Am fost sunat azi de la o firmă, ce face studii cu privire la consumul de energie. M-a întrebat o domnişoară foarte comunicativă şi veselă, dacă accept să răspund la câteva întrebări. Am acceptat, deşi am atenţionat-o, că sigur nu îi va plăcea de mine. S-a hlinzit puţin profesional, să acopere timpul mort în care am scos-o puţin din ritmul poeziei învăţate şi al previzibilului. Apoi m-a întrebat cine e furnizorul meu de energie. I-am zis că Doamne-Doamne. A tăcut lung, apoi, cu vocea schimbată, cu o uşoară temere în glas, bănuindu-mă probabil de apartenenţa la o sectă, m-a întrebat de consum. I-am zis că nu consum. Urmează linişte.
Ea: Păi şi factura?
Eu: Care factură?
Ea: Factura la energie.
Eu: Păi Doamne-Doamne nu dă factură, de aia am zis că n-o să-ţi placă de mine.
Ea: Păi şi atunci cum?
Eu: Folosesc energie solară.
Ea: Linişte în telefon, dar furtună în capul ei, bănuiesc eu.
Ea: Cum, numai energie solară?
Eu: Evident că nu, bună întrebare ai pus, că doar nu e soare tot timpul, logic. Folosesc şi energie eoliană, spun eu apăsat, ca un slogan dintr-o reclamă.
Ea: Linişte în telefon, dar taifun în capul ei, bănuiesc eu.
Ea: Şi factura, tot aşa?
Eu: Care factură?
Ea: Linişte prelungă, apoi într-un târziu, timp în care probabil că i-a trecut toată viaţa prin faţa ochilor, timp în care fericirile şi împlinirile i s-au transformat dintr-o dată în neîmpliniri, îmi mulţumeşte, bosumflată, pentru amabilitatea de a o asculta totuşi, apoi închide gânditor telefonul.
Păcat, că eram dispus să mai fac puţină conversaţie pe teme de energie, mai ales că iniţial părea o persoană drăguţă şi jovială.

Îmi pare tare rău că nu am putut să-i fac ziua de muncă mai fericită, mai împlinită, mai plină de realizări profesionale. Dar nu mi-a dat măcar şansa să mai las de la mine ceva, pentru consens. Aş fi fost dispus să accept că mi se mai strică uneori şi că trebuie să le repar, să o susţin moraliceşte cu astfel de argumente, în profesiunea ei. Simţitor cum sunt din fire, atitudinea ei m-a pus şi pe mine pe gânduri, dacă nu cumva e adevărată vorba aceea, din ciclul, "Toţi bărbaţii sunt la fel!"

Vizualizări: 127

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor