Frumoșii nebuni ai literaturii universale - Marin Sorescu

ADAM -  Marin Sorescu

Cu toate că se afla în rai, Adam se plimba pe alei preocupat şi trist  pentru că nu ştia ce-i mai lipseşte.
Atunci Dumnezeu a confecţionat-o pe Eva dintr-o coastă a lui Adam și primului om atât de mult i-a plăcut această minune, încât chiar în clipa aceea și-a pipăit coasta imediat următoare, simţindu-şi degetele frumos fulgerate de nişte sâni tari şi coapse dulci ca de contururi de note muzicale.
O nouă Evă răsărise în faţa lui. Tocmai îşi scosese oglinjoara și se ruja pe buze.
„Asta da viaţă!“ a oftat Adam Și-a mai creat încă una.
Şi tot aşa, de câte ori Eva oficială se întoarcea cu spatele, sau pleca la piaţă după aur, smirnă şi tămâie,
Adam scotea la lumină o nouă cadână din haremul lui intercostal.
Dumnezeu a observat această creaţie deşănţată a lui Adam.
L-a chemat la el, 1-a sictirit dumnezeieşte, și 1-a izgonit din rai
Pentru.....suprarealism.

Vizualizări: 139

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de florin stana pe Aprilie 26, 2015 la 10:20pm

Nu mă supăr, doamnă! Nu mă mai supăr! Nu mă mai supăr, dar gustul care mi-a rămas după acest scandal fără sens, este unul amar! Foarte amar!

Comentariu publicat de Dominique Iordache pe Aprilie 26, 2015 la 7:12pm

Domnule  florin stana , vă rog să nu vă supărați, nu am nimic cu dvs. și nici nu am ce să reproșez postărilor. Am făcut o singură observație, care mai degrabă era constructivă... Dialogul meu cu Aurelia -Albatros ( care mai degrabă era un Aureliu) viza, de altfel, altceva. Imi cer scuze dacă am lăsat altă impresie!

Comentariu publicat de florin stana pe Aprilie 26, 2015 la 2:03pm

Doamnă dominique iordache, nu vreți totuși, să lăsați baltă această polemică vis a vis de postările pe care le fac? Nu cred, că aceste postări ale mele, au adus vreo jignire! Am intrat pe acest SITE literar la îndemnul Adrianei Rodica Barna, care mi-a spus că voi găsi niște oameni deosebiți! Totodată sunt legat sentimental de Bistrița domnului Vlașin! Oraș, care-mi este foarte drag! N-aș dori să-mi schimb impresia despre OAMENII acestui SITE! Este ultimul dialog, care-l mai port cu domnia voastră! Din acest moment, considerați, că sunt inexistent! Ignorați-mă! Vă mulțumesc.

Comentariu publicat de Dominique Iordache pe Aprilie 26, 2015 la 1:38pm

Doamnă Aurelia Albatros, pe acest site, ca și pe alte site-uri literare, de altfel, fiecare are felul lui de a lectura și calitatea lui. Mulțumesc pentru „sfaturi”! :) 

Comentariu publicat de florin stana pe Aprilie 26, 2015 la 11:31am

Eu nu v-am interzis comentariile! Sunt convins, că l-ați cunoscut! Revista RAMURI se confundă cu Marin Sorescu. Sau mai bine-zis, când spui RAMURI, spui Marin Sorescu!

Comentariu publicat de Dominique Iordache pe Aprilie 26, 2015 la 11:15am

Domnule florin stana, de când pe „Rețeaua literară” nu sunt permise comentariile? Eu nu am făcut decât o remarcă, sub impulsul amintirii (l-am cunoscut personal pe poet)... Vă rog să renunțați la acest ton, mi-am dorit un dialog sincer, real, calm, nu sunt adepta răspunsului tăios, țâfnos! Nu am acuzat pe nimeni de nimic, am expus o opinie! Să încercăm să ne respectăm și să revenim la un ton civilizat în acest spațiu! Mulțumesc!

Comentariu publicat de florin stana pe Aprilie 26, 2015 la 2:33am

Și încă ceva... Spunând "Valoare uitată", n-am avut nici o clipă gândul de a denigra memoria acestui mare poet, ci din contră!!! Și, cu asta, basta! (de la Tudor Vianu, citire)

Comentariu publicat de florin stana pe Aprilie 26, 2015 la 12:18am

Care este problema dumneavoastră, doamnă ? Dacă eu consider, că Marin Sorescu este o Valoare uitată, care este problema dumneavoastră? Am adus vreo acuză domniei voastre? Sunt destui cei, care l-au uitat! Sau poate că această postare a mea, v-a reamintit și dumneavoastră, că într-adevăr Marin Sorescu a fost uitat! Dacă v-a reamintit, atunci e bine! Dacă într-adevăr nu l-ați uitat, atunci e și mai bine! Acestea fiind spuse, aș dori să încheiem această discuție, care nu are niciun sens!

Comentariu publicat de Dominique Iordache pe Aprilie 25, 2015 la 11:48pm

Doamna  Aurelia-AlbAtros , așa ați putea să spuneți și despre Eminescu, și despre Arghezi, și despre Nichita Stănescu...Doar cine nu are tangență cu literatura poate să-l...uite pe Marin Sorescu! Și să fie clar, nu vorbim despre cazurile de rebut socio-cultural...

Comentariu publicat de florin stana pe Aprilie 25, 2015 la 7:08pm

Dac-aș spune, că nu-mi place aș fi un ipocrit! Nu sunt, ipocrit! Foarte frumoasă! Mulțumesc!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor