Vă prefaceți că nu știți cine e Alexandru Vakulovski?

Ce fac toți mai marii funcționari ai culturii române pentru a-l sprijini pe Alexandru Vakulovski în redobândirea cetățeniei? Toți acei mari oameni din cultura română care stau prin USR-uri și ICR-uri și se împopoțonează cu funcții care mai de care? Probabil tac de frică să nu își piardă locul sau calculează dacă este profitabil să tacă sau să zică ceva! Sau poate așteaptă să ia și Al. Vakulovski Premiul Nobel și atunci, vai, toți o să și-l asume, o să vorbească despre importanța lui în literatura română ! Pentru că doar atunci se înghesuie să iasă în față când au ceva de câștigat! Între timp își iau sacoul, cravata, un aer grav și important și vorbesc lumii despre literatura română! Și spun cum se străduiesc să o promoveze dincolo de granițe, cât de înaltă e, ea, cultura română! Dar ei nu spun niciodată că în lumea asta literară există și nenumărate orgolii și interese, Doamne ferește să se știe cât de corupți pot fi și marii literați, cum se pot promova și nonvalori atâta timp cât aceste nonvalori știu să danseze cum le cântă cei care dețin puterea și influența în lumea literară!
Scriitorul Alexandru Vakulovski este umilit, ignorat, ba chiar amenințat (extraordinar, cum a îndrăznit să scrie pe internet despre ce îi face statul român, funcționărimea română?!), iar cei ce reprezintă cultura română dorm. Doar e cald și bine în culcușul lor, de ce s-ar trezi? Dar toată funcționărimea română uită că funcțiile vin și trec, dar Al. Vakulovski va rămâne scriitor și va mai scrie cărți de valoare în literatura română!
Nu puteți fi liberi nici acum pentru că vă e frică că nu veți mai avea funcții de președinți, vicepreședinți ai instituțiilor culturale, pentru că nu veți mai ajunge asistenți, lectori, conferențiari și profesori universitari, pentru că nu o să mai câștigați premii literare? Unde sunteți toți cei care aveți pretenții la locuri în manuale și în istoriile literare atunci când vine vorba de a lua atitudine în favoarea valorilor culturii române? Vă ascundeți? Vă e frică? Vă prefaceți că nu știți cine e Alexandru Vakulovski?

Vizualizări: 172

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Ion Burhan pe Februarie 24, 2010 la 8:07pm
Trebuie neaparata ajutat,sa strangem cumva semnaturi pentru el ca doar nu va asteptati sa o faca oficialii in urechile carora mai rasuna inca refrene de Cazancioc . Alexandru se incadrase perfect in cultura romana, era deja unul de-al nostru.
Ironia sortii face ca o multime de rusofoni au deja cetatenie romana si el, care a dorit-o ani in sir a fost recompensat cu o expulzare.Se invoca legea , ca in toate cazurile cand se fac abuzuri la adapostul ei.
Comentariu publicat de Alexei Bergmann pe Februarie 24, 2010 la 6:06pm
Il cunosc pe Alexandru personal. Am auzit despre nemernicia care i s-a intamplat. Shi sunt convins ca in cazul lui chiar ca ar fi putut fi vorba despre tratament prioritar, fara gainaria asta de expulzare. Oricum ar fi Alexandru, orice ar fi facut, ma refer aici la chestiutzele astea administrative, nu cred ca "abaterea" lui a fost atat de grava incat sa fie eliminat din tzara. Iar datu' asta afara nu e o rushine pentru Alexandru, chiar din contra, e o rushine pentru toata shleahta asta de nenorocitzi care nu au shtiut sa faca nimic mai bun decat sa aplice legea ca la carte. Ca shi cu tzaranca aia care a furat o gaina shi face pushkarie :-))) Shi foarte bine spui ca daca Alexandru ar fi luat Premiul Nobel, asta in mod evident i-ar fi anulat toate probleme cu repatrierea, cu buletinu', cu cetatzenia etc. etc. etc. shi s-ar inghesui toata scriitorimea shi nu doar pentru a-shi face poze cu el, in marea graba de a-shi face o relatzie publicitara cu unu' care a reushit... Tot sprijinul meu pentru Alexandru, care imi este drag shi orice ar fi nevoie de semnat in sprijinul lui, semnez cu toata convingerea.
Comentariu publicat de Doina Manea pe Februarie 24, 2010 la 4:40pm
Cu umilinta trebuie sa recunosc ca nu stiu cine este Alexandru Vakulovski. Asi putea sa intru in Google si sa aflu dar pentru ca m-am inscris la Reteaua Literara, prefer sa-mi afisez ignoranta si sa aflu despre acest scriitor direct de la cei care ii cunosc viata si i-au citit cartile. Banuiesc ca daca s-a facut referire la Premiul Nobel (pt. literatura, da?) atunci tematica lui AV este asemanatoare cu cea a Hertei Muller.
Doina
Comentariu publicat de YigruZeltil pe Februarie 24, 2010 la 4:34pm
Aştept cu mare nerăbdare clipa în care la şcoală se va face chiar şi (da!) poezie cu adevărat contemporană, "contemporan" însemnând la mine ce aparţine ultimilor 10-15, hai fie 20, de ani. Cărtărescu, de pildă, s-a lăsat totuşi de poezie de mai bine de 15-16 ani!... Serios vorbind, mulţi vorbesc în dispreţ faţă de poezia "modernă" (evident, ei se referă la cea contemporană, dar în termenul de modern intră şi un, de pildă, Nichita Stănescu, care are avantajul girului...), doar că în necunoştiinţă de cauză... Sunt destui poeţi actuali pentru toate gusturile şi nicio pădure n-are doar uscăciuni.
Comentariu publicat de TIMERMAN DUMITRU pe Februarie 24, 2010 la 1:30pm
Care comunism? ca nici socialism nu a fost...acum capitalismul este la putere si "afacerile" cu acte in regula...
Comentariu publicat de ionescu petru pe Februarie 24, 2010 la 12:33pm
Asta-i situaţia, chiar şi o parte a elitei culturale şi artistice româneşti funcţionează pe principii mafiote pentru un "ce profit", că cică a venit vremea implicării active a intelectualului în viaţa cetăţii! (tare, nu?!)
Comentariu publicat de Mateescu Ion pe Februarie 24, 2010 la 11:46am
Azi in Romania comunismul exista dar sub mai multe infatisari...sub masca democratiei se ascund interese materiale a demnitarilor ,interese si afaceri a caror dimensiune depasaste pe cea din comunism...Azi ,daca ti se face o nedreptate ,nu mai poti sa te plangi nicaieri...asa ca azi toti tac mai mult decat in comunism...nu mai exista o scara a valorilor ,totul e amestecat ,tocmai pentru a se infiltra nulitati in sistem...Daca esti "infipt "bine in partid reusesti peste tot...Daca nu ai sprijin politic ,esti pierdut....Asta e situatia in Romania de azi!
Comentariu publicat de florin predescu pe Februarie 24, 2010 la 7:13am
Comentariu publicat de Ioan Matiut pe Februarie 23, 2010 la 7:15pm
Oana, Marius Lazurca noul ambasador la Chisinau il va ajuta sigur daca merge la el. Marius a fost directorul Centrului Cultural Judetean Arad si redactor la Orizont inainte de a pleca in diplomatie. Face parte din noua generatie de diplomati necontaminati de sistem. Este inteligent si sensibil la problemele celorlalti. Sa apeleze la el cu incredere.
Comentariu publicat de Dedu Vasilgu pe Februarie 23, 2010 la 1:52pm
Din incompetenta nu fac nimic pentru Vakulovski. Si atunci se prefac ca nu stiu.

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor