Topul tinerilor scriitori români - prima ediţie !

Vreau să lansez o provocare pentru toţi cei care sunt interesaţi de literatura şi scriitura tânără. Pe blogul meu (http://geluvlasin.ro) am iniţiat votarea pentru alcătuirea unui top al celor mai cunoscuţi şi apreciaţi tineri scriitori. Sigur că nu pot spune că această variantă nu este subiectivă însă am făcut propunerile pe baza unor criterii de valorizare în funcţie de notorietatea autorului respectiv, aprecierile primite din partea criticii de specialitate, poziţionarea faţă de breaslă, etc. Cu siguranţă că ar fi putut intra pentru propuneri şi alţi tineri scriitori dar vreau să vă spun că asta e prima ediţie şi cu siguranţă următoarele vor încerca să fie cât mai obiective cu putinţă. Deocamdată îmi asum această primă ediţie prin aceste propuneri pe care le-am făcut. Vă invit să participaţi şi voi la votare. Pănă acum, clasamentul arată astfel:

 

 

1. Claudiu Komartin - 26 voturi

2. A. Ruse - 20 voturi

3. Stoian G. Bogdan - 14 voturi

4. Răzvan Ţupa - 13 voturi

5. Sorin Despot - 11 voturi

6. Cosmin Perţa - 10 voturi

7. Marin Malaicu Hondrari, Dan Coman şi Miruna Vlada - 9 voturi

8. Domnica Drumea şi Ana Dragu - 8 voturi

9. Teo Dună, Adela Greceanu şi Andra Rotaru - 7 voturi

10.John Florin Partene - 6 voturi

 

In luna mai 2011 primii 3 clasaţi vor fi invitaţi în Republica Literară Telcia la "Întâlnirile de la Telciu" şi vor fi premiaţi în cadrul unei "ceremonii" atipice :) Vă mulţumesc pentru sprijinul acordat !

* IMPORTANT !!! update 29 noiembrie 2010 - cu interesante modificări în clasament !

1. Claudiu Komartin - 44 voturi
2. A. Ruse - 32 voturi
3. Răzvan Ţupa - 29 voturi
4. Stoian G. Bogdan (sgb) şi Sorin Despot - 22 voturi
5. Dan Coman - 21 voturi
6. Teo Dună - 19 voturi
7. Marin Malaicu Hondrari şi Cosmin Perţa - 18 voturi
8. Ana Dragu - 12 voturi
9. Miruna Vlada şi Andra Rotaru - 11 voturi
10. John Florin Partene şi Domnica Drumea - 8 voturi
11. Adela Greceanu - 7 voturi


Pentru votare accesati: http://geluvlasin.ro - in coloana din dreapta o sa descoperiti lista scriitorilor propusi pentru vot. Avem acolo şi o listă cu tineri critici :)

Vizualizări: 173

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de conu marius viorel pe Decembrie 3, 2010 la 9:03am
@ gelu...
aproape m-a emotionat zambetul acesta orbitor ; ce mi-a sfasiat in doua fata...
dupa 40 de ani?...
hum...
de ce nu dupa 50 , 60 sau 70...
lasa justificarile pentru altii si mergi mai departe...
:-)
Comentariu publicat de dumitru turluianu pe Noiembrie 29, 2010 la 9:00pm
Aceasta provocare pentu cei interesati de literatura si scriitura tanara,nu este o intrecere,un maraton.Am citit multe poezii scrise de persoane care sunt mult deasupra unora din aceasta breasla. Sper sa nu supar pe nimeni! Adevaratele valori din reteaua literara,nu cred ca-si vor afisat numele in acest clasament.Poezia,literatura,scrisul ,sunt o arta,daca sunt facute din inima.Lasati acest clasament pe seama celor ce citesc cele scrise ,de acesti poeti scriitori,etc! Lasati acest clasament pe seama celor ce li se incetoseaza ochii ,de lacrimi si incantare in urma celor citite. Doar ei traiesc poezia, literatura,scrisul, cu adevarat! Deci dupa mine acest clasament, este lovit de nulitate absoluta!
Comentariu publicat de Gelu Vlaşin pe Noiembrie 29, 2010 la 8:00pm
Pentru clarificari necesare: mi-am propus a merge pe sistemul profesionist din occident unde tanar scriitor inseamna un autor pana in 40 de ani - si cam asta-i de fapt adevarul ! abia dupa 40 de ani ar trebui un scriitor sa considere ca a depasit prima faza existentiala in literatura !
Comentariu publicat de Reteaua literara pe Noiembrie 29, 2010 la 4:58pm
Doamna Filip are perfecta dreptate ! Din cauza asta am apreciat ca pot intra in acest clasament autori pana in 40 de ani :) Ramane de vazut cati dintre cei aflati actualmente in top vor confirma asteptarile. Credem ca cel putin jumatate dintre cei propusi - daca nu cumva chiar un procent mai mare...
Comentariu publicat de Reteaua literara pe Noiembrie 29, 2010 la 4:53pm
Stimate domnule Cojocaru, asta si facem ! Lasam evaluarea pe mana criticilor avizati si a colegilor de breasla. Va asigur ca cei care voteaza sun cei mai in masura sa stabileasca aceasta clasificare. Sunt cei care stiu prea bine cu cine au de-a face, sunt cei care au citit cartile scriitorilor propusi pentru top sau cel putin au avut ocazia sa ia "pulsul" textelor.
Comentariu publicat de res, res pe Noiembrie 29, 2010 la 4:52pm
din principiu dezaprob astfel de actiuni a caror scop este subordonarea in contextul in care subordonarea (ierarhizarea) nu este un principiu democratic
Comentariu publicat de Eugen Cojocaru pe Noiembrie 29, 2010 la 2:12pm
Se va ajunge exact ca in Occident, unde se manipuleaza f. bine, cine are gasca, relatii mediale etc. mai tari!! Asa s-a distrus si muzica de ex. - priviti ce nulitati iau premiile Oscar, Emmy etc.. Lasati, domnilor, evalurea pe mana criticilor avizati si a colegilor de breasla!
Comentariu publicat de adriana rodica barna pe Noiembrie 29, 2010 la 8:49am
Las gruparea sa isi stabileasca ierarhia de moment.Astept rezultatul.
Comentariu publicat de Terezia Filip pe Noiembrie 29, 2010 la 7:41am
1. Valoarea are o varsta eterna. Promovarea tinerilor a devenit slogan de lemn, vorbărie zgomotoasă care nu se aude la nemţi, la francezi, la italieni etc. Ascensionezi dacă ai forţă şi valoare, dacă eşti bun, dacă treci interviurile şi testele etc.dacă ai talent şi ai mesaj, dacă dai probe de talent şi personalitate în sensul cel m ai bun al cuvântului.
2. Apreciez şi iubesc tinerii harnici, talentaţi, minunaţi, entuziaşti, doar lucrez cu tineri. Dar îi învăţ mai întâi să aibă mesaj, să aibă propria valoare, să aibă opinie, să nu intre-n arenă dezarmaţi şi vulnerabili, să se grăbească încet, să devină serioşi şi profunzi. Steinhard definea cam în acest fel destinul ideal: Fii înţelept şi harnic la tinereţe, entuziast şi profund la senectute. El vedea lucrurile puţin inversat faţă de opinia generală, comună.
E nevoie să te adânceşti în tine însuţi mai întâi, să devii profund şi serios în ceva , să stăpâneşti domenii, să fii ceva. Nu să-ţi faci nume ca apoi să poţi denveni, Nicidecum.
3. Când ai 40-50 de ani şi priveşti în urmă, vezi singur cât de naiv erai la 20-25-30.Iar vârsta, cu fiecare an îi conferă individului valoare, frumuseţe şi profunzime, un fel de tinereţe şi de forţă pe care trebuie să te maturizezi ca să le înţelegi.
Primii 3-4 sunt deja consacraţi. Am sa vad cu cine votez . Nu îi cunosc foarte tare pe cei de sub locul 4.
oricum felicitări galeriei întregi!
Comentariu publicat de Liviu-Ioan Muresan pe Noiembrie 28, 2010 la 4:58pm
Ana Dragu. Că-i din Bistriţa. Ar fi şi Dan Coman, dar deja e superpremiat. Aşa că o susţin pe Ana :)

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor