Toţi cei care mi-au trecut vreodată prin viaţă m-au făcut ceea ce sunt astăzi. Doar că unii au pus în mine bucuria cu care mă trezesc dimineaţa iar alţii au pus gustul amar al nedreptăţii. Din încercări mi-am luat siguranţa cu care stau dreaptă în faţa unei noi greutăţi – pentru că le cunosc bine, greutăţile – şi ştiu că trec. Iar eu rămân.

            Am mers în zig-zag. Am luat startul de mai multe ori, în direcţii diferite. Am ajuns astăzi într-un punct pe care îl puteam atinge mult mai devreme dacă mergeam în linie dreaptă spre el.

            Dar aceea care ar fi ajuns nu aş fi fost eu.

            Fără toţi cei cu care m-am ciocnit pe drum nu aş fi fost ceea ce sunt. De ce atunci nu aş mulţumi la fel celor care m-au lovit, ca şi celor care m-au alinat? Mulţumirile au două capete: cu unul ating pe cei cărora le sunt adresate, iar cu celălalt te ating înapoi pe tine. De aceea mulţumirile care se lovesc în faţă de un zid nu sunt timp pierdut şi vorbe irosite, pentru că rămâne atingerea pe care ţi-o aduc ţie.

Vizualizări: 72

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Elisabeta Luşcan pe Noiembrie 14, 2013 la 11:08am

Drumul vieţii se parcurge în zig- zag! Ai dreptate, Simona!

Comentariu publicat de Ilona Braica pe Noiembrie 13, 2013 la 10:40pm

Asa e, ai dreptate, fiecare palma pe care ti-o da soarta te face parca si mai pregatit pentru ce urmeaza, parca te caleste, apoi asa cum spui, daca ai fi mers drept ai fi ajuns mai devreme, dar nu mai erai aceeasi, acum esti mult mai bogata, in experienta de viata. Bune, rele, le ducem toate cu noi, te contrazic, ele nu trec, ele se ascund dor intr-un colt de suflet, ar trece doar daca nu ne-am mai aminti niciodata de ele, daca nu ne-ar mai intoarce niciodata gandul la ce a fost, doar iertam, trecem cu vederea si speram ca data viitoare vom sti sa ne ferim,...

Insignă

Se încarcă...

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor