Păşesc agale , îndepărtând din drumul meu frunzele uscate de-a sa menire , semn că a început o nouă toamnă , moment de a ne uita în hambare la bucatele adunate sau la economiile facute până în acest moment .
       Ce rost ar avea , au trecut mai bine de 20 de ani de la revoluţie şi visul de a o duce mai bine este o himeră , dorinţa de libertate ne-a împins atât de departe încât ne-am călcat principiile şi valorile morale.
       Am obosit să critic oameni care se întitulează români, să fiu condus de marionete ce nu-şi pot cârmui propriul destin prin forte proprii , nici decum a milioane de urmaşi ai Daciei , să organizez activităţi pentru români şi despre România fără să observ un interes necondiţionat din partea autorităţilor române sau cel puţin să trezesc orgoliul vreunui compatriot de a afirma ca este român .
      Şi acum îmi răsbate în timpane strigătul “NOI NU NE VINDEM ŢARA” , aluzie la dorinţa investitorilor străini de după decembrie ‘89 de a schimba ceva pe planşa economică a României. Însă noi , cu talentul ieşit din comun , demonstrat de-a lungul istoriei , în a lua decizii inadecvate uneori chiar tâmpite acum o dă-m (ŢARA) pe doi bani , nici macar pe doi lei. Mă doare să văd cum ţara mea se ofileşte şi la sfârşit v-a cădea asemenea frunzelor de toamnă , zdrobită de o mână de ciocoi şi non-valori .
      Totu-i la fel , …părinţii îşi pun odraslele în fruntea partidului (aripa tânără , a lipitorilor pe avuţia ţării) , oamenii de reală valoare din cultura , ştiinţă , sport , etc. nu sunt apreciaţi la valoarea lor , viaţa este pe zi ce trece mai grea , şmenul şi şpaga este practică uzuală în toate domeniile iar , ultimul lucru care ne face să mai uităm de această situaţie este sportul rege , fotbalul .
      Am avut şansa să fiu părtaş la modificările de care a avut parte Germania şi Spania prin trecerea la Euro : devalorizare , scaderea nivelului de trai , şomaj , dezamăgire… însă întind să cred că noi le avem pe acestea de mult timp , ceea ce ne lipseşte este doar moneda unică .
      Nu stim care ar fi efectele pozitive pe care le-ar avea asupra economiei României intrarea în spaţiul european, deoarece noi nu avem oameni în posturi strategice care să aibă pregătirea necesară , nu deţinem o morală occidentală , un respect pentru strămoşii noştri , o educaţie civică , etc. Dacă mă uit la Anglia ,pot spune că poate fi un exemplu pentru români în sensul că , au o economie ce depinde de ea însuşi , sunt promovaţii oamenii de reală valoare, îşi păstreză şi respectă valorile naţionale , culturale şi religioase etc. , într-un cuvânt nu merg cu valul sau cu grupul şi acest lucru se vede prin situaţia actuală (BUNĂ) în care este.
Este toamnă şi aş vrea să nu se mai sfârşească .

      De ce ?, ar întreba unii.

      Este foarte simplu, încălzirea este mai scumpă , autorităţile vor fi surprinse nu stiu pentru a câte-a oară de înghet şi de primii fulgi de zăpadă , medicamentele nu sunt gratuite , mâncarea de sărbători v-a fi mai scumpă decât afară , fără a mai ţine cont de comparaţia venitul net- preţ ,care tinde să bată record după record.
      Ce bine ar fi dacă s-ar putea da timpul înapoi pentru a face o altă alegere politică, să alegem oameni care nu au avut de-a face cu sistemul socialist si cu practicile de furt în masă, să facem privatizările în interesul ţării şi al locuitorilor acesteia , să promovăm turismul românesc ,etc. , însă această dorintă pare a fi imposibil de realizat .
      Cred cu încăpăţânare că a venit momentul ca dupâ atâţia ani să mai avem parte şi de o raţie de fericire .Ceea ce ne rămâne de făcut de acum înainte este să fim mai obiectivi în preferinţele noastre politice ,să ne trasăm obiective precise pentru a ajunge la o bunăstare comună şi să punem suflet pentru ţara noastră ROMÂNIA.

     Vă salut şi la mai bine.

Vizualizări: 48

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor