Cristina Nemerovschi
 • Feminin
 • Bucuresti
 • România
Partajare pe Facebook
Partajare

Cristina Nemerovschi's Prieteni

 • Laurean
 • Gheorghe Marian Neguțu
 • Balaj Radu-Alin
 • Laurentiu Lucian
 • Manea Ionut
 • Gianni Truvianni
 • ion dragos sireteanu
 • Mariana Pachis
 • Andreea Rau
 • Lixandru Lucretia Daniela
 • Attila F. Balázs
 • IULIAN SIRBU
 • remus-lucian stefan
 • Cristi Giambasu
 • Iulia Valeri
 

Cristina Nemerovschi

Informaţii pentru profil

Preocuparile tale artistice:
scriitor
Despre mine :
Supranumită de critici “rebela literaturii române de azi”, licențiată în filosofie, cu un master despre L. Wittgenstein, Cristina Nemerovschi a debutat în 2010, cu romanul Sânge satanic. Cartea a reprezentat atât un succes de critică, dar mai ales de public, fiind reeditată doar câteva luni mai târziu. În numai un an, Sânge satanic s-a impus ca un adevărat fenomen social, consacrând un nou stil în literatura tânără și inspirând numeroase manifestări artistice: poezie, piese de teatru, visual art, muzică. Romanul a primit referințe elogioase, fiind comparat cu opere-cult ale unor autori precum J. D. Salinger, Henry Miller, Irvine Welsh, Chuck Palahniuk, Bret Easton Ellis sau Anthony Burgess, și a fost distins cu premiul Tiuk! pentru debut, cu titlul Cartea anului 2011, nominalizare la titlul Cartea anului 2010, ales printre finaliștii Premiers Romans En Lecture.

Al doilea roman al Cristinei Nemerovschi, Pervertirea, a apărut în 2012 la editura Herg Benet. Cartea a fost supusă controverselor încă din primele luni, câteva lecturi publice fiind întrerupte, temele romanului fiind considerate “imorale, violente și indecente”. A fost reeditată în 2013, conținând fragmente inedite (Jurnalul Amaliei).

Ani cu alcool și sex este al treilea roman semnat de Cristina Nemerovschi, o continuare la Sânge satanic. În 2013, în colecția Cărțile Arven a Editurii Herg Benet, apare nymphette_dark99; cartea este reeditată doar câteva luni mai târziu. În același an apare și cea de-a treia ediție a romanului Sânge satanic.

În noiembrie 2013, Cristina Nemerovschi publică la Herg Benet un volum compus din discuțiile avute cu cititorii săi, intitulat Ce facem cu România? – Cititorii în dialog cu Cristina Nemerovschi.

Proza Cristinei Nemerovschi a fost inclusă în câteva antologii, atât din România, cât și internaționale.

Rezervația unicornilor este romanul care încheie trilogia Sânge satanic.

www.morgothya.ro
www.cristinanemerovschi.ro
www.sangesatanic.ro
Website / Blog :
http://www.morgothya.ro

Cum am început să-mi omor vecinii în ultima după-amiază de februarie în care era cald ca într-o zi de vară

(fragment din volumul Vara când mor leii)

Depresie. Gânduri de ducă. O babă


Astăzi am aruncat agenda cu numerele de telefon, televizorul, mobilul, mi-am șters toate conturile de pe site-urile de socializare și de pe alea cu muzică. Am tăiat cablul de net. Am găsit în fundul unui sertar un mobil mai vechi, care avea câteva numere ale unor foști colegi de facultate. Am sărit cu bocancii pe el, după care l-am aruncat pe geam. Mi-am aprins apoi o țigară, extenuat de atâta efort și am privit minute în șir, ca hipnotizat, fumul care urcă pe pereți. Liber, liber, liber, pot să fac și salturi cu trambulina, dacă aș avea una, și nimeni nu va ști, nimănui nu-i va păsa. Parcă se golise casa dintr-o dată, deși îmi alungasem cunoscuții nu din garsonieră, ci doar din minte. Sau pe aproape.

Nu se întâmplase nimic deosebit în acest 28 februarie. Mă întorsesem de la facultate, dar drumul cu 336 fusese un pic mai ciudat decât de obicei. Pe la rosetti mi-am dat seama că oamenii din mașină nu mai sunt de fapt acolo. Își lăsaseră doar contururile pe scaune. Era încă acolo conturul de babă grasă și bârfitoare, care ține în brațe o geantă imensă și demodată, în care poartă peste tot fotografiile copiilor și nepoților, cu care se laudă străinilor, de parcă ar fi meritul ei că au ajuns să aibă poziții sociale respectate și să fie, în fond, niște ratați, niște chinuiți și niște incompleți. Era acolo și conturul cocalarului schimbându-și melodia la mobil cu cel mai nou hit al rihannei, al cărui mesaj nici măcar nu-l înțelege pentru că nu înțelege versurile. Era și conturul multor piți de liceu, gândindu-se să facă rost de bani pentru bluze de la kenvelo, fuste din bucur obor, sandale cu toc cui din mall, coafură la salon, pietricele lucioase pe care să și le lipească pe unghii, cremă anticelulită și vergeturi, geantă asortată la pantofi, scutiri pentru ora de sport, o cola la mall, o excursie la mare, o ora la tae bo, o împachetare cu alge, un aparat foto care să facă poze mai clare, o bicla că e la modă, o șapcă cum are vanessa hudgens, o pereche de teniși emo că se poartă, un i-pod cu manele, noul număr din avantaje, cool girl, unica, cosmopolitan, glamour și chiar playboy; nu mă gândisem, până azi, când conturul lor să devină transparent și interiorul accesibil, cât de multe griji îți poți face la o vârstă atât de fragedă. Erau până și contururile unei haite de controlori, care nu-i vânau din priviri pe care care nu au bilet ci, dintre cei care nu au bilet, îi împărțeau în două categorii opuse pe cei care ar plăti amenda și pe cei care ar da șpagă ca să scape. Conturul șoferului, în timpul ăsta, făcea o labă mentala cu posterul pe care trona nicoleta luciu, înfășurată doar într-o panglică pe care scria miss românia.

Așa că am ars tot. Am avut o senzație atât de puternică de libertate, ca în copilărie când cel mai monstruos coșmar al meu se evapora cât ai bate din palme, nu doar pe neașteptate, dar împotriva oricărei logicii și succesiuni de fapte. Ca atunci când părinții tăi sunt chemați la ședință la școală, și rezultatul va fi o bătaie soră cu moartea dar, cu câteva ore înainte de ea, învățătoarea are un atac de cord. Sau ia foc școala. Sau se anunță alegeri anticipate și toată lumea uită de tine și de ședință. Mi-am mai aprins încă o țigară și am desfăcut o sticlă de vin. Am decis încă o dată că vreau să trăiesc singur și vreau tentacule, sau orice altceva.

M-am îmbătat singur și, pentru prima dată în ultimele luni, nu m-am mai plictisit. Am putut respira. Mi-am simțit diferite părți ale corpului mișcându-se în același ritm cu mintea. Nu am fost agasat de tonurile unor voci subțiri, repetitive, cicălitoare, nu m-am mai lansat în conversații absurde ce se finalizau întotdeauna în certuri sau chiar bătăi. Nu am mai încercat să demonstrez nimănui nimic. Am privit în gol și am fost fericit.

Am hotărât apoi să șterg orice trecere prin viața mea a vreunei persoane străine. Am luat toate cărțile care aveau dedicații pe copertă și le-am rupt foile. Le-am aruncat pe geam. Chiar și pe cele cu dedicație de la mama. Am descoperit, prin toate ungherele casei, jurnale, oracole, tot felul de chestii grețoase. Felicitări de crăciun și de anu’ nou. Le-am aruncat pe geam. Pe o parte din ele, de care mă temeam cel mai mult, pentru că erau o dovadă că mă complăcusem să am oameni împrejur, mă scăldasem în apa împuțită a socializării întâmplătoare, le-am adunat într-o grămăjoară în baie și le-am dat foc. Mi-am aprins o țigară și am fumat-o până când s-au făcut toate scrum. S-au înnegrit gresia și chiuveta. Arată rock acum.

M-am simțit și mai liber, așa că am mai desfăcut încă o sticlă de vin. M-am gândit că ideal ar fi să îmi șterg toate amintirile cu oameni pe care le-am avut vreodată. Am vrut să mă sinucid, dar m-am răzgândit și am mai desfăcut o sticlă, să fie.

Citisem undeva că, dacă reușești să te desprinzi cu adevărat de tot rahatul din jur, niște consecințe fizice nu vor întârzia să apară. Îmi vor crește antene sau niște căcaturi de genu’ și voi începe să aud țânțarii din blocul vecin, cum se pregătesc să piște o grasă. Brațele mi se vor lungi, unghiile îmi vor crește din cale-afară și chiar voi putea să mă cațăr cu ele pe tavan, ca un strigoi, dar fiind încă în viață.

Mi-a trecut pe urmă prin cap că o idee tare bună ar fi să îmi omor toți vecinii. Simplul gând că există cineva care locuiește atât de aproape de scorbura în care tocmai hotărâsem să hibernez pentru totdeauna așteptând să îmi crească antene, cineva care aprinde aragazul în aceeași clipă cu mine și care trage apa la veceu odată cu mine, îmi zbârlea părul pe mâini. Trebuia să rămân singur, să scap. Nu mai aștept. Iau un rucsac, în care azvârl un topor, un ciocan și două cuțite de bucătărie și ies pe hol.

Sun la baba de vizavi. Scoate capul cu gura știrbă și bonetă creață deasupra lui prin crăpătura ușii. Probabil adormise în timp ce se uita la happyhour. Noile știri de la ora 5, în varianta mondenă. Sub bonetă are bigudiuri. Îmi aruncă o privire nedumerită. Țin rucsacul deschis și mă gândesc dacă acum e momentul potrivit să scot ciocanul și să o lovesc în cap. Sau poate un cuțit i s-ar potrivi mai bine? Dacă n-aș ști că e senilă, aș întreba-o cu ce preferă să o omor. Cam așa ar trebui să decurgă lucrurile. Fiecare ar trebui să poată alege cum preferă să moară... Mă rog, cu ce cuțit să fie înjunghiat. Îmi dau seama însă că nu am un unghi prea bun. La o adică, și-ar putea retrage capul înăuntru și adio crimă. Mai bine intru în apartamentul ei, e mai sigur. O întreb dacă îmi poate împrumuta puțin ulei. Băjmălgește ceva, după care închide ușa. Morții mă-sii, trebuia s-o lovesc cu ciocanul în cap când am avut ocazia. Acu', poftim, s-a baricadat în casă. Adio babă moartă, adio crimă, la dracu’, și chiar era un bun punct de pornire. Aștept câteva minute, mă gândesc că nu are niciun rost să mai încerc să sun, baba deja și-a luat măsuri de precauție, mă îndrept spre ușa mea, nesatisfăcut. Amân omorul pe mai târziu. Poate mâine. Îmi fac planuri pentru cel de-al doilea vecin pe care ar trebui să îl elimin, sunt mai mulți de fapt, un cuplu de pensionari cu doi căței și trei mâțe. Mă gândesc că poate o să adopt una din mâțe, când totul va fi gata. Poate că au să sufere. Nu le place să rămână orfane, mai ales că nu mai sunt atât de tinere. Nu apuc să pun mâna pe clanța mea, că... apare baba cu boneta creață în ușa apartamentului.

Spune că a stat să desfacă lanțul de la încuietoare, l-a nimerit cu greu și că să poftesc înăuntru, are ulei o grămadă. Entuziasmat, intru în apartamentul babei. Într-adevăr, se uită la happyhour. Cu eleva emo care și-a omorât mama cu toporul. Ce potriveală, îmi spun. Uite așa se rezolvă toate dilemele noastre existențiale. Trebuie doar să fim puțin atenți. E mult mai simplu decât ne imaginăm.

După douăzeci de minute ies, intru în garsoniera mea, îmi schimb tricoul, îmi șterg o pată roșie, enervantă, de pe blugi, mă spăl pe mâini și cobor să mai iau o sticlă de vin. Sper să nu se fi închis la nonstop.


Zgârciții

Între timp s-a făcut aproape 1 martie. 1 martie-urile mă deprimă pentru că-mi amintesc de mama și de toate gagicile pe care nu le-am putut avea. Am băut toată sticla de vin luată după ce am omorât baba. Nu se închisese încă la nonstop. În grabă însă, am uitat să îmi iau țigări. Am terminat pachetul pe care-l mai aveam și, cu puțin înainte să se facă 1 martie, am decis că ar fi cazul să cobor să mă aprovizionez și cu țigări. Și poate cu încă o sticlă de vin.

Umplu din nou rucsacul cu toate cuțitele pe care le găsesc prin casă, chiar și cu un briceguț deși chiar nu știu la ce pula mea m-ar putea ajuta un briceguț, doar nu am de gând să deschid conserve la moși, dar în fine… Acu’ dacă tot l-am luat, îmi e prea lene să-l mai dibui prin rucsac. Iau din nou toporul, pe care nu m-am mai obosit să-l clătesc de sânge, l-am șters doar cu puțină hârtie igienică. Cred că încep să mă îmbăt. Sunt foarte atent să descopăr urmările multașteptate, antenele cu care să aud țânțarii care o pișcă pe grasa din blocul vecin, tentacule pe mâini, mustăți ca la șoareci, unghiile de strigoi… Deocamdată nimic. Poate că mai am de așteptat. Poate încă nu sunt pregătit. De fapt, ce am realizat? Agende arse, foi cu dedicații smulse din cărți, niște nimicuri. Am la activ o singură victimă, și aia atât de insignifiantă încât mă apucă greața.

Mi se năzare că poate am început în ordinea greșită. Poate că trebuia să aleg să-i omor mai întâi pe cei cu adevărat importanți, ex-importanți, pe mama în primul rând. Să nu aleg varianta mai comodă a proximității. În fond, cu ce sunt vinovați vecinii? Firește, sunt vinovați, dar nu neapărat aceștia. Puteam să fi stat în alt bloc. Ar fi trebuit să o caut și în gură de șarpe și să mă eliberez pentru totdeauna de prezența ei băloasă, subînțeleasă, permanentă.

Ies din garsonieră și văd lumină pe sub ușa vecinilor cu doi căței și trei mâțe. Îmi spun că e mai bine să acționez acum, decât să mă duc să îmi iau țigări și vin și să îi omor pe urmă, când mă întorc. Poate sparg sticla de vin. Cine știe ce se mai întâmplă. În blocul ăsta, ghinionul pândește la fiecare colț, la fiecare scobitură în zid. Nu știi niciodată la ce să te aștepți. Sun. Îmi deschide ea, o copie aproape reușită a babei de vizavi care acum se odihnește într-o baltă de sânge țâșnindu-i cu greutate din arterele îngroșate, în cada cu rufe împuțite. Printre picioarele ei se preling două mâțe. Îmi amintesc că mi-am propus să le adopt după ce termin, ca să nu sufere. Bine, și câinii? mă întreb pentru prima dată. Poate că ar fi nedrept față de câini să adopt doar mâțele. Poate că am să-i adopt pe toți, dar unde pula mea să-i țin și cu ce să-i hrănesc. Măcar dacă scopul meu nu ar fi tentaculele și m-aș băga și la un jaf, așa poate…Whatever. Să nu uit însă de ce am venit. Bag din nou faza cu uleiul, care a mers ca unsă vizavi. În timp ce îmi zâmbește și se duce în bucătărie să-mi toarne într-o sticlă, mă întreb dacă e ok să las după și aici cadavrele în cadă. Intru în sufragerie. El stă pe canapea, bea un ceai și se uită la dansez pentru tine. Îmi face cu mâna, îmi zâmbește și îmi arată sânii ce se zbenguie ai uneia dintre dansatoare. Îmi face cu ochiul și un firicel de salivă i se scurge pe bărbia dublă. Deschid ușurel rucsacul. Mă gândesc ce armă să aleg. Ceva care să nu facă zgomot, moșu’ să nu țipe și să o alerteze pe babă. Mă complic aiurea dacă va trebui să-i omor pe amândoi deodată. Mă sâcâie din nou ideea că nu-i corect ceea ce fac, ar trebui să-i pun sa aleagă arma care îi va ucide. Mi se pare că au dreptul ăsta. Mi-e teamă însă că n-o vor vedea ca pe un privilegiu. Nu vor fi raționali. Sunt la un pas de a alege din nou toporul, când… în timpul dansului țigănesc de la dansez pentru tine, dansatorul o omoară – se face adică – pe dansatoare cu un cuțit de măcelarie, cu care se dezosează victimele. Îmi dau seama din nou că amănuntele din jur ne rezolvă întotdeauna dilemele existențiale. Poate dacă voi fi mai atent la ce-i în jurul meu, dacă voi urmări mersul gândacilor pe pereți și pendularea păianjenilor pe tavan, voi observa că mi-au crescut deja tentacule din alea. Sau nu. Scot cuțitul și tai gâtul moșului. Sunt puțin absent. Tâșnește sângele din el peste tot prin cameră, pe bibelourile albe, pe fața andreei mantea care dansează la dansez pentru tine, pe perdelele proaspăt apretate. Se pare că moșul nu are arterele atât de îngroșate. Nici hipertensiune. Are sângele chiar puțin diluat, apos. Mă stropește și pe mine, în încercarea de a-l da jos de pe canapea. Reușesc într-un final. Îl las lângă măsuța pe care și-a pus ceșcuța de ceai, pe șervețel. Sângele se scurge în continuare pe fața lui ștefan bănică junior, care anunță ceva foarte entuziasmat. Până și pe ceasul cu cuc a ajuns puțin.
Bag cuțitul înăuntru în rucsac, scot toporul și mă duc în bucătărie să o rezolv și pe babă.

Baba doi zâmbește, e plină de riduri în jurul gurii, îmi întinde uleiul. Nu pot să cred. Mă mai uit o dată… Nu îmi vine să cred, mama ei ce zgârcită. Pe fundul sticlei de abia se agită vreun deget jumate de ulei, și ăla folosit. Plutesc în el resturi de friptură sau de cartofi. Ridic toporul și o lovesc. Tace. Cade.

Fac puțină ordine, o așez sub masă. N-a murit se pare, trage mușamaua după ea. Cad perele de pe masă, una e tăiată în felii subțiri de tot, de zgârcită, o lovesc în ce i-a mai rămas din cap. Nu mai mișcă. Au terminat-o perele. Iau sticla cu uleiul pe fund, o bag în rucsac. Mă gândesc că ar fi o idee marfă să mă plimb prin tot blocul cu sticla în mână, la chetă de ulei. Să văd cât îmi dă fiecare. Pe ăia mai darnici o să-i omor mai cu milă. Și o să-i las să aleagă arma.

Mă întorc în sufragerie. Toate cele cinci animale lipăie sângele moșului. Câinele mai mare încearcă să desprindă brațul lui ta-su și mă gândesc dacă stephen king a avut privilegiul de a asista la o scenă din asta pe bune înainte să scrie jocul lui gerald. Săracii. Clar cred că erau nemâncați. Zgârciții nu ar trebui să fie lăsați să crească animale. Iau cea mai amărâtă mâță în brațe, o șterg puțin de sânge pe lăbuțe și plec să îmi iau țigări și vin. Pe drum îmi dau seama că sunt pătat de sânge din nou pe blugi. Bine că sunt îmbrăcat în negru și e noapte. Mă hotărăsc să ies așa. Am neapărat nevoie de o țigară. Sper, pentru a doua oară astăzi, că nu s-a închis încă la nonstop.

Fotografiile lui Cristina Nemerovschi

 • Adăugare fotografii
 • Vizualizează Tot

Cristina Nemerovschi's Blog

Cristina Nemerovschi lanseaza cea de-a opta carte, PAPUSILE, la Carturesti Verona, pe 8 februarie

Postat în Februarie 3, 2015 la 4:43pm 3 Comentarii

Duminică, 8 februarie, de la ora 17.00, la Librăria Cărturești (Strada Pictor Verona, nr. 13, București) va avea loc lansarea romanului “Păpușile”, a opta carte semnată de Cristina Nemerovschi.

Alături de autoare, vor vorbi despre „Păpușile” Mihaela Miroiu, Ana Barton, Corina Ozon și alți invitați surpriză.

Cartea a apărut la Editura Herg Benet, în colecția Radical din 7.

 

"Am terminat cartea “Păpuşile” de Cristina Nemerovschi. Am citit-o în două seri. Nu am…

Continuare

Cristina Nemerovschi și Ana Barton își întâlnesc cititorii la Cluj

Postat în Octombrie 8, 2014 la 4:17pm 0 Comentarii

Editura Herg Benet și Librăria Book Corner vă invită sâmbătă, 11 octombrie, de la ora 16, la lansarea romanelor “Rezervația unicornilor” și “Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes”, cele mai recente cărți semnate de Cristina Nemerovschi, și „Prospect de femeie”, volumul de debut al Anei Barton.

Lansarea va avea loc la Book Corner Librarium, din Cluj-Napoca (Bulevardul Eroilor, nr. 15).

Invitați, alături de cele două autoare, vor fi Liviu…

Continuare

Lumea literară românească, ridiculizată într-un roman pamflet cu mult umor

Postat în Septembrie 16, 2014 la 9:36pm 0 Comentarii

La editura Herg Benet, în colecția Radical din 7, a apărut romanul “Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes”, de Cristina Nemerovschi, cea de-a șaptea carte semnată de autoare.

 

După romane îndrăgite de public și apreciate cu entuziasm de critica literară, ca Sânge satanic, Ani cu alcool și sex, Rezervația unicornilor, Pervertirea și nymphette_dark99, Cristina Nemerovschi revine cu un roman diferit, o satiră dură la adresa lumii literare românești. Critica adusă…

Continuare

Festivalul de Literatură Horror Vineri 13, ediția a treia

Postat în Iunie 11, 2014 la 7:07pm 0 Comentarii

Editura Herg Benet vă invită vineri, 13 iunie, la cea de-a treia ediție a Festivalului de Literatură Horror Vineri 13. Evenimentul va avea loc începând cu ora 18.30, În Pod La Historia (Strada Sfântul Dumitru, nr. 3).

La cea de-a treia ediție a festivalului vor participa autorii A. R. Deleanu, Cristina Nemerovschi, Leonard Ancuța, Anna Vary, Cătălin Marin, Arion Movilă, Silviu Urdea.

În cadrul festivalului din Pod La Historia vor fi lansate antologia „Best Of…

Continuare

Panou de comentarii (13 comentarii)

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

La 3:59pm în August 31, 2013, Laurentiu Lucian a spus...

Ciao, vreau sa te intreb unde pot trimite un manuscris (debutant) la Editura Herg Benet? Am incercat sa aflu conditiile trimiterii manuscrisului in varianta electronica la editor [at] hergbenet.ro    dar nu am primit niciun raspuns de aproape o saptamana. Vor tiparit pe hartie si trimis la adresa mentionata? Multumesc anticipat pentru lamuriri. O zi placuta.

La 4:32pm on Iunie 10, 2011, IULIAN SIRBU i-a dăruit utilizatorului Cristina Nemerovschi un cadou...
Cadou
Sarut mana, Cristina! Ma bucur sa fim prieteni si aici!
La 10:48pm on Mai 10, 2011, Elena Mititelu i-a dăruit utilizatorului Cristina Nemerovschi un cadou...
Cadou
LA MULŢI ANI!
La 2:16pm în Noiembrie 18, 2010, Satanista666 a spus...
Vreau sa va asigur, ca aveti toata admiratia mea pentru lansarea acestei carti... totusi, trebuie sa aveti grija, multi dintre cititor se vor simti ofensati atunci cand vor vedea titlul, gandindu-se la cei mai rau.
Asa cum ati precizat, "titlul" e doar o metafora, neavand prea mare legatura cu subiectul, dar omul judeca inainte de a intelege.
Inca odata, va urez succes.
Cu stima si respesct, Niki.
La 8:21pm în Noiembrie 17, 2010, Trif a spus...
Draga Cristina,
Imi asum riscul de-a te napusti spre mine cu toate fortele si ajutoarele de care dispui. Se spune ca orice scriitor, chiar daca este vorba de fictiune, transmite, o mare parte din sentimentele(ego-ul) lui, cititorului. Probabil, asta faci si tu. Daca-i asa, arata-ti ochii. Daca nu, de ce nu-ti arati ochii? Sunt realmente oripilat de curtoazia care ti se ofera, pentru ca esti prima care scrie despre black metal, sex extrem, crime monstruoase, droguri, sex cu parintii??!!...Cineva a comentat ca esti deosebita, ca ne faci pe toti sa simtim acea rebeliune adolescentina!!. Iarta-ma, eu consider ca am fost unul dintre cei mai rebeli romani posibili, dar ,mintea mea(eul meu) nu a conceput niciodata ceea ce tu scrii cu atata nonsalanta! Nu te poti ascunde dupa cuvinte exersate la facultatea de litere. Cineva te citeste. Frustrarile nu trebuie transmise cititorului, ele trebuie invinse. Imi doresc sa ajung la lansarea cartii tale , nu pentru carte, pentru ochi. Cu sinceritate, L.
La 6:22am on Octombrie 15, 2010, nemerovschi andreea i-a dăruit utilizatorului Cristina Nemerovschi un cadou...
Cadou
pupici
La 11:22pm on Octombrie 04, 2010, petru fagaras i-a dăruit utilizatorului Cristina Nemerovschi un cadou...
Cadou
Pentru prietenie!Te invit sa vizitezi Reteaua Cenaclului "Lucian Blaga" din Sebes ,iar daca doresti sa te inscri,noi te vom primi cu mare drag!Adresa:http://lucianblaga-sebes.ning.com
La 1:32pm în Iulie 15, 2010, Sprincenatu Dan a spus...

La 2:09pm în Iulie 14, 2010, Sprincenatu Dan a spus...

La 8:58am în Iulie 14, 2010, Sprincenatu Dan a spus...

PollDaddy

 
 
 

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

 • Adăugare fişiere video
 • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor