Eşti într-un sat într-o zi de sărbătoare; tot ţăranul îşi îmbracă hainele cele mai noi şi apare la rugă. Hainele îl incomodează vizibil, iar îngâmfarea îl obligă la un surâs de patron. Muzica populară ieftină te izbeşte în ceafă asemenea unui par, copiii mici aleargă turbaţi printre oameni mari. O rază de lumină reflectată de caninul din aur al primarului îţi bruschează irisul…
Ne vedem la… a,nu.

La discotecă îţi zâmbeşte un ordinar la uşă, acest iobag ar fi în stare să-ţi cânte chiar el. Urmează dansuri de ţărănime obosită, cu mâinile în buzunar. Ocazional mai apare şi câte un ţăran beat şi ultraşmecher ce-ţi pune voma în mişcare.
Te zbuciumi sub pătura iubitoare, tristeţea ta de cârtiţă îţi provoacă convulsii. Sufletul agitat se plimbă prin tot corpul, vântul bate în geam cu şoapte de neînţeles.
Pe stradă trece Vitoria Lipan.., dar tot ce se întâmplă e prea târziu.

Am un amic care nu a intrat niciodată într-un muzeu; preferă să meargă la bordel, spune că acolo are parte de sexpoziţii.

Stâncăria mea rustică, a devenit ultrarustică, adică e lăsată cam în paragină. Printre tufele de Tujopsis şi Juniperus au crescut două tulpini de crizanteme; crizantemele alea rustice (îmi place cuvântul) care se duc la morţi, şi care uneori şi cresc din morţi. Bineînţeles după ce îi rod viermii. Din acest motiv cred că sunt aşa bogate cele din cimitir. Oricum ruginiul lor contrastează plăcut cu violetul brânduşelor de toamnă răsărite printre tulpinile de iederă ce înăbuşă tufele de pyracantha. Mie îmi plac pentru că sunt toxice…
Uneori meditez în apropierea stâncăriei, se duce acolo o aprigă luptă pentru supravieţuire, la fel ca şi în societatea noastră. E drept că în mica mea amenajare se respectă legile viului inferior, dar în societate mai există doar un singur judecător drept: Moartea (încă).

Vizualizări: 44

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor