regiunea Svalbard, Norvegia, şi cuprinde peste 1,5 milioane de mostre diferite de seminţe din întreaga lume, pentru a fi păstrate în eventualitatea că Terra ar trece printr-un dezastru.

Deoarece “pe toate le-a făcut Domnul fiecare cu ţelul său, la fel şi pe nelegiuit pentru ziua nenorocirii" (Pildele lui Solomon 16.4), noi, oamenii deveniţi creatori, trebuie să producem răul perfect şi să-l punem la lucru pentru a vedea binele perfect (Geneza: 3.22).

"Este ca şi cum m-aş adresa lui Dracu pentru a mă pune bine cu Dumnezeu."

                             

Un lucru foarte important, teoria evoluţiei nu explică şi apariţia vieţii, ci doar evoluţia acesteia.” (http://www.descopera.org/gandirea-evolutionista-si-teoria-evolutiei/) “Nu există o etică a trecutului; trecutul este o succesiune de fapte – există însă o etică a memoriei. Probabil că, atunci când ne vom infăţişa la Judecata de apoi, pe Tronul Mielului va sta copilul care-am fost – care este neândurător… Generaţia aceea, al cărei reprezentant ilustru a fost Mihai Eminescu, este generaţia care ne-a ajutat să ieşim definitiv din capcana mediocrităţii.” (Varujan Vosganian – Memoria despre Eminescu, Revista de cultură HYPERION 1-2-3, 2017)

Comisia de Bioetică – un organism independent constituit din membri cu profesie în domeniul medical-ştiinţific şi membri cu profesie în afara acestui domeniu (bioeticieni, jurişti, teologi, psihologi etc.), a căror responsabilitate este să asigure protecţia drepturilor, siguranţa şi starea de bine a subiecţilor umani antrenaţi în studiul clinic… o încercare susceptibilă de a produce avansarea cunoaşterii… testul unui vaccin la o populaţie ameninţată de o anumită maladie… experimentul medical trebuie condus cu discernămînt de către personalul implicat… medicul poate aplica un nou tratament dacă, potrivit conştiinţei şi propriilor valori morale el dă speranţe de salvare a vieţii, de restabilire a stării de sănătate sau de diminuare a suferinţei. Tratamentul experimental se poate face doar dacă există consimţămîntul informat al pacientului, în condiţiile în care capacitatea acestuia nu este afectată de factori interni sau externi… un program de cercetare este menit să-l ţină pe cercetător legat de o anumită cale pînă la demonstrarea sau nu a postulatului.” (Bioetica_in_Sanatatea_publica.pdf)

"V-am spus acestea, înainte de a se săvârşi, ca să credeţi când se vor întâmpla." (Ioan 14.29) "Acestea vi le-am spus, ca sǎ nu vǎ smintiţi, ca sǎ vǎ aduceţi aminte de ele când va veni ceasul lor." (Ioan 16.1-4) "Încă multe am a vă spune, dar nu le puteţi purta acum. Iar când va veni Acela, Duhul Adevărului, vă va călăuzi la tot adevărul." (Ioan 16.12-13) "Duhul Adevărului, pe Care lumea nu poate să-L primească, pentru că nu-L vede, nici nu-L cunoaşte." (Ioan 14.17) "Am putea spune multe fără să terminăm; într-un cuvânt El este toate." (Isus, fiul lui Sirah / Ecclesiasticul 43.31)

 

Epilog: “Înţelegi, oare, ce citeşti? Cum aş putea să înţeleg, dacă nu mă va călăuzi cineva?” (Faptele Sfinţilor Apostoli – 8.30-31)

Călăuzele mele au fost: familia, învăţătoarea şi profesorii din şcoală, prietenii şi colegii de şcoală şi de muncă de la care am reţinut că, în afară de drepturile omului există şi zece porunci pe care lumea nu prea le mai bagă acum în seamă.

Educaţia le permite copiilor să spere la o viaţǎ mai bunǎ… Mi-am exprimat o părere de neclintit, bazată pe credinţa mea în Dumnezeu.” (Barack Obama, Îndrăzneala de a spera)

Învăţaţi, învăţaţi, învăţaţi!” (V.l. Lenin)

Din tiraniile ce apasă omenirea, cea mai rea este cea care înăbuşă gândirea” (John Dryden, poet englez, dramaturg şi critic literar).

"Măreţia şi bucuria activităţii mele ştiinţifice este completată de momentele ocazionale ale unor descoperiri noi care mă determină să spun: Iată cum a lucrat Dumnezeu! Scopul muncii mele este să înţeleg o mică părticică din planul lui Dumnezeu." (U.S. News & World Report, Dec. 23, 1991 - Henry Schaefer, Department of Chemistry University of Georgia, nominalizat Nobel)

 

Să nu uităm totuşi că Dumnezeu a mai vorbit de încă o pogorâre, a şaptea (Geneza 3.22), pe care vă propun să o aşteptăm cu răbdare şi încredere, deoarece "spre judecată am venit în lumea aceasta, ca cei care nu văd să vadă, iar cei ce văd să fie orbi." (Ioan 9.39).

Atunci când se vor deschide ochii noştri, pe lângă toate faptele bune şi rele produse de om în lunga lui evoluţie, cu intenţie sau fără, vom vedea pe viu mărinimia Creatorului faţă de creaţia evoluată şi involuată, pentru a creea răul perfect ca să vadă binele perfect: "Acesta este aşezământul pe care îl voi întocmi cu ei, după acele zile - zice Domnul: Da-voi legile Mele în inimile lor şi le voi scrie în cugetele lor. Iar de păcatele lor şi de fărădelegile lor nu-Mi voi mai aduce aminte." (Pavel, Evrei 10.16-17)

Anexa

 

Notă: voi actualiza articolul în funcţie de noile descoperiri bio-genetice

Alexandru Boris Coşciug, 28 mai 2020, Bucureşti

 

 

Vizualizări: 137

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Alexandru Boris Cosciug pe Iunie 1, 2020 la 11:22pm

Am transmis aceasta teorie ieri 31 mai 2020 la Facultatea de Medicina Chisinau, la limita acceptata de organizatori,  si am trecut si acest site, Reteaua Literara, pe care eu comentez din octombrie 2009.

Daca lucrarea mea va  fi considerata apta pentru a fi prezentata, exista o perioada de 2 luni de corectare sau completare a lucrarii.

In acest sens, va rog, pe cei care aveti rabdarea sa cititi articolul, sa faceti observatiile pe care le considerati pentru a corecta sau completa aceasta teorie.

Va multumesc mult

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor