The 16th Session of the Asia - Pacific Regional Space Agency Forum (APRSAF - 16), 26 - 29 ianuarie, Bangkok, Thailanda

APRSAF - 16, 26 - 29 IANUARIE 2010, BANGKOK, THAILAND


APRSAF a fost înființată în anul 1993 ca urmare a Declarației adoptate la Conferința APIC (Asia - Pacific International Space) din 1992, în scopul de a spori dezvoltarea programului spațial al fiecărei țări și de a se schimba opinii privind cooperările viitoare în activitațile spațiale, în zona Asia - Pacific.

APRSAF - 16 (The 16th Session of the Asia - Pacific Regional Space Agency Forum), a început astăzi, 26 ianuarie 2010, la hotel Sofitel Centara Grand Bangkok, situat într-o zonă ușor accesibilă mijloacelor de transport în comun.
https://www.youtube.com/watch?v=KX5j0Ttcvek


Sesiunea are ca temă, Contribuțiile Omului pentru Siguranță și Securitate, și a fost organizată, în comun, de Ministerul Științei și Tehnologiei (MOST) din Thailanda, GISTDA (the Geo - Informatics and Space Technology Development Agency), Ministerul Educației, Culturii, Sportului, Științei și Tehnologiei (MEXT) al Japoniei și JAXA ( the Japan Aerospace Exploration Agency).

Lucrările acestui eveniment se desfășoară în plen și pe secțiuni (Comunicare și Aplicații prin Satelit, educație și conștientizare privind Spațiul, utilizare Spațiu).

Participanții la eveniment sunt veniți din țările: Australia, Bangladesh, Brunei Darussalam, Bhutan, Canada, Regatul Cambodgia, China, Franța, Germania, India, Indonezia, Japonia, Coreea, Lao, Malaysia, Mongolia, Nepal, Noua Zeelandă, Pakistan, Filipine, Rusia, Singapore, R.S.D. Sri Lanka, Thailanda, S.U.A., R.S. Vietnam.

De asemeni, sunt prezenți la Sesiune și reprezentanți ai Organizațiilor Internaționale.

ONU – COPUOS este prezent prin Amb. Dr. Dumitru – Dorin Prunariu, președintele Comitetului ONU pentru Utilizarea Pașnică a Spațiului Extra-atmosferic, ales pentru perioada 2010 - 2011, și va susține un discurs la Sesiunea plenară de închidere, în ziua de 29 ianuarie 2010.

Dumitru - Dorin Prunariu este singurul român care a călătorit în spațiu, acum 29 de ani.

Mai multe detalii despre APRSAF, Sesiunea a 16 - a se pot citi la:
http://www.aprsaf.org/text/ap16_info.html


Lucreția Berzintu,
26 ianuarie 2010

Vizualizări: 10

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor