Zilele Convorbiri Literare, aprilie 2014

Tocmai s-a incheiat cea de-a XVIII a manifestare a “ZILELOR REVISTEI CONVORBIRI LITERARE”, Iasi 24 – 26 aprilie 2014.

Au fost invitati mari scriitori din tara si strainatate, participand peste 70 de personalitati culturale precum: Ana Blandiana, Romulus Rusan, Arcadie Suceveanu, Leo Butnaru, Mircea Tomuş, Gisèle Vanhese, Florentin Palaghia, Nicolae Tzone, Ecaterina

Evanghelescu, Christian W. Schenk, Angela Baciu, Adrian Alui Gheorghe, Mircea A. Diaconu, Nicolae Scurtu, Dionisie Duma, Angela Furtună, George Vulturescu, Nicolae Leahu, Sterian Vicol, Maria Şleahtiţchi, Val Butnaru, Carmen Mihalache, Lia Faur, Cristian Livescu, Vasile Spiridon, s.a.

Invitatul de onoare al acestei editii a fost Constantin Chiriac - directorul Festivalului International de Teatru de la Sibiu, care a sustinut conferinta "Diplomatia culturala".

 Unul dintre colocvii a avut ca tema 150 de ani de la fondarea Societatii "Junimea", iar un altul  despre Ion Bogdan (1864-1919) si Corneliu Stefanache (1933-2009) - directori ai revistei "Convorbiri literare" (1902-1906 si 1972-1976). Invitatii au putut viziona si o expozitie inedita “Arhitectura credintei in Iasi”, expozitie organizata de Directia Judeteana pentru Cultura Iasi.

In ultima seara au urcat pe Podiumul poetic si au sustinut lecturi, pe scena Teatrului “Luceafarul” din Iasi, scriitorii: George Vulturescu, Angela Baciu, Daniel Corbu, Radmila Popovici, Emilian Marcu, Angela Furtuna, Dionisie Duma, Cristina Dascalu, Leo Butnaru, Liviu Apetroaie, Sterian Vicol, Luminita Amarie, Arcadie Suceveanu, Lia Faur, Paul Gorban, Gheorghe Vidican, fiind acompaniati cu un program special de Orchestra Simfonica a Filarmonicii de Stat “Moldova” din Iasi – “Cvartetul Vox Artis”

(in imagine: Angela Furtuna, Christian W.Schenk, Angela Baciu, Ana Blandiana - arhiva foto: Angela Baciu)

In final, s-au acordat si Premiile revistei "Convorbiri literare", Iasi, 2014.

A urmat acordarea Premiilor anuale ale revistei “Convorbiri Literare”.

Juriul alcătuit din membrii redacţiei a acordat următoarele premii:

Premiul pentru REVISTE: Revistei ATENEU, Redactor şef Carmen Mihalache– pentru continuitate în afirmarea literaturii de calitate -

Premiul pentru TRADUCERE: LIVIA IACOB, ROXANA PATRAŞ

Premiul pentru POEZIE: GHEORGHE VIDICAN, NICOLAE TZONE

Premiul pentru PROZĂ: GABRIEL CHIFU, MIRCEA TOMUŞ

Premiul pentru ISTORIE LITERARĂ: NICOLAE SCURTU

Premiul pentru ESEU: MIRCEA MIHĂIEŞ, SORINA BĂLĂNESCU

Premiul de Excelenţă: CONSTANTIN CHIRIAC

Opera omnia: ANA BLANDIANA

A fost editie reusita, un eveniment organizat de Uniunea Scriitorilor din Romania, Filiala Iasi in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi, Consiliul Judetului Iasi, Directia Judeteana pentru Cultura Iasi. Am fost bucuroasa si onorata sa-mi revad colegii, sa fiu pe aceeasi scena cu mari scriitori romani, sa particip la diferite actiuni culturale, lansari si lecturi, sa ascult povesti si istorioare despre literatura noastra si prietenii literare si …cate si mai cate.

(Angela Baciu)

 

Vizualizări: 671

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de ana ardeleanu pe Mai 6, 2014 la 9:41am

Felicitări!

Comentariu publicat de Lucretia Berzintu pe Mai 5, 2014 la 12:52pm

Minunat! Felicitări!

Comentariu publicat de Adrian Grauenfels pe Mai 5, 2014 la 10:59am

Superbe manifestari... ma bucur sa vad in foto pe cele doua Angele si pe Ana Blandiana , impreuna faceti o academie literara... Felicitari !

Comentariu publicat de DUMITRU TIMERMAN pe Mai 5, 2014 la 10:27am

Manifestările literare de la Iaşi au devenit o tradiţie, iar tradiţia se identifică în mod fericit cu nemurirea literaturii române...Felicitări tuturor literaţilor români de pretutindeni.

Comentariu publicat de Benoni Todica pe Mai 5, 2014 la 9:24am

Bravo voua! SUNTEM MANDRII DE VOI FRATILOR !!!

Comentariu publicat de Terezia Filip pe Mai 5, 2014 la 7:58am

Mă bucur pentru reuşita  frumuseţe a acestei manifestări ce mă face să reflectez la importanţa Junimii... Felicitări organizatorilor şi premianţilor, tuturor participanţilor!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor