Un film de Patrice Bollon y Bernard Jourdain para France 3, SIIS-Interimage y Sunset Presse (1999)

Vizualizări: 132

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Vizaris Fulvia pe Ianuarie 17, 2016 la 11:41am

Încercat-am să înțeleg de unde vin lacrimile și m-am oprit la sfinți.Să fie ei responsabili de strălucirea lor amară? Cine ar ști?.Se pare însă că lacrimile sunt urmele lor.Nu prin sfinți au intrat ele în lume,dar fără ei nu știam că plângem din regretul paradisului,,.

Emil Cioran ,, Lacrimi și Sfinți"

Comentariu publicat de Gheorghe Apetroae - Sibiu pe Mai 1, 2014 la 7:49pm

 Emil Cioran a transcens în studiile sale, după cum se exprima Blaga, din planul "imediatului" în cel al orizontului misterului şi aceasta pentru revelarea fenomenologică a genezei existenţiale, nu biologice,  ci a mutaţiilor ontologice divine specifice genomului umanităţii. Dar nu a găsit decât un scepticism al sacralităţii şi nu a văzut dincolo de mister, în travaliul său de depăşire a trecerii, bine cenzurat de transcendenţă , decât limita metafizică a lacrimilor  sfinţilor!.... Oricum,acesta a fost o flacără nestinsă a conştiinţei livrescului şi un explorator de nestemate filosofice, dar fără a se bucura în viaţa sa de preţul valorilor sale agonisite şi transferate cu o oarecare gratuitate eternităţii!... Gheorghe Apetroae Sibiu

Comentariu publicat de Benoni Todica pe Aprilie 29, 2014 la 1:03pm

L-am intalnit pe Cioran in Latina in 1980. Pe atunci habar nu aveam cine este Cioran - am vazut un traznit cu parul valvoi si atins de  cicatricile suferintei. Mai tarziu in Australia i-am citit cartile - i-as fi sarutat talpile insa eram departe. El nu mai era. A fost in fata unui inger insa nu mi-am dat seama. Sunt binecuvantat ca am trecut prin aura lui.

Multumesc Dominique!

© 2018   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor