A fost desemnat cistigatorul Concursului de Debut in proza la Cartea Romaneasca.
În urma jurizării, Premiul de Debut al Editurii Cartea Românească a fost acordat doar la secţiunea „Proză”. Cîştigătorul este Dragoş Voicu, autorul romanului Coada.
„Un roman a cărui forţă magică te face să izbucneşti în hohote de rîs sau de plîns şi te lasă năucit pe muchia dintre cele două stări.Viaţa la coadă. O coadă la tacîmuri de pui. O coadă fabuloasă, care înfăşoară oraşul de mai multe ori şi va dura 12 luni, timp în care Ionuţ, un vajnic pionier, îi va cunoaşte pe cei care îi vor fi vecini întregul an, cîteva personaje pitoreşti care discută despre copii, matematică, ţuică fiartă, fericire, cîrnaţi, dragoste, bomboane de pom, moarte, murături, examene de admitere. O coadă care sfidează orele, zilele, săptămînile, anotimpurile şi totuşi... aici oamenii îşi povestesc viaţa, îşi sărbătoresc zilele de naştere, se îndrăgostesc, se căsătoresc şi pur şi simplu, mor. În sfîrşit, vom înceta să mai vorbim despre lipsa de memorie a tinerilor scriitori.” (Mădălina Ghiu, redactor-şef Editura Cartea Românească)
Dragoş Voicu s-a născut la 9 iunie 1975 în Bucureşti. Este absolvent al Academiei Tehnice Militare Bucureşti şi al masterului „Managementul proiectelor” al S.N.S.P.A.. În prezent lucrează în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor în domeniul managementului proiectelor. A tradus în limba engleză volumul Sistemul Integrat pentru Securitatea Frontierei – The Integrated System for the border security, Dumitru I. Popescu (Ed. Univers ştiinţific, Bucureşti, 2006). A publicat articole de specialitate, în bilunarul Asociaţiei Generale a Inginerilor din România: Univers Ingineresc. A cîştigat locul I la Concursul de poveşti cu tema „De ce iubim Bucureştiul?”, 2008.
La această ediţie a Concursului de Debut, organizat de Editura Cartea Românească, încă de la reînfiinţarea ei în anul 1970, au participat 76 de manuscrise – 33, la secţiunea „Proză”, 32, la „Poezie”, 4, la „Teatru”, 7, la „Critică/ Istorie literară/ Eseu”.
Panou de comentarii (2 comentarii)
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !
Alătură-te reţelei reţeaua literară