Ion stelian's Texte

Panou de comentarii (180 comentarii)

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

La 7:31am on Decembrie 08, 2018, Sin G. Dumitru (Titi) i-a dăruit utilizatorului ion stelian un cadou...
Cadou
Sărbători de iarnă fericite !
La 3:21pm on Ianuarie 07, 2014, Irina Lucia Mihalca i-a dăruit utilizatorului ion stelian un cadou...
Cadou
La multi ani cu sanatate, bucurii si impliniri, de ziua onomastica!
La 2:10pm în Noiembrie 22, 2013, ion stelian a spus...

 
Evocari DAN PUICAN  „Născut la începutul anilor 30 la Oltenița, târg pitoresc cu istorie bogată și vad de trecere peste Dunăre, Dan Puican reușește, prin studiu și perseverență, să devină unul dintre cei mai importanți regizori de teatru radiofonic din istoria Radioului românesc. A debutat la Teatrul din Baia Mare în 1956, ca actor, făcând parte din aşa-zisa "generaţie de aur". A fost actor la Teatrul din Braşov, iar din 1963 este regizor artistic la Radio­difuziunea Română. Inepuizabilul Dan Puican ... Din cele peste 1.000 de piese şi scenarii de radio pe care le-a pus în undă, cea mai dragă i-a fost integrala Cehov, avându-i în distribuţie pe cei mai mari actori ai anilor ’80, precum: George Constantin, Gina Patrichi, Victor Rebengiuc, Mircea Albulescu, Valeria Seciu, Silvia Popovici, Gheorghe Cozorici, Ştefan Iordache, Mihai Fotino, Mitică Popescu, Ion Caramitru, Ştefan Radof. Radioul i-a dat posibilitatea să colaboreze cu toţi marii actori ai acestei ţări, aceasta fiind suprema sa satisfacţie în cei peste  48 de ani de radio... Multi ani "Maestre !"
  Ascultati aici una dintre minunatele  piese  ale D-lui:   http://www.trilulilu.ro/muzica-diverse/a-p-cehov-cerere-in-casatorie-regia-dan-puican
 ... Este un exceptional si amuzant studiu dramatic despre oamenii singuri, confuzi, care nu-si mai gasesc locul si echilibrul. In calea fericirii le sta insasi natura lor, temperamentul impulsiv. Se face din tantar armasar : conflictul porneste intotdeauna de la un fleac, o copilarie si se desfasoara in tirade de insulte greu de oprit.
« Cehov alatura de multe ori sublimul de ridicol si le intareste prin contrast pe amandoua. Nimic mai departe de rasul lui decat zeflemeaua rautacioasa »
Al. Philippide

La 8:39am în Noiembrie 22, 2013, ion stelian a spus...

Invitatie ! - Azi de la ora 15:00 la emisiunea de teatru radiofonic de la Radio www.prodiaspora.de Realizator - Ion Stelian din Covasna - "Piesa, scrisă pentru un spaţiu neconvenţional, are ca punct de plecare visul unui emigrant în Anglia, care speră la o viaţă mai bună. Ameninţat de bănci, de executare silită, copleşit de lipsuri, personajul face o incursiune în realitatea românească post-decembristă cu umor, ironie, dar şi cu amărăciunea celui care trebuie să accepte umilitoarea «slujbă» de escort. Emigrarea este o soluţie de criză, chiar dacă pentru unii înseamnă renunţarea la principii, la demnitate. Actorul de la Teatrul «George Bacovia» îşi petrece timpul liber tot pe scenă, dar cu trupa recent înfiinţată. „Orice actor are ideea de a fi independent. Cum Bacăul nu avea aşa o trupă, am zis de ce să nu fac eu una. Am mai găsit doi colaboratori, pe Ciprian Cârstiuc, care şi el este actor, şi pe Rareş Mardare, absolvent de Filosofie, şi ne-am apucat de treabă. Ceea ce facem noi este mai mult decât stand-up comedy. E cultură urbană. Piesele le facem din subiectele zilei sau chiar din ceea ce avem în faţa ochilor. Nu mergem spre vulgar, ci facem umor inteligent.” (Valentin Braniște). Luna cadourilor ! Incepand cu data de 1 Decembrie 2013, Radio ProDiaspora isi va imbunatati tehnica de transmisie pentru a mari calitatea receptiei programelor noastre de catre ascultatori! Din acest motiv vom putea fi ascultati si pe site (cu orice browser, cu exceptia Internet Explorer) Pentru a verifica daca ne puteti receptiona, va rugam sa dati clik pe serverul de proba: http://webcad-landmann.de/Player/player.html Ramanem disponibili si aici: http://www.prodiaspora.de/prodiaspora.m3u

La 10:07am în Iulie 13, 2013, ion stelian a spus...

Cand doriti  ... Teatrul radiofonic -  evocari Mari actori ai Romaniei  , povesti clasice , basme audio, Joia si vinerea de la ora 15:00 aici la : radio www.prodiaspora.de In frumoasa limba romana , sunt mandru de tara mea , cultura romaneasca nu se va pierde niciodata ! ...Multumesc ca veniti in lumea mea. Ma rog din suflet sa gasiti in ea ceea ce cautati, si sa plecati mai bogati...

La 9:44am în Iulie 3, 2013, ion stelian a spus...

Trebuie sa iubim intotdeauna talentele care ne fac trairea mai placuta pe acest pamant ! Daca nu ar exista actori,nu ar fi nici teatru... si fara amandoua noi nu am mai zambii.  Cand ne aducem aminte cu drag de marii si nu numai ,dragii nostrii actori , care muncesc din greu sa realizeze anumite scene din fiecare etapa a reprezentatiilor lor !Ar trebui sa fim mandrii si sa le uram succes si celor care sunt mai putin cunoscuti !  ... Iubitori de teatru , iubitori de cultura ... intrati aici http://www.trilulilu.ro/profil/xfy1055/fisiere...


Stima si respect pentru D-tra !

La 5:27am în Ianuarie 11, 2013, ion stelian a spus...

Multumesc frumos pentru urari si , va astept cu mare drag la teatru radiofonic in fiecare joi si vineri de la ora 15:00 ... pe www.prodiaspora.de si ... la Covasna , cand doriti D-tra ! Multumesc anticipat.

La 10:48am în Decembrie 26, 2012, Serban George a spus...

Mulțumesc mult pentru frumosul cadou! Crăciun fericit! 

La 11:41am în Decembrie 24, 2012, dumitru negoita a spus...

La mulţi ani cu speranţe, sănătate, împliniri şi ploi de bucurii. dkn

La 12:17pm în Noiembrie 13, 2012, ion stelian a spus...

... Plecarea TITANILOR DINTRE NOI  
CINSPRAZECE MARI ACTORI ROMÂNI de care ne-am despărţit în ULTIMII ANI ... DUMNEZEU SA-I ODIHNEASCA ACOLO UNDE SUNT !

- Actorul Iurie Darie a murit la 9 noiembrie 2012, la vârsta de 83 de ani, după o grea suferinţă. A jucat în peste 40 de producţii cinematografice, dar s-a remarcat şi în emisiunile de televiziune pentru copii, în care actorul îli etala abilitatea de a desena, uneori cu ambele mâini. Într-o vreme făcea şi turnee prin ţa

ră cu spectacole pentru copii, în care istorisea şi desena o poveste simplă, dar plină de haz şi de învăţăminte.

Actorul şi epigramistul Ion Lucian s-a stins din viaţă la 31 martie 2012, la vârsta de 88 de ani. Suspectat de bronhopneumonie şi anemie şi internat la Spitalul de Urgenţă Florească din Bucureşti, actorul a decedat la 20 de zile după spitalizare.

A jucat în zeci de filme şi piese de teatru şi a fost director fondator al Teatrului "Ion Creangă" şi al Teatrului Excelsior.

Actorul de teatru şi film Emil Hossu s-a stins din viaţă la 25 ianuarie 2012, la vârsta de 70 de ani, din cauza unui infarct miocardic. A murit cu câteva minute înainte de începerea spectacolului "Aniversarea", în timpul repetiţiei generale, pe scena teatrului Nottara.

Marele regizor, actor, scenograf, arhitect şi profesor român Liviu Ciulei s-a stins din viaţă la 25 octombrie 2011, la vârsta de 88 de ani. La moartea sa, actriţa Mariana Mihuţ a declarat că Ciulei a fost ultimul "mare titan" al scenei româneşti. Regizor de geniu, Liviu Ciulei a creat atât în România, cât şi în SUA, Canada şi Australia. A fost director artistic al teatrului Tyrone Guthrie din Minneapolis, Minnesota (Statele Unite), iar din 1986, profesor de teatru la Columbia University şi New York University în New York City. S-a întors în ţară după 1989, regizând o serie de piese celebre. A fost numit Director de Onoare al Teatrului Bulandra.

Marele actor de comedie Jean Constantin s-a stins din viaţă la 26 mai 2010, la vârsta de 82 de ani, din cauza unor probleme cardiace. A jucat în peste 60 de filme şi în zeci de piese de teatru, devenind extrem de cunoscut prin rolurile din seria B.D. (Brigada Diverse), filmele de acţiune şi de comedie ale regizorului Sergiu Nicolaescu şi serialul de televiziune "Toate pânzele sus" (1976).
 
 
La 7:17am în Noiembrie 3, 2012, ion stelian a spus...

INVITATIE ! ... EVOCARI MARI ACTORI AI ROMANIEI DIN TOATE TIMPURILE numai aici la  Radio ProDiaspora - Un de Radio de VIS (Viata Iubire Speranta)
Postul Radio Prodiaspora este un post de radio online, aparut in anul 2009, proiectul este unul non-profit,emite online muzica, piese de tearu radiofonic, stiri, informatii in limba romana, pentru a suplini imposibilitatea celor plecati din tara de a asculta melodiile romanesti de acasa. Acest radio este destinat romanilor din diaspora si nu numai... un radio nascut din dorinta de a micsora distantele dintre romani, oriunde s-ar afla acestia. Initiativa are ca scop promovarea imaginii Romaniei, a romanilor, a traditiilor, a culturii romanesti in afara tarii, in cadrul comunitatilor de romani din lumea intreaga.
Bine ai venit la Radio TV ProDiaspora
www.prodiaspora.de

La 9:02am în Octombrie 29, 2012, ion stelian a spus...

: Poezie gasita in ranita unui ofiter pensionar facut nesimtit de Boc si de altii ...

EU N-AM JURAT!
Eu, militar activ sau rezervist,
Ostaş al ţării până în vecie,
Nu am jurat să apăr traseist
Partide sau curente de hârtie.
Eu n-am jurat aşa, cu mare zel
Să umplu burta vreunui ciobănaş
Nici să cobor din munte în rapel
Să pasc oile blonde din oraş.
Eu n-am jurat să apăr indecent
Judecători mânjiţi, foşti condamnaţi,
Nici să păzesc un cripto-parlament
Plin de corupţi de hoţi şi desfrânaţi.
Eu n-am jurat să protejez fecunde
Pupile şi pupili de preşedinte
Care la fiecare cinci secunde
Mă-njură şi mă fură şi mă minte.
. Eu n-am jurat să vin acoperit
De tricolor mânjit, întins pe spate
Pentru un traficant îmbogăţit,
Client sau debitor sau .
Eu n-am jurat să apăr toţi "românii"
Cu conturi în clădiri elveţiene
Care ne sug fanariot, stăpânii
Acestei clici eureptiliene.
Eu n-am jurat deloc să vă las vouă
Prietenii şi fraţii şi vecinii
Să fie copleşiţi şi rupţi în două
De oameni mai fălcoşi decât rechinii.
Eu n-am jurat să apăr nesimţirea,
Corupţia şi jaful şi hoţia,
Nici să accept eternă umilirea
Cenuşăresei lumii, România.
Eu n-am jurat nimic din toate astea,
Dar nici c-o să privesc indiferent.
Când va veni sorocul, toată oastea
Va spune României iar"PREZENT!"

La 11:50am on Iulie 26, 2012, Any Aniela i-a dăruit utilizatorului ion stelian un cadou...
Cadou
Cu prietenie...pentru prietenie!
La 10:17am în Iulie 26, 2012, ion stelian a spus...


 INVITATIE :  Azi de la ora 15:00 Tolba cu povesti aici www.prodiasopora.de 

La 7:37am în Iulie 13, 2012, ion stelian a spus...

NU MA VOI OPRI NICIODATA ! 
 'Nu uita niciodata ca pielea se increteste, parul
 incarunteste, iar Zilele se aduna in ani... Dar ce
 e mai important se conserva; forta si determinarea
 ta nu au varsta. Spiritul tau e cel care indeparteaza
 panzele de paianjen. Dincolo de orice punct de sosire
 e unul de plecare. Dincolo de orice reusita e o alta
 incercare. Cat timp traiesti, simte-te viu/vie. Daca
 ti-e dor de ce faceai, fa-o din nou. Nu te pierde
 printre fotografii ingalbenite de timp .... Mergi mai
 departe atunci cand toti se asteapta sa renunti.
 Nu lasa sa se toceasca taria pe care o ai in tine.
 Fa astfel ca in loc de mila, sa impui respect. Cand
 nu mai poti sa alergi, ia-o la trap. Cand nu poti
 nici asta, ia-o la pas. Cand nu poti sa mergi, ia
 bastonul.
 Insa nu te opri niciodata.'
 Madre Teresa de Calcutta

_____________________________________

La 7:21am în Iunie 18, 2012, ion stelian a spus...

BUNA DIMINEATA! VA INVIT LA O CAFELUTA  ,

... O ZI FRUMOASA SI O SAPTAMANA CU BUCURII SI REALIZARI !
 VA IMBRATISEZ !

La 8:43am în Aprilie 15, 2012, gafiteanu george a spus...

Photobucket

La 10:54am în Februarie 26, 2012, ion stelian a spus...

LA MULTI ANI ALEXANDRU REPAN ...  pentru ZIUA de NASTERE !

 http://www.trilulilu.ro/muzica-traditionala/alexandru-repan-mihai-eminescu-adio

Aexandru%20Repan.jpg

Din zestrea neamului romanesc... Eminescu ! Mulțumim Doamne ca a vorbit limba sufletelor noastre Mare dar, sensibilitatii poporului acesta, pentru vecie... și nu a fost singurul... Mulțumim Domnului Alexandru Repan pentru aceasta interpretare !

La 7:37pm on Ianuarie 14, 2012, violeta bratu angelica i-a dăruit utilizatorului ion stelian un cadou...
Cadou
La multi ani si un gand bun si curat la inceput de an ! Pentru prietenia din reteaua literara ! Cu drag, Violeta!
La 9:24pm în Ianuarie 1, 2012, gafiteanu george a spus...

LA MULTI ANI......SI UN AN NOU CU FERICIRE

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor