Theophil Magus: DESPRE CĂ…TUL AURIT și CĂ…TUL PLATINAT

Theophil Magus:

DESPRE CĂ…TUL AURIT și CĂ…TUL PLATINAT

 

Axiomatica exclamație: “Viața este un că…at!” a devenit astăzi la început de mileniu III, un că…at platinat. De ce astfel?

Ei bine, întotdeauna – începând cu Izgonirea din Rai - revelația  acestei realități, imposibil de contrazis, o ai doar în clipa când calci în că…at și începe să-ți pută. Să-ți pută atât de îngrozitor încât nu mai știi unde să te ascunzi, ca să te cureți… Și chiar și după ce presupunând că te vei curața, cu aprigă sârguință, mirosul infernal te va apăsa, te va vivisecționa nimeni nu va ști câtă vreme - doar tu și Dumnezeu sunteți martori…

Ei bine, în virtutea axiomaticei constatări, mai sus numită, viața a fost mereu un că…at, fără îndoială, aurit. Aurit și pe măsură împuțit, într-o lume care mereu s-a crezut normală. O lume mereu negându-și realitatea.

Dar, acum,  în lumea noastră posedată de: Nazism=Comunism=Terorism Islamic=Dictatura Americană Populistă / în curs de globalizare/, viața a devenit un veritabil că…at platinat. Și – astăzi - chiar tare plăcut, îmbătător de mirositor. Firește, la fel,  într-o lume care mereu se crede normală. Căci – astăzi mai mult ca oricând -  în țara sa, ori globalizat… fiecare popor își merită irecuzabil soarta.

Și, de pe Cruce, etern șoptește Iisus: “Tată, iartă-i, căci nu știu ce fac…”

Din nefericire, El e singurul care crede și rostește astă rugă.

 

 “…dintre norii grei,

 acel ochi de senin, da,

 clipește… plouă…”

Vizualizări: 48

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor