Elena Floares Cojenel fine art www.ermes.webs.com

ELENA FLOAREŞ-COJENEL She was born in Bacãu where she attended the courses of middle and high school. In Jassy, she graduated from the Faculty of Philology A...

Vizualizări: 42

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Any Aniela pe Noiembrie 26, 2009 la 9:50pm
Aprecieri...

... forţa interioară cu care, în pictură, se defineşte în raport cu ceilalţi exponenţi de autoritate ai şcolii ieşene de pictură. Nu-şi propune competiţii cu trecutul, nici cu ocazionalii zei ai zilei, ci trăieşte cu adevărat doar din dorinţa de a fi ea însăşi. Dovedeşte, pot spune, că numai cine ştie bine marea lecţie a picturii universale se poate raporta la ea într-un fel propriu, degajat şi firesc.
Critic de artă Valentin Ciucă . Ateneu, nr. 5 (453),
anul 44, mai 2007

O mare doamnă a picturii româneşti
... o idividualitate puternică şi singulară, care a izbutit nu numai să nu aparţină nici unei şcoli, dar să-şi înnoiască de cîteva ori opera.

Pictor Dan Hatmanu

... pictoriţa a ajuns, esenializînd şi potenţînd, la un stil personal cu insemne frapant poerice — stil programat si pe transparente. Optica sa ideocromatică ţine de impulsuri temperamentale vizînd acordul cu ambianţa, mod de expresie sugerînd o armonie muzicală. Evoluţia sa, de la o etapă la alta, e în fapt una de adînciri, fidelitate întru lecţiile picturii moderne de pretutindeni şi sincronizare cu imperativele timpului în mers.
Acad. C-tin Ciopraga, Atelier de pictor
Elena Floareş Cojenel Convorbiri litarare,
nr. 2 (134), feb. 2007

O revelaţie - pictura doamnei Elena Cojenel, prin bogăţia şi strălucirea ei - o revelaţie
Profesor universitar doctor Alexandru Husar

Punctul cel mai înalt al artei sale: desenul este foarte bine structurat, urmărind formele esenţiale, iar culoarea atinge sublimul prin monocromul în sepia.
Pictor Ion Truică, „Convorbiri literare", nr. 2
(134), februarie 2007

Elena Cojenel îşi exprimă sensibilitatea şi puritatea, este un glas al naturii ce corectează acele curbe ale erorilor prin care teoreticienii obscuri au declarat urîtul frumos şi frumosul urît.
Pictor Sabin Bălaşa, Palatul
Şuţu, 8 aprilie 2006

O stăpînire autoritară a meşteşugului ce constă dintr-o tehnică bine însuşită în care desenului i se rezervă doar un rol subsidiar prioritară fiind culoarea, ne indică un înalt grad de profesionalism. Uşurinţa şi spontaneitatea cu care surprinde esenţa lucrurilor, fără a zăbovi fastidios migălind îndelung asupra detaliilor, ne convinge că artista a decantat un stil propriu, original aferent naturii sale sufleteşti.
Vasile Florea, Elena Cojenel, O paletă
luminoasă din laşii marilor iubiri", antic Art, nr. 17, apr. 2007

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor